I foråret blev det besluttet, at de to Vollsmose-skoler Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen skulle lægges sammen. Men det skulle foregå under et nyt navn.
På baggrund af elevernes forslag er skolebestyrelserne nu klar med i alt fire forslag til, hvilket navn der skal markere en ny start for den sammenlagte skole.
I prioriteret rækkefølge lyder forslagene:
- Odinskolen
- Nordøstskolen (eller Skolen i Nordøst)
- Gillestedskolen
- Svanegårdskolen
Alle fire er blevet indstillet til Børn- og Ungeudvalget, der på den baggrund skal tage den endelig beslutning om skolens nye navn.
Elever begrunder forslag
Det er da heller ikke bare en række tilfældige navne, som eleverne er kommet på. Hvert forslag er nemlig sendt til udvalget med en begrundelse.
Her er der blandt andet taget udgangspunkt i området, skolen ligger i, men også skolernes nuværende navne har inspireret. Se alle begrundelserne i boksen nedenfor.
Nyt navn til Vollsmose-skoler
Navnet offentliggøres synkront for begge skolers elever og medarbejdere 9. december, så de får det at vide som de første, oplyser den radikale børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen til TV 2 Fyn.
Den årgang som har vundet konkurrencen får et arrangement i præmie, som kan afvikles, når coronasituationen igen tillader sociale arrangementer på skoleområdet.
Et nyt navn er vigtigt
Efter planen skal de to skoler sammenlægges til én skole gældende fra skoleåret 2021/2022 i et forsøg på at forbedre integrationen i Odense-bydelen.
Og selvom det i praksis er eleverne fra H.C. Andersen Skolen, der flyttes over på Abildgårdskolen, mente udvalget, at det var vigtigt med et nyt navn.
- Det har været altafgørende i fusionen af de to skoler at få børn, forældre og medarbejdere til at føle et ejerskab til den nye sammenlagte skole. Derfor besluttede vi tidligt i processen, at børnene fra de to skoler skulle vælge navnet til den nye sammenlagte skole. Det skulle netop bringe børnene fra de to skoler sammen og i fællesskab give deres nye skole et navn. Det er nu sket, og børnene har virkelig gået op i det, siger Susanne Crawley Larsen.
Udover at sikre en bedre integration er ambitionen også, at få det, som udvalget kalder "verdens bedste robotskole". Håbet er, at det skal motivere børn og unge til at nørkle med software og robotteknologi.
Det skal de omkring 650 elever prøve kræfter med næste år, når lidt over 200 børn fra H.C. Andersen Skolen flyttes over på Abildgårdskolen, så de samles på én og samme adresse under samme skoledistrikt.