Det blev en ganske rolig overgang til 2021 på OUH i Odense og Svendborg.
- Det har været en rolig aften og nat, hvor vi har været i stand til at følge med, og der er lige nu få i venteværelset. I alt har vi behandlet 12 fynboere for skader på grund af fyrværkeri, hvilket er 5 personer mere end sidste år, sagde overlæge Søren Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen på OUH i en pressemeddelelse første dag i det nye år.
3. januar i 2021 er alle skader opgjort, hvor resultatet af nytåret viser, at skadestuerne godt kunne følge med fyrværkeriskaderne – på trods af at der var en stigning i skader i forhold til sidste år.
Det fortæller Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus i en pressemeddelelse.
17 personer kom til skade som følge af fyrværkeri. I 2019 var det tal på 12 personer. Gennemsnitsalderen for de tilskadekomne var 28 år, hvor 3 af de personer var under 15 år.
Det var raketterne der gjorde den største skade. Hele 60 procent af ulykkerne involverede nytårsraketter.
Der var ét tilfælde, hvor skaden var så alvorlig, at den krævede indlæggelse og operation. Der var tale om en alvorlig håndskade.
Færre skader på landsplan
I modsætning til Fyn har der været en betydelig nedgang i fyrværkeriskader i resten af landet.
På landsplan er der registreret 165 fyrværkeriskader 31. december og 1. januar, hvilket er en nedgang på 27 procent sammenlignet med sidste nytår.
Det skriver Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital i en pressemeddelelse.
Det er faktisk det laveste antal skader, der er registreret, siden hospitalet begyndte opgørelsen med fyrværkeriskader fra alle danske akutafdelinger i 1995.