Liiban blev fyret efter mistænkeligt fund - men politiet kan ikke sige, om snifferør bare var navneskilt

Fyret hjemmeplejer har fra begyndelsen haft en teori om, at det sammenrullede rør var et klistermærkenavneskilt. Ifølge notat afviser politiet ikke teorien.

Det var ikke mange svar, Liiban Abdulle fik, da han i maj henvendte sig til Fyns Politi med en kavalkade af spørgsmål om sin sag.

Den 22-årige tidligere hjemmeplejer, der tidligere i foråret blev fyret, efter der med Odense Kommunes egne ord blev fundet et ”snifferør” og ”hvidt pulver på sædet og ved gearstangen”, kæmper stadig for at få sit navn renset.

Liiban Abdulle stod i maj frem i TV 2 Fyn med sin historie. Og siden da har han forsøgt at få svar på nogle af de mange spørgsmål, hverken Odense Kommune eller Fyns Politi har kunnet eller villet svare på.

Føler sig uretfærdig behandlet

Det var den 12. marts, at der blev fundet et rør og noget hvidt pulver i en af hjemmeplejens tjenestebiler. Hverken narkohunde eller betjente kunne dog finde narko i bilen, men Liiban Abdulle blev fyret på grund af sagen.

Kommunen havde ellers i første omgang lagt sagen ned, da der ikke var dokumentation for, at "rør og støv" tilhørte Liiban Abdulle. Han havde siddet bag rattet, men der havde været tre andre medarbejdere i bilen.

Han føler sig uretfærdigt behandlet og udsat for en uberettiget fyring.

For at komme tættere på politiets håndtering af sagen, stillede han derfor nogle spørgsmål på skrift til Fyns Politi.

Vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen svarede således Liiban Abdulle på noget af det, den tidligere hjemmehjælper ville vide. Svarene har han delt med TV 2 Fyn.

Svarene fra Fyns Politi viste Liiban Abdulle, at man ikke kunne afvise, at det sammenrullede rør kunne være et navneskilt.
Svarene fra Fyns Politi viste Liiban Abdulle, at man ikke kunne afvise, at det sammenrullede rør kunne være et navneskilt.
Foto: Grafik: Anders Kammersgaard

Teori om at blive brugt til andet

Her viste det sig, at Fyns Politi ikke kan afvise, at det sammenrullede papir blot var et navneskilt, der var rullet sammen.

”Det er ikke undersøgt, om det sammenrullede papir var et navneskilt,” skrev Anders Furbo Therkelsen.

Liiban Abdulle har fra starten haft en formodning om, at røret kunne være et klistermærkenavneskilt

- Det har jeg hele tiden fastholdt. Jeg mener, at man kan se på billedet, at det ikke er et rør, siger Liiban Abdulle.

Fyns Politi har ikke undersøgt det sammenrullede papir nok til at kunne slå fast, om det var et navneskilt. Men man kunne godt slå fast, hvad det kan bruges til.

I en redegørelse over forløbet fra Odense Kommune står der, at politiet den 19. april over for kommunen ”bekræfter, at der er fundet remedier i bilen, der kan anvendes til at sniffe euforiserende stoffer med.”

Som det ses på de tre billeder, ligger snifferøret på tre forskellige måder på de tre billeder, og det kan derfor være blevet flyttet.
Som det ses på de tre billeder, ligger snifferøret på tre forskellige måder på de tre billeder, og det kan derfor være blevet flyttet.
Foto: Grafik: Anders Kammersgaard

En vurdering af genstands anvendelsesmuligheder

I sine spørgsmål spurgte Liiban Abdulle også Fyns Politi, hvorfor en betjent fra politiet over for Odense Kommune bekræftede, at det sammenrullede papir blev brugt til at indtage stoffer, nu når der ikke blev fundet spor af narkotika i hjemmeplejebilen.

”Ud fra en vurdering af sagens samlede materiale er der givet en vurdering af den pågældende genstands anvendelsesmuligheder,” skrev Anders Furbo Therkelsen fra Fyns Politi.

Det fremgår også af svarene fra politiet, at politiet ikke testede det hvide pulver, der ifølge kommunen blev fundet ved gearstangen og på sædet. Det skyldtes ifølge politiet at mængden var for lille til at teste det. Af samme grund kan politiet heller ikke afvise, fremgår det, at det hvide pulver kunne stamme fra arbejdshandskerne.

"Da det ikke er testet, kan det ikke afvises," står der i svaret.

Flere af spørgsmålene kunne Fyns Politi ikke svare på.
Flere af spørgsmålene kunne Fyns Politi ikke svare på.
Foto: Grafik: Anders Kammersgaard

Han fortsætter

Liiban Abdulles fyring og sagen om den ligger lige nu hos FOA, hvor der skal tages stilling til, hvad næste træk skal være. I mellemtiden har han tænkt sig at fortsætte for at kunne dokumentere, at han er blevet uberettiget fyret, forklarer han. 

- Jeg er blevet gjort til syndebuk, og jeg forsøger efter flere måneders gennemlæsning af dokumenter fra Fyns Politi og Odense Komme at kunne bevise, at der har været en yderst kritisabel sagsbehandling af min sag, siger Liiban Abdulle. 

TV 2 Fyn har forsøgt at få et interview med både Odense Kommune og Fyns Politi, men men hverken kommunen eller politiet har ønsket at svare på spørgsmål om sagen.

Oversigt

    Oversigt