Den komplicerede bandekonflikt tager for alvor sin begyndelse, da to unge indvandrere bliver stukket ned udenfor Boddy Holly i Odense begyndelsen af 2004.
Bag knivstikkeriet står en gruppe HA-rockere.
Natten efter hævner en gruppe unge fra indvandrermiljøet stikkeriet ved at smadre ruderne i rockernes klubhus på Sct. Jørgens Gade. En ny slags bandekrig er skabt. En krig, hvor fronterne er tilfældige, og kampene uforudsigelige.
- Mange gange skal der ikke ret meget til at starte de her konflikter, som så mange gange spreder sig som ringe i vandet. - Og det er jo også det, som gør det meget uforudsigeligt, hvordan man kan løse problemet. For nogle gange er det et helt lokalt forankret problem, og andre gange er det et mere nationalt problem, vi har at gøre med i forhold til banderne, Siger Michael Hviid Jacobsen, professor i soiciologi, SDU.
Årene efter knivstikkeriet kæmper forskellige indvandrergrupperinger med rockerne - primært om handlen med hårde stoffer i Odense. Kampene når en foreløbig kulmination i 2009.
Her efter bliver billedet mere roligt frem til 2012, hvor en række hændelser igen sætter gang i magtkampe grupperingerne imellem.
Det hele begynder den 5. Januar, hvor en ung indvandrer skyder løs imod fitness-centret Rawi Excersise. Målet er de kriminelle en gruppe brødre, der er kendt for at have en nær relation til Daabas-brødrene. brødrene undslipper.
Skytten gemmer sig efterfølgede hos en Iransk familie, men bliver hurtigt opsporet af politiet.
Kort efter hævner Daabasbrødrene sig på en iranske familie. Familiens yngste bror bliver gennembanket. Da sagen kommer for retten, bryder offer-familien med alle regler i bande-miljøet og fortæller, hvem der står bag de voldsomme tæsk.
Brudet på de uskrevne regler fører til krig mellem den iranske familie og Daabas-klanen.
I 2012 eskalerer Daabas-drengenes konflikt med Hells Angels og støttegruppen AK 81 også voldsomt. Houssam Daabas bliver mistænkt for drabet på en rejsemontør på værtshuset Havhesten tilbage i 2010. Målet var egentlig en HA-rocker, men gerningsmanden tog fejl og dræbte en uskyldig mand.
Selvom Houssam Daabas ender i fængsel, fortsætter konflikten.
Houssam Dabbas er siden hen blevet løsladt i sagen pga. manglende beviser og er aldrig blevet dømt for drabet. Sagen er fortsat uopklaret.
Kort tid efter eksploderer den anspændte stemning under fejringen af eid-festen i Vollsmose. En af brødrene fra den omtalte iranske familie bliver skudt og stukket med adskillige knivstik. Blødende bliver han bragt til skadestuen.
Umiddelbart efter, møder 50-70 unge op bevæbnet med køller og knojern og gennemsøger sygehuset. Et stormløb, som kun 2 af de involverede senere er dømt for.
Men det stoppet ikke der. 2013 er dårligt begyndt, før der igen er problemer i Odense. Hele 10 offentligt kendte sammenstød har det været i år.
Den 22. Februar er der to skyderier samme aften. Først ved rockerklubhuset på Billedskærervej og efterfølgende ved Seven-Eleven ved Rosengårdscenteret.
Natten til den 16. Marts bliver der affyret 3 skud mod en bil i Birkeparken.
Den 20. Marts kører flere bandemedlemmer igennem Odenses centrum, men de vifter med våbenlignende genstande. Det sker i forbindelse med en retssag.
To dage senere anholdes fire bandemedlemmer, da der opstår uroligheder foran retssalen.
Den 2. April torpederede en bil med fuldt overlæg en anden på Buchwaldsgade, og det endte med slagsmål mellem de to grupperinger. Senere samme dag blev en mand stukket ned bag Banegårdscenteret.
Torsdag rører parterne i den usynlige krig igen på sig.
Siden har der været roligt i miljøerne.