Nøgenfotos florerer på nettet: Vi fjerner billeder for dig

Red Barnet har mere travlt end nogensinde før med at hjælpe unge med at få fjernet nøgenbilleder fra nettet.

Flere og flere unge fra Fyn forsøger desperat at få fjernet nøgenbilleder af dem selv fra nettet. For når et billede først er blevet delt, ved afsenderen reelt ikke, hvor mange det når ud til. Men her træder Red Barnet ind og hjælper. De kan nemlig gennem en aftale med Facebook hjælpe de unge med at få fjernet de uønskede nøgenfotos fra de sociale medier.

- Vi går ind og fjerner nøgenbilleder af unge fra de sociale medier, hvis de ønsker det, siger Pernille Rasmussen, der er rådgiver hos Red Barnet.

Pernille Rasmussen er fast rådgiver i en ungerådgivning, der hedder Slet Det, som Red Barnet har startet. Her hjælper hun de unge med at få fjernet de krænkende billeder fra de sociale medier, gennem blandt andet en aftale med Facebook

- Det kan være rigtig svært for en privatperson at få kontakt til Facebook. Man kan udfylde en form, og håbe man får et svar, men hvis man skriver til os, kan man meget lettere få dem til at handle, siger Pernille Rasmussen.

Har mere travlt end nogensinde

Hos Red Barnet får man mere og mere travlt med at håndtere de mange sager. I 2016 fik de godt 300 henvendelser, men allerede nu mærker de et endnu større pres.

Her i 2017 har vi fået 100 om måneden, så det er helt klart en problematik, de unge har brug for at få hjælp og støtte til, siger Kuno Sørensen, der er psykolog hos Red Barnet.

 
 
Foto: Jason Pricket

Det høje tal giver da også en lidt blandet følelse hos Red barnet.

- Det er jo sørgeligt, at der er så mange, der har været udsat for det her, men jeg er glad for, at så mange har fundet vores rådgivning, så de kan blive hjulpet til videre, siger Kuno Sørensen.

Sådan gør de

Når rådgiver Pernille Rasmussen får kontakt til en ung, der har fået delt et intimt billede mod sin vilje, griber hun ind.

- Vi har eksempelvis i dag modtaget en henvendelse fra en pige på 17, som har været udsat for hævnporno, hvor billeder og video er blevet lavet, uden hun vidste det, og herefter blevet sendt til familie og venner. Her går vi ind og hjælper hende.

Når Pernille Rasmussen har læst henvendelsen besvarer hun beskeden, og efterspørger typisk konkrete detaljer omkring billederne, så hun kan få dem fjernet.

- Jeg oplyser dem (red. facebook) om alle forhold, også strafferetlige, altså at pigen, som det typisk er, er mindreårig eller andre forhold, som kan spille ind, siger Pernille Rasmussen.

Det er dog ikke alle billeder, der er lige lette at slette.

- Vi kan få slettet stort set alle billeder på de sociale medier, men hvis det florerer fra telefon til telefon, kan det være utrolig svært at stoppe, siger Pernille Rasmussen.

Du kan høre mere om, hvad man gør for at komme deling af nøgenbilleder blandt unge til livs på TV 2/FYN lørdag og søndag kl. 19:30.

Oversigt

    Oversigt