- Det er ikke nødvendigvis for at sælge mere online, men for at trække flere kunder ind på deres hjemmeside, deres webshop, deres Facebook ..., men også ind i deres fysiske butik.
Sådan siger Morten Wind, konsulent hos projektet Styrket Erhverv i Gadeplan, om at flere prøver kræfter med de digitale platforme og blandt andet laver små videoer.
Styrket Erhverv i Gadeplan sætter fokus på vækst for erhvervet i gadeplan gennem digitalisering, og foregår i samarbejde mellem de fire Sydfynske kommuner: Ærø, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg.
Projektet er blevet til med støtte fra Syddansk vækstforum og den Europæriske Socialfond, og ifølge Morten Wind er der god vind i sejlene. Flere og flere virksomheder viser nemlig interesse.
En af dem, som har haft succes med at deltage i projektet er Køkkenfreak i Korsgade i Svendborg:
- Vi har fået et nyt mind-set og mere optimisme, og tilmed bedre bundlinje. Vi har øget vores salg i december med 40 procent i forhold til sidste år, siger Martin Fischer fra Køkkenfreak.
Han er en af de "erhverv i gadeplan", som er begyndt at lave små videoer både alene og sammen med andre forretninger.
- Det giver rigtig god opmærksomhed og en del salg. Vi fik udsolgt alle vores træforme på 36 timer efter en fælles video med en lokal bager. Det var meget overraskende, tilføjer Martin Fischer.
Plads til 80 nye
Projektet tilbyder deltagerne ny, relevant viden om digitalisering og online handel. Dertil desuden en-til-en samtaler med virksomhederne om at optimere deres kunders oplevelse af forretningen både online og i den fysiske butik.
Godt 100 erhverv i gadeplan fra de fire sydfynske kommuner har i 2018 været med i projektet. Men interessen har været så stor, at en tillægsbevilling betyder, at der kan optages yderligere 80 virksomheder.
- Vi har set meget positive tegn på vækst i de deltagende virksomheder, og vi ser for os, at det understøtter levende byer til gavn for bosætning, erhvervsudvikling og turisme. Derfor har vi fuldt ud bakket op om en tillægsansøgning, siger Niels Milling, underdirektør i Dansk Erhverv og medlem af projektets styregruppe, i en pressemeddelelse.
Projektet overhalet inden om
Ud af projektet kommer også et styrket samarbejde og netværk. For eksempel har en håndfuld virksomheder på Ærø sat sig sammen for at finde ud af, hvordan de kan drage nytte af hinanden.
- Vi har hele tiden vidst, at vi skulle arbejde med netværk og samarbejder, men virksomhederne har bogstavligt talt overhalet os inden om. Mange af dem fandt stort set sammen fra første dag, siger Morten Wind.
Med tillægsbevillingen har det også været nødvendigt at hyre flere kræfter ind til at have kontakt og holde den røde tråd hos virksomhederne.