Nanna har forelsket sig i VVS-branchen

Andelen af piger, der vælger en byggeteknisk retning på erhvervsuddannelserne er stigende, og det kan Nanna Christensen godt forstå, hun elsker nemlig at være VVS'er.

Det lå ikke i kortene, at Nanna Christensen skulle gå i lære som VVS’er. 

Tværtimod gennemførte hun først en gymnasial uddannelse for derefter at forfølge sin drøm om en karriere i forsvaret.

Men den plan blev knust af en skade, hvilket førte hende ud på en byggeplads.

- Jeg kom ud at prøve VVS-branchen, og så blev jeg bare forelsket i håndværket. Jeg tænkte, at det her skal jeg arbejde med resten af mit liv, siger Nanna Christensen, der er i lærer som VVS’er ved Bravida.

Og selvom hun nu har fundet den rette hylde, ville hun ønske, at hun allerede i folkeskolen var blevet præsenteret for faget, der for hende byder på en masse alsidigt arbejde og gode møder med mennesker.

Flere kvinder i byggebranchen

Tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at der i år er færre piger, der søgte direkte ind på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, end det var tilfældet i årene før.

Men tallene viser også, at der blandt de piger, der vælger at tage en erhvervsuddannelse, er en stigende andel, der søger i en byggeteknisk retning.

Det synes Morten Reedtz Kjellev, ESG-Chef ved Bravida, er kærkomment.

Han oplever, at det bidrager positivt til deres virksomhed, når der kommer kvinder ind på byggepladserne.

- Når vi har mere diversitet på holdene, så skaber det bedre trivsel og innovation, siger han.

Nanna Christensen er meget glad for sine kollegaer, der har taget godt imod hende. Men hun kunne godt tænke sig, at hun ikke var den eneste kvinde.
Nanna Christensen er meget glad for sine kollegaer, der har taget godt imod hende. Men hun kunne godt tænke sig, at hun ikke var den eneste kvinde.
Foto: Tim Kyhn

I Bravida er der 3000 ansatte, som består af 90 procent mænd. Det kan Nanna Christensen godt mærke.

- I min afdeling er det kun mig, der er kvindelig ansat. Det kunne være rart, at man en gang i mellem kunne snakke med en kvinde, siger hun.

Trods manglende kvindelige kollegaer er hun glad for sin afdeling, hvor hun ikke har oplevet særbehandling eller utryghed på grund af sit køn.

Ifølge Morten Reedtz Kjellev er det et vigtigt ansvar, ledelsen i Bravida har.

- Vi skal sikre, at der er nogle ordentlige fysiske forhold, så vores kvindelige medarbejdere også kan føle sig trygge, men vi skal også sikre, at der bliver gjort op med en mandepræget jargon og en kultur, der godt kan være lidt hård, siger han.

Melissa Kus har også taget en erhvervsuddannelse og har ofte oplevet den hårde jargon. Derfor har hun opstartet Girls Meetup, hvor kvinder kan dele deres passion for biler uden at opleve sexisme eller mistro til deres evner.

Oversigt

    Oversigt