28. sep. 2018 kl. 8:20
Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix

GOG-målmand stopper håndboldkarrieren

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del

GOG's målmand, 37-årige Ole Erevik, vil ikke længere være at finde på banen, når klubben spiller næste sæson.

Den norske målmand, Ole Erevik, der har været at finde i målet, når GOG spiller, vil efter sæsonens afslutning ikke skrive under på en ny kontrakt - hverken med det fynske hold eller noget andet håndboldhold.

Det oplyser klubben.

Ole Ereviks GOG-kontrakt udløber til sommer, og han vil ikke sætte sin underskrift på en ny kontrakt som professionel håndboldspiller. Målmanden stopper sin karriere efter sommer.

“Vi er utrolig kede af at miste Ole Erevik. Han kommer med en utrolig gejst til holdet og en vilje til at vinde kampene, så det er vi ærgerlige over at miste.”

— Kasper Jørgensen, GOGs direktør 

- Det er noget, jeg har brugt lang tid på at komme frem til. Det har taget meget energi. Jeg har tænkt meget på fordele og ulemper ved at fortsætte eller stoppe. Og jeg er kommet frem til, at det rigtige for mig er at stoppe. Det er rart at have taget beslutningen og melde det ud. Jeg er nærmest blevet et par kilo lettere, fortæller målmanden på GOGs hjemmeside.

Han ved dog ikke, hvad han skal kaste sig over, når kontrakten udløber. Men ud over at være målmænd, så har han også evnerne inden for journalistik.

Læs også: Erevik skiftede sig selv ud: - Jeg kan ikke være det bekendt
Gå tilbage Del
12. sep. 2018 kl. 8:47

Erevik skiftede sig selv ud: - Jeg kan ikke være det bekendt

Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Da haluret i Gudmu nærmede sig 50 minutter, havde hjemmeholdets målvogtere det, der må betragtes som en frygtelig statistik.

Én enkelt redning havde førstemålmand Ole Erevik og hans kollega Frank Mikkelsen leveret, men allerede efter godt et kvarters spil tog Erevik konsekvensen af, at han og GOG-forsvaret blev skudt i sænk af en storspillende Nikolaj Markussen fra BSV.

“Det havde været skidenemt at stå på mål, hvis man hele tiden havde facit”

— Ole Erevik

Erevik skiftede nemlig sig selv ud.

- Vi får ikke fat på ham i målet, og så begynder vi at flyve ud på ham. Så begynder han at spille bredt og spille ind til stregen, og så bliver vi kørt rundt på røv og albuer. Jeg har desværre ikke noget godt svar på, hvorfor vi ikke får styr på ham. Det må vi hjem og kigge på, sagde Erevik efter kampen til TV 2 SPORT.

Trods de manglende redninger var GOG med i opgøret hele vejen til de 60 minutter, men det endte med et nederlag på 31-30, da Lasse Møllers skud i de sidste sekunder blev afværget.

- Det havde været skidenemt at stå på mål, hvis man hele tiden havde facit. Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg ikke kan være præstationen bekendt. Det er jeg ked af over for mine holdkammerater, men sådan er det nu engang. Man har gode og dårlige dage. I dag var det desværre en rigtig, rigtig dårlig dag fra min side. Med så få redninger kan man ikke vinde kampe, siger Erevik.

- Jeg sagde også i omklædningsrummet, at vi ikke spillede nogen ekstremt dårlig kamp, men uden redninger bliver det svært. Den tager jeg på mig.

Spillede uden briller

Ole Erevik spiller med beskyttende briller, efter han blev opereret i øjnene efter en akut øjensygdom for to år siden.

Men i kampens slutfase blev han nødt til at tage briller af. Det er dog ikke noget, Erevik bruger som undskyldning for præstationen, hvor han endte med 5 redninger på 24 skud.

- Det var helt vildt varmt i hallen, så de duggede helt ekstremt. Det plejer de ikke at gøre. Jeg kunne have dem på i 10 sekunder, før de begyndte at dugge til.

Er det med risiko?

- Ja, der er nok lidt forhøjet risiko, hvis man er uheldig og bliver ramt. Men det var jeg villig til at gøre, og vi snakker heller ikke stor risiko. Det er ikke noget, jeg kommer til at gøre, siger han.

Bronzevinderne fra GOG ligger på andenpladsen i ligaen med seks point for fire kampe. BSV er nummer fire med fem point.

Kampreferat

GOG-BSV 30-31 (16-16)

  • GOG: Lasse Møller 11, Josef Pujol 5, Emil Jakobsen 4, Odinn Thor Rikhardsson 3, Niclas Kirkeløkke 2, Emil Lærke 2, Oscar Bergendahl 2, Frederik Andersen 1
  • BSV: Nikolaj Markussen 8, Nikolaj Ø. Nielsen 5, Sebastian Skube 5, Michael V. Knudsen 5, Jacob Lassen 3, Johan Hansen 2, Mads Øris Nielsen 1, Jesper Nøddesbo 1, Stefan Hundstrup 1
  • Udvisninger: GOG 2, BSV 2
  • Tilskuere: 1609

Nu skal der findes en ny.

GOG mister en stor personlighed, når normanden stopper sin karriere i det fynske. Selvom han har haft en knap så bragende start på sæsonen, så spillede han en fantastisk kamp for det fynske hold i onsdags, hvor hans redningsprocent var på intet mindre end 40.

Og direktøren for klubben ser det da også som et tab for holdet.

- Vi er utrolig kede af at miste Ole Erevik. Han kommer med en utrolig gejst til holdet og en vilje til at vinde kampene, så det er vi ærgerlige over at miste. Men vi har også fuld forståelse for hans valg og ønsker ham al held og lykke i en civil karriere, siger GOGs direktør Kasper Jørgensen, der allerede er i fuld gang med at finde en ny topmålmand til GOGs trup næste sæson.

- Den proces er i gang, og jeg er helt sikker på, at vi i den kommende sæson får endnu en stærk målmand til GOG-målet.

Læs også: GOG kører Aalborg Håndbold over i topopgør
Gå tilbage Del
26. sep. 2018 kl. 22:13

GOG kører Aalborg Håndbold over i topopgør

Carsten Bundgaard, Ritzau Scanpix

GOG er nyt tophold i Danmarks bedste håndboldrække for herrer.

Onsdag aften storsejrede GOG i topopgøret på hjemmebane mod Aalborg Håndbold. Det var ikke til at se, at det var et opgør mellem tabellens to bedste hold, for GOG var i særklasse og vandt 34-25.

Kampen fandt reelt sin afgørelse i løbet af 20 minutter.

De nordjyske gæster virkede nemlig rådvilde i opgørets begyndelse, og det udnyttede hjemmeholdet til at opbygge en 8-4-føring, før Aalborg-træner Stefan Madsen havde set nok og tog en timeout.

Effekten var til at overse. Målene fortsatte med at hagle ind i Aalborg-enden, og syv minutter senere måtte Stefan Madsen tage en ny timeout, da GOG-føringen var vokset til 14-4.

Kampen var afgjort, men Aalborg fik i det mindste standset blødningen. Ved pausen lød den fynske føring på 20-9.

Intensiteten i den afgjorte kamp faldt i anden halvleg, og nordjyderne fik spist en smule af det store fynske forspring.

En velspillede Lasse Møller scorede 11 gange for GOG, og han kunne ikke sætte en finger på hjemmeholdets indsats.

- Nu skal jeg ikke rose os for meget, men for os lignede det en kamp, som vi kan kigge tilbage på, når det går dårligt. Det var lige præcis sådan her, vi gerne vil spille.

- Alle holdt de aftaler, vi havde lavet. De første 40 minutter var der intet, som gik galt, siger han til TV2 Sport.

Aalborg Håndbolds René Antonsen erkender, at holdet blev knockoutet i første halvleg.

- Vi kom fuldstændig forfærdeligt ud og var bagud med ti mål. Det sled vi med resten af kampen. Det var et lille bump på vejen, men vi skal nok komme videre fra det her, siger han til TV2 Sport.

Tidligere onsdag aften vandt Bjerringbro-Silkeborg (BSV) med 32-21 ude over Ringsted. BSV førte 12-10 ved pausen, før holdet skruede op for tempoet i anden halvleg.

Med sejren indtager BSV nu andenpladsen i rækken med et point op til GOG og Aalborg.

Efter to år i det fynske

Den norske målmand har spillet håndbold på øverste niveau i omkring 20 år og har spillet 184 kampe for det norske landshold.

Det fynske håndboldhold har haft glæden af normanden de seneste to år, og han håber da også på, at han kan slutte karrieren af med en medalje af sølv eller guld.

26. nov. 2024 kl. 22:43
Thomas Larsen-Bjerre

Seneste nyt fra dødsulykke:
  • Hårdt og ubarmhjertigt, siger Fyns Politi om redningsaktion

LYT
Del

To personer er omkommet, flere er kommet alvorligt til skade, og en person er fortsat savnet i forbindelse med en sammenstyrtningsulykke på Flemløse Biogas i Glamsbjerg.

TV 2 Fyn følger udviklingen.

Har du oplysninger om ulykken, kan du skrive til redaktionen@tv2fyn.dk.

Alvorlig sammenstyrtningsulykke på biogasanlæg

Følg opdateringerne herunder

28. nov. 2024 kl. 6:18
Fyn
Kort nyt
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Blæst giver udfordringer på flere fynske broer

LYT
Del

Blæsende vejr fra morgenstunden udfordrer trafikken på flere broer på Fyn.

På Storebæltsbroen er vinden så kraftig, at man nægter køretøjer med trailere på under 2.500 kilo passage, oplyser Vejdirektoratets trafikinfo.

Også på Lillebæltsbroen og Svendborgsundbroen advares der mod kraftig blæst.

Det ventes at vinder løjer af ved middagstid. Kør forsigtigt på broer indtil da.

28. nov. 2024 kl. 6:14

Hjerteskærende brev fra 14-årig pige: Jeg er bange for at være alene med de andre elever

LYT
Del

Hun bliver nedstirret, ignoreret og hængt ud på sociale medier.

Pigen er 14 år og går i 8. klasse på en skole i Odense, hvor hun i længere tid har oplevet at blive mobbet af sine klassekammerater. For nyligt skrev hun et brev til skolens ledelse om sine oplevelser, og hvad det gør ved hende. Et brev, som TV 2 Fyn har fået unik indsigt i, og som repræsenterer et hjerteskærende vidnesbyrd fra en ung pige, der burde være tryg ved at gå i skole, men som ikke er det, og som næsten ikke modtager undervisning den dag i dag.

- Jeg tænkte, at hvis jeg nu selv skrev et brev, ville de (skolen, red.) måske forsøge at hjælpe mig, siger hun.

Med brevet var det hendes håb, at skolen ville få øjnene op for situationens alvor, og hvordan det påvirker hende.

"Jeg er bange for at være alene med de andre elever. Jeg vil gerne have at mobningen stopper. Jeg vil gerne kunne gå i skole uden at være bange. Jeg håber, at I kan hjælpe med mig at få det bedre."

Sådan skrev hun blandt andet i brevet, som du kan læse i sin fulde længde herunder.

Anonymisering

TV 2 Fyn har indvilget i at anonymisere den 14-årige pige og valgt at anonymisere den pågældende folkeskole i Odense, da TV 2 Fyns ærinde med denne historie ikke er at kaste lys på en konkret konflikt mellem elever på en konkret skole, men at vise konsekvenserne af mobning og mistrivsel blandt fynske børn og unge.

/

Julia Christiansen, der er mor til pigen, har siden foråret 2024 forsøgt at få stoppet mobningen gennem skolen.

- Uanset hvor mange gange vi har kontaktet ledelsen og uanset, hvor mange gange min datter har kontaktet sin underviser, er der intet sket. Mobningen er fortsat, siger hun til TV 2 Fyn.

En situation, hvor familien oplever, at der ikke er sket nogen forbedring i klassen på trods af møder og handleplaner i samarbejde med skolen. En skole, hvor ledelsen mener at have brugt de rammer, den har.

Situationen er desværre ikke er enestående ifølge Børns Vilkår. Dem vender vi tilbage til.

Julia Christiansen stiller sig nu frem for at fortælle om sin følelse af magtesløshed.

- Jeg står som forælder, og vil gøre alt for at hjælpe mit barn. Men jeg kan ikke, for jeg afhænger fuldstændigt af andre mennesker, af voksne, der arbejder på skolen, siger hun.

Digitale angreb

Det er ikke kun i skolen, at Julias datter kæmper mod mobning. Det er også på sociale medier, som Snapchat og Instagram. I gruppechats for klassen og på en sladder-side på Instagram bliver Julia Christiansens datter også udsat for mobning og nedladende kommentarer.

- Der bliver skrevet nogle rigtigt grimme ting om hende på en sladderprofil på Instagram. Der bliver skrevet, at hun er ulækker, altid går i det samme tøj, at hun stinker, og at hun kun har kærester for at få gaver fra dem, fortæller Julia Christiansen.

Selv fortæller datteren om en episode, der gjorde rigtig ondt på hende.

- Jeg fortalte de to piger, jeg troede var mine veninder, noget personligt. Pludselig kan jeg se, at de har skrevet det, jeg har delt med dem, i en chat, hvor alle kan se det.

Herunder fremgår en række andre opslag i en såkaldt sladdergruppe på Instagram, hvor Julias datter bliver omtalt af adskillige personer.

/

Medhold fra kommunen

For Julia Christiansens datter har perioden med mobning haft store konsekvenser. Hun går kun i skole to timer om dagen efter en længere sygemelding med stress-symptomer.

- Det har haft meget store psykiske konsekvenser. Hun begyndte at isolere sig, og sige at hun ikke vil gå i skole, og at hun er bange. Hun fortalte mig, at hun føler stress bare ved tanken om at skulle i skole. Hun kunne begynde at ryste, når hun skulle af sted, fortæller Julia Christiansen

Dialogen og møderne med skolen har ikke hjulpet. Derfor valgte Julia Christiansen at skrive en klage til Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM). En klage, som blev sendt videre til Odense Kommune, og som kommunen gav familien medhold i kort tid efter.

Screendump

TV 2 Fyn ville gerne have spurgt skolen, hvordan den i perioden har ageret, ligesom TV 2 Fyn ville have spurgt, hvorfor situationen i klassen ikke er blevet bedre. TV 2 Fyn har fået et skriftligt svar fra skolens leder

- Jeg kan af hensyn til de implicerede elever og familier ikke kommentere den konkrete sag, som lige nu behandles i DCUM. På skolen arbejder vi med læringsmiljøer, hvor alle børn kan trives. Når der alligevel indimellem opstår episoder med mobning blandt skolens børn og unge, håndterer vi det jævnfør skolens antimobbe-strategi. Det sker blandt andet gennem dialog med børn og forældre og via handleplaner på individuelt niveau og på klasseniveau med fokus på klassefællesskabets sociale trivsel.

En håndtering, som Julia Christiansen og hendes datter altså ikke oplever har båret frugt og været med til at stoppe mobningen i klassen.

Tør ikke række hånden op

Det her er langt fra et enestående tilfælde, lyder det fra Børns Vilkår, der udtaler sig til TV 2 Fyn på et generelt plan. Lone Smidt, der er der er uddannelseskonsulent peger på, at mange skoler mangler de rette kompetencer og tiden til rigtigt at sætte ind over for mobningen. Det siger hun på baggrund af undersøgelser, Børns Vilkår har foretaget.

- Seks ud af ti af de lærere, vi har spurgt, savner konkrete redskaber til at håndtere mobning på en forsvarlig måde, hvor det faktisk lykkes.

Grundlæggende, understreger hun, at mobning ingen hurtig løsning har.

- Mobning er et udtryk for, at der er noget utrygt på spil i et fællesskab, som det faktisk kræver lang tid at genoprette, siger hun og fortsætter.

- Et utrygt fællesskab kan for eksempel komme til udtryk som en hård tone, eller at ingen tør række hånden op af frygt for at blive gjort til grin. Det gør det enkelte barn usikker over for sin plads i fællesskabet. Den usikkerhed kan man forsøge at lindre ved at finde sammen om at holde andre ude, og så er det, at mobningen opstår. Mobningen skyldes ikke onde børn, men onde mønstre. Der skal sættes ind mange steder for at kunne lykkes med at genetablere et trygt fælleskab.

Julia Christiansen og familien har besluttet, at de vil finde en ny skole til deres datter i fremtiden.

28. nov. 2024 kl. 6:12
Fyn
Kort nyt

Regnfuld start på dagen - men så kommer vejrskifte

LYT
Del

Den kraftige regn fra i nat stilner af i løbet af morgenen, oplyser TV 2 Vejret.

Temperaturerne vil ligge på mellem fem og seks grader i løbet af dagen.

Vinden vil være frisk fra nordøst først på dagen, men den aftager og bliver svag fra nordvest hen mod aftenen.

Fra torsdag eftermiddag vil regnen være helt ophørt, og enkelte steder vil solen sågar bryde gennem skydækket.

I aften og i nat holder det tørt, og temperaturerne vil falde med en enkelt eller to grader.

27. nov. 2024 kl. 22:54
Fyn
Kort nyt

Hardhitter går i kødet på rådmand

LYT
Del

Det fynske folketingsmedlem Karsten Hønge (SF) er mildt sagt ikke begejstret for beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholts (V) forslag om, at alle førtidspensionister løbende skal vurderes, om de kan arbejde.

- For det første så vil det skabe så meget usikkerhed og utryghed blandt de mennesker, der har fået en førtidspension. Mange af dem har fået det på grund af, at de kan have nogle psykiske udfordringer. Gad vide, hvordan det så virker og få at vide, at du hele tiden skal til eksamen hvert fjerde år, siger Karsten Hønge.

27. nov. 2024 kl. 22:26
Kort nyt

Blæst skaber forbud mod påhængskøretøjer over Storebælt

LYT
Del

Trailere og andre påhængskøretøjer med en faktisk totalvægt på under 750 kilo må ikke køre på Storebæltsbroen i begge retninger.

Det oplyser Vejdirektoratet på dets trafikkort.

Det blæser kraftigt, hvilket ligger til grund for forbuddet. Vinden forventes at aftage hen mod midnat.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her