Sænk farten: Politiet klar med fartrazziaer på hele Fyn

I den landsdækkende kampagne "Sikre veje" vil politiet sætte fokus på alle færdselsarter og lovovertrædelser. På Fyn vil særligt hastigheden være i fokus.

Fra mandag den 25. januar og en uge frem vil politiet målrette færdselsindsatsen under navnet "Sikre veje" med fokus på både bilister, motorcyklister, knallertkørere, cyklister og fodgængere og deres adfærd i trafikken.

Selvom bilisterne udgør hovedparten af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, er alle parter med til at skabe uheld, der måske kunne være undgået.

- Formålet er at nedbringe de alvorlige tilskadekomster, som vi ser i den danske trafikkultur, siger Anders Brahe, der er politikommissær og leder af Operativ Færdsel ved Fyns Politi.

Fokus på hastighed

Indsatsen retter sig mod alle lovovertrædelser i trafikken, men på Fyn vil særligt én forseelse være i fokus.

Færdselsuheld

- Vi har set meget høj hastighed hos bilisterne mellem jul og nytår og igen efter nytår. Folk har en tendes til at køre for hurtigt, siger Anders Brahe.

Han forklarer, at de særligt har observeret meget høj fart på Svendborgmotorvejen, men at bilister også kører for hurtigt på andre strækninger på Fyn. 

Udover farten vil der også være fokus på uopmærksomhed og for tæt kørsel.

- Det hele går jo hånd i hånd også med vanvidsbillismen, understreget Anders Brahe.

Håber på færre personskader

I 2020 mistede 155 mennesker livet i trafikken, mens endnu flere er kommet til skade i trafikuheld. I sommeren var Fynske Motorvej plaget af i alt 55 uheld på to måneder - altså næsten ét om dagen i gennemsnit. 

Netop dét håber politiet at kunne lave om på med kampagnen "Sikre veje".

- Det handler om trafikkultur og alle færdselsarters adfærd, med henblik på, at det skal være mere sikkert at færdes i trafikken, fortæller Anders Brahe.

Han forklarer, at uheldsstatistikken har ligget meget stabilt det seneste år, men at det netop er dét, kampagnen skal ændre.

- I sidste ende vil vi gerne kunne måle, at ulykker med personsskader bliver nedbragt. Det kan vi ikke måle på én uge, men det er en start, forklarer politikommisæren.

Derfor skal fynboerne forvente, at der bliver delt lidt flere bøder ud end vanligt.

- Vi håber da ikke, at vi skal dele mange bøder ud, men selvfølgelig kommer det til at betyde en stigning. Vi har ikke den store tolerence, når det kommer til dårlig adfærd i trafikken, understreger Anders Brahe.

Oversigt

    Oversigt