FilmFyn: Filmselskaber skal spytte mere i kassen på Fyn
Artiklen er mere end 30 dage gammel
Det fynske filmsamarbejde har fået flere økonomiske muskler. De skal bruges aktivt til at skabe øget omsætning på øen.
Det fynske filmsamarbejde FilmFyn har siden starten investeret 109 millioner kroner i 78 film.
Det tal skal løftes yderligere i de kommende år, og FilmFyn har fået en god start på ambitionerne, fremgår det af det netop offentliggjorte årsregnskab for 2016.
1. februar 2017 besluttede de mediepolitiske ordførere for partierne bag Medieaftale 2015-18 at forøge midlerne til regional filmproduktion.
Det betyder, at FilmFyn får yderligere 2,5 millioner kroner i 2017 og 2018.
Da Assens Kommune samtidig har besluttet sig for at indtræde i ejerkredsen, har FilmFyn fået øget budgettet fra 15,8 millioner kroner i 2016 til 20 millioner i 2017.
Film-sammenslutningen håber fortsat at få alle fynske kommuner med, så man kan producere hele året og ikke kun syv måneder som i øjeblikket.
Det vil kunne give et løft i antallet af arbejdspladser.
FilmFyn har i årets løb involveret sig i FilmBiz, der skal være med til at opkvalificere medarbejdere og mindre virkomheder, der vil leve af og i filmbranchen i Region Syddanmark.
For hver krone FilmFyn investerer i film og tv-projekter kommer der typisk to kroner igen i form af produktionernes lokale forbrug, og det tal måtte godt stige.
- FilmFyn vil have fokus på, at filmproducenterne motiveres til at anvende flere fynske filmarbejdere med henblik på at udvikle og udbygge et bæredygtigt produktionsmiljø på Fyn, hedder det i ledelsesberetningen.
Der blev i årets løb støttet og investeret i to spillefilm, tre tv-fiktionsserier, to dokumentarfilm og to talentudviklingsfilm.
Status pr. 1. januar 2017 er, at otte fynske kommuner er en del af FilmFyn. Syv af disse kommuner er ejerkommuner.