Nu skal det være slut med at sende hele klasser hjem, hvis enkelte børn er smittet med coronavirus.
Anbefalingerne lempes for skoleelever, så nære kontakter ikke længere sendes hjem.
Det fortæller børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til TV 2:
- Nære kontakter skal ikke længere hjemsendes. I stedet får man en kviktest på skolen, hvis forældrene har givet samtykke.
Hele klasser sendt hjem
På papiret er det i forvejen kun kontakter, som har siddet indenfor en meters afstand af en smittet i mere end 15 minutter, der skal sendes hjem. Men i praksis har virkeligheden været en anden.
Familier med mindre børn har nemlig stadig skullet holde deres børn hjemme, hvis de har været kontakter til nære kontakter.
Det betyder, at hele skoleklasser er blevet sendt hjem, fordi smitteopsporing blandt de yngste har været "en tung og utaknemmelig opgave" for personalet, som formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, kaldte det torsdag.
En uge undervejs
De korrigerede retningslinjer har været under udarbejdelse af sundhedsmyndighederne i en uge.
Det er grunden til, at ministeren nu føler sig tryg ved at lempe uden frygt for, at smitten blandt befolkningens yngste stikker af.
Selvom de nye anbefalinger bygger på danskernes villighed til at lade sig teste, understreger Pernille Rosenkrantz-Theil, at der udelukkende er tale om anbefalinger. Både i forhold til test og isolation.