Fredagens første underskrift kom på blokken i udkanten af Dalby.
Det var Ib Ellegaard, der greb kuglepennen.
- Vi kan håbe på, at det giver lidt til sammenholdet, men udover det ved jeg ikke, hvad det hjælper, siger han til TV 2/Fyn.
Saltvand i drikkevand
Et andet sted i nærområdet hører rent vand til et af de vigtigste våben mod atomaffaldet fra Risø.
Formanden for Miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune, Torben Andersen, og de kommunale teknikere, som kigger på alle tænkelige argumenter mod atomdepotet, er bange for, at undergrunden simpelthen ikke er så fast og stabil, som staten tror.
- Vi har et meget stort forsyningsområde til drikkevand, der ligger umiddelbart op af det udpegede område til atomaffald. Der er kun en kilometer dertil, og det har været udgangspunktet for udpegningen, at det ikke må ligge i områder med særlige drikkevandsinteresser, siger han.
- Vi ved, at der er en bevægelse i grundvandet fra kysten og hen mod boringerne, og det betyder fra et eventuelt kommende depot og hen mod boringerne, siger han og hentyder til boringer, der viser saltvand i drikkevandet.
Skal undersøges nærmere
Hos De nationale geologiske undersøgelser for Danmark og Grønland, kaldet GEUS, har chefkonsulent Peter Gravesen ikke før hørt om den slags problemer i området.
Men han udtaler til TV 2/FYN, at det bestemt er en ting, der skal undersøges nærmere, før der træffes endelige beslutninger.