I sidste uge kunne TV 2/FYN fortælle, at der i Vollsmose-bydelen i Odense sker de groveste tilfælde af dyremishandling ifølge Kattens Værn. Og sagen ender nu på justitsministerens bord.
det her er jo igen et bevis på, at der er noget helt galt i Vollsmose. Det er et lovløst sted, og der skal altså gribes ind, og det skal være nu
-Det her er jo igen et bevis på, at der er noget helt galt i Vollsmose. Det er et lovløst sted, og der skal altså gribes ind, og det skal være nu, siger Karina Due, der er dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti.
Derfor har Karina Due nu sendt følgende spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen:
"Hvad agter Justitsministeren gøre for omgående at få standset de mange tilfælde af dyremishandling, som ifølge Kattens Værn finder sted i Vollsmose, hvor der blandt andet fortælles om, at katte får stukket øjnene ud og revet benene af?
-Jeg vil have, at ministeren går ind og sætter fokus på området og i særdeleshed på dyrevelfærden i Vollsmose. Det er ikke første gang, at vi har fået eksempler fra Vollsmose, hvor dyr er blevet pint og plaget, siger Karina Due.
I Vollsmose er graden af mishandling af katte grovere, end vi normalt ser i Danmark
I sidste uge fortalte Kattens Værn til TV 2/FYN, at mishandlingen af dyr i Vollsmose er af særlig grov karakter.
- I Vollsmose er graden af mishandling af katte grovere, end vi normalt ser i Danmark, og generelt hører vi mest, at det er voksne, der mishandler dyr, men i Vollsmose er det børn helt ned under ti år, der mishandler dyr, sagde Therese S. Wilbert, der er direktør i Kattens Værn til TV2/FYN i sidste uge.
Ifølge Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører kan løsningen på den grove dyremishandling være at få mere politi til området.
- En ting, der ville hjælpe, ville være at få mere nærpoliti til området. Derudover tror jeg, at det også handler om, at nogle af de børn, der gør de her ting, kommer fra andre kulturer, hvor man ikke har det samme forhold til dyr - og dem skal vi lære, at sådan noget her accepterer vi ikke i Danmark, siger Karina Due.
Justitsministeren har op til fire uger til at svare på henvendelsen fra Dansk Folkeparti.