Ifølge den private dyreværnsforening Kattens Værn har nogle børn i Odense-bydelen Vollsmose været med til at mishandle katte ved at hive hoved og ben af dem og prikke øjnene ud. Fyns Politi kan ikke se en tendens på antallet af anmeldelser om dyremishandlinger i området, men opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn.
Rigmor Andersen bor i Vollsmose og er en del af Samarbejdsrådet, der er det øverste organ for beboerdemokratiet i Vollsmose, og hun er enig med politiet i, at det er forældrenes ansvar, at deres børn behandler dyrene ordentligt.
- Jeg forstår ikke, at forældrene ikke siger noget mere til deres børn og prøver på at opdrage dem, så de skal være lige så gode ved dyr som alle andre, siger Rigmor Andersen.
Spillet fodbold med killinger som bold
Hun blev sur, da hun hørte om dyremishandlingerne. En anonym kilde fortalte torsdag til TV 2/FYN om grove tilfælde af dyremishandling, hvor der blandt andet er blevet spillet fodbold med killinger og kørt rundt med dyrene på bagagebæreren, så de har brækket ryggen.
Det er angiveligt børn helt ned til seksårsalderen, der står bag mishandlingen.
Historien er blevet bekræftet fra flere forskellige kilder, heriblandt Kattens Værn, der også har oplevet tilfælde, hvor børn har prikket øjnene ud på katte.
Rigmor Andersen tror, det er noget, der finder sted i det skjulte, for det er ikke noget, hun har oplevet i Vollsmose.
- Det er måske et tilfælde, at det er blevet opdaget, at de mishandler dem, siger Rigmor Andersen.
Jeg blev ret sur, da jeg godt kan lide dyr.
- Jeg blev ret sur, da jeg godt kan lide dyr, men man kan jo ikke gøre så meget ved børnene, hvis de er så træg, at de ikke vil gøre noget for deres dyr. Jeg synes, dyrene skal hjælpes, fortæller hun.
Fem killinger måtte aflives på grund af mishandling
Det er ikke første gang, at sager om grov dyremishandling i Vollsmose optræder i medierne.
I 2014 bragte Vollsmose Avisen en artikel om, hvordan nogle børn havde kastet rundt med fem kattekillinger i Fyrreparken.
Børnene havde leget voldsomt med dem og blandt andet dyppet killingerne i vand. En dyrlæge måtte senere aflive de otte uger gamle kattekillinger.
Fyns Politi genkender ikke problemet
At der skulle være et ekstraordinært problem i Vollsmose, er ikke et billede, man genkender hos Fyns Politi, hvor man ikke har modtaget et større antal anmeldelser om dyremishandlinger end på resten af Fyn.
- Vi har selvfølgelig nogle sager derudefra, hvor der har været tale om mishandling, men det er bestemt ikke noget, der præger vores anmeldelsesstatistikker, siger Johnny Schou, der er politiinspektør hos Fyns Politi.
Politiinspektøren opfordrer forældrene i området til at tage en snak med deres børn, hvis de oplever, at de mishandler katte eller andre dyr.
Spørgsmål til justitsministeren
TV 2/FYN har forsøgt at få en kommentar fra de andre medlemmer af Samarbejdsrådet i Vollsmose, men det har ikke været muligt.
Derudover har TV 2/FYN forsøgt at få en kommentar fra Vollsmose Sekretariatet, der arbejder for byudvikling i Odense-bydelen, men de ønsker ikke at udtale sig. SSP Odense, der er et kriminalpræventivt samarbejde mellem Odense Kommune, Fyns Politi og boligorganisationerne i Odense, ønsker heller ikke at udtale sig om sagen.
Dansk Folkeparti meddeler TV 2/FYN, at partiets dyrevelfærdsordfører, Karina Due, vil stille spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om sagen om dyremishandling i Vollsmose.