Krisemøde på skole efter voldssag: - Jeg vil opfordre alle til at trække deres børn ud

Forældrene til børn i Korup Skoles 2.b var indkaldt til ekstraordinært møde mandag klokken 16.30. Det er den klasse, hvor fem elever udsatte Marcin Kaczmareks søn for slag, spark, spyt og seksuelle ydmygelser.

Christina Larsens datter var elev i selv samme klasse, indtil det i foråret 2024 blev for meget. 

Ifølge Christina Larsen blev datteren nærmest dagligt udsat for fysisk og psykisk vold af nogle af hendes klassekammerater. Datteren blev slået, sparket og fik ødelagt sine ting, fortæller hun. Flere gange sagde datteren også, at andre elever havde truet med at brække hendes ben og arme, eller sågar slå hende og hendes familie ihjel.

- Min datter kunne komme hjem og sige, at hun havde ondt i hovedet. Når jeg spurgte ind til det, kunne hun fortælle, at hun havde ligget på gulvet og klynget sig til sine ting, for ikke at få dem ødelagt. I stedet var det så hende, der blev sparket, fortæller hun. 

Christina Larsen retter nu kritik af skolens ledelse.

- Mit barn græd og kastede nærmest op, når hun skulle i skole, men jeg oplevede aldrig, at skolen gjorde noget for at komme problemerne ordentligt til livs. Det eneste, jeg fik at vide, var, at jeg kunne lave en indberetning på mit eget barn, og så kunne hun måske få en at snakke med. 

TV 2 Fyn har været i kontakt med en forældre til et barn, der endnu går i klassen. Forælderen giver udtryk for, at der stadig er problemer med klassemiljøet.

Skolen vil lykkes, fortæller leder

Skoleleder på Korup Skole, Simon Hempel-Jørgensen, kan ikke udtale sig om konkrete sager.
Skoleleder på Korup Skole, Simon Hempel-Jørgensen, kan ikke udtale sig om konkrete sager.
Foto: Alex Syrik

Der er ellers mange muligheder for børn, der mistrives, fortæller skoleleder Simon Hempel-Jørgensen.

- Vores vigtigste værktøjer er dialog og samarbejde. Vi er altid parat til dialog med forældre, der har noget på sinde, og vi har mange veje at gå. Vi har både vejledere på skolen, men der er også et helt system – skolepsykologer, socialrådgivere og familiebehandlere – vi kan tage fat i.

Og hvad så, når der sidder forældre tilbage med en oplevelse af, at der ikke er blevet gjort nok, eller at det, der er gjort, ikke er lykkes?

- Når der er noget, der bøvler, så tager vi fat i det for at sikre os, at vi altid i fællesskab bliver bedre til at løse de udfordringer, der kommer vores vej. Vi er hele tiden i udvikling.

I dag har Christina Larsens barn det bedre, fortæller hun, men hun følger stadig med i, hvad der sker på Korup Skole. 

- Det gør jeg, fordi der sidder en ledelse, der ikke tager ansvar. 

- Jeg er ked af, at der stadig er børn, der skal gå i skole med en følelse af frygt. I virkeligheden vil jeg opfordre alle, der har børn på Korup Skole, til at trække dem ud derfra. 

Den opfordring står i kontrast til Simon Hempel-Jørgensens vision for Korup.

- Vi ønsker, at skolen skal blive tilvalgt af dem, som bor her, siger han.

Oversigt

    Oversigt