I ti år har Martin haft Søpavillonen på Stige Ø – venter stadig på kommunens planer bliver til noget

Ifølge en informationstavle på stedet skulle en eventscene på Stige Ø være færdig i 2014. Der er dog aldrig kommet en.

En eventbase, en kunstig strand og massevis af grunde til leje.

Planerne var mange og forskellige for området på Stige Ø, men ifølge Martin Winther, der driver isboden Søpavillonen derude, er der ikke sket nok.

- Det var hundrede procent på grund af de mange planer, at jeg valgte at lave en virksomhed der, siger han.

Især de store tiltag, som en eventbase hvor der ville kunne afholdes koncerter, middelaldertræf eller andre større arrangementer, er noget, han ville have holdt af.

- Jeg skulle have genforhandlet min tiårige lejeperiode nu her, men jeg fik det lavet sådan, at det kun blev tre år. Hvis der så ikke er sket noget herude, så må jeg finde på noget andet, siger Martin Winther.

Søpavillonen kan ikke alene overleve på de mennesker, der kommer derud for at plukke hindbær, tilføjer han.

Der skal være et andet trækplaster, som får folk til øen.

- Den kunstige strand, der skulle have ligget på østsiden, kunne man ikke lave på grund af forurening, og det har jeg selvfølgelig forståelse for, men jeg ville have det nemmere med det hele, hvis man så fik fulgt op på bare nogle af de andre mange planer, der var for området.

Her et billede af området, hvor man kan leje sig ind hos kommunen. Det hedder Rødhusene.
Her et billede af området, hvor man kan leje sig ind hos kommunen. Det hedder Rødhusene.
Foto: Ole Holbech / TV 2 Fyn

Penge er Martin Winthers bud på, hvorfor der ikke sker mere på Stige Ø.

- De mennesker fra kommunen, jeg taler med gang på gang, er jo i bund og grund søde og ordentlige mennesker, som passer deres job, men de er låst fast og kan ikke gøre noget, siger han.

Han har til mediet Otown vist rundt på øen og udpeget de steder, hvor der nu skulle have ligget et anlæg.

Du kan se videoen med Martin Winther herunder:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Og på en planche, der hænger til frit skue på Stige Ø, står der blandt andet, at eksempelvis Eventbasen skulle have været færdig i 2014.

Gasboringer kom i vejen

Fredag lægger Martin Winther dog for en stund bekymringerne om øen i baggrunden, for der skal ti års-jubilæet for hans ishus fejres.

Han har inviteret veteranbiler og motorcykler ud på øen, og så skal der festes på behørig vis.

Derudover påpeger han også, at der trods alt er sket nogle ting på Stige Ø i løbet af den tid, han har lejet grunden derude.

Her ses planchen på Stige Ø, som lover eventbasen derude inden 2014.
Her ses planchen på Stige Ø, som lover eventbasen derude inden 2014.
Foto: Ole Holbech / TV 2 Fyn

Sidste år var han med til at arrangere et møde, hvor der var forskellige repræsentanter fra kommunen, og her gav han oplysninger om usikre områder og slidte bygninger videre.

- Jeg fortalte dem om kørestolsbrugere, der havde svært ved at komme rundt, og som sad fast med hjulene, og der kom de både ud og lavede en asfalteret sti, og så fik de malet deres træbygninger, siger Winther.

- Så de tager det alvorligt, når det er noget personfarligt, vil jeg sige. Jeg håber bare, at der begynder at ske noget herude med de mange andre planer, man hørte om.

TV 2 Fyn har kontaktet Odense Kommune for at få en forklaring på, hvorfor Eventscenen ikke er blevet etableret, og hvorfor den stadig bliver omtalt på informationstavlen.

Odense Kommune oplyser, at det fredag ikke har været muligt at finde en fyldestgørende forklaring, men at Eventbasen sandsynligvis ikke blev realiseret, da det ikke kunne lade sig gøre at fylde den mængde jord på, der var nødvendig for at bygge Eventbasen.

Der ligger nemlig et edderkoppespind af gasboringer i området, som ikke vil kunne håndtere så store mængder jord, ligesom der var nogle miljømæssige krav fra myndighederne, som projektet ikke kunne leve op til, lyder forklaringen.

Kommunen fortæller samtidig, at informationstavlen med informationer, om at Eventscenen vil være færdig i 2014, snarest vil blive opdateret.

Oversigt

    Oversigt