Alle taler om årets sportssommer, men kun få kender til kæmpe sommer for Helles sportsgren

2024 byder på en gigantisk sportssommer. Men ikke kun på grund af OL, touren og EM i fodbold. En helt anden sportsgren oplever lige nu en af sine største somre på dansk jord.

Alle snakker om sportssommeren 2024. Fodbold-EM i Tyskland, OL i Paris, Tour de France og Wimbledon.

Men hvad mange ikke ved, er, at en af de største sportssomre indenfor en helt anden sportsgren lige nu udspiller sig - og endda lige her på dansk jord.

For første gang i næsten 50 år har der nemlig været EM i bridge i Danmark, og knap er det slut, før store dele af bridge-Danmark rykker direkte videre mod Sydfyn til Bridge Festival i Svendborg - som blandt andet byder på en af verdens største holdturneringer.

Helle Rasmussen fra Odense er en af Danmarks bedste bridgespillere med flere EM-medaljer og NM-trofæer på CV'et. I sine over 40 år med bridge har hun ikke oplevet lignende.

- Jeg kan ikke mindes, at der har været så stor en bridgesommer i Danmark. Det er kæmpestort, fortæller hun i bilen på vej hjem fra EM i Herning - og på vej mod endnu en uge i kortspillets tegn.

Inden EM fortalte Helle Rasmussen om, hvordan kortspillet nærmest kan få hende til at tisse på stolen eller høre englene synge.
Fotograf: Rasmus Rask

Oversete kvaliteter

Fra den 6. til 13. juli rykker Bridge Festival og omkring 2.000 spillere fra hele Danmark nemlig i Svendborg med undervisning, turneringer og sociale aktiviteter for folk på alle niveauer.

Når man lægger det sammen med det netop overståede EM i Herning, står man, ifølge Charlotte Fuglsang, direktør i Danmarks Bridgeforening, også med en helt særlig sommer i bridgens tegn. De flere store bridgebegivenheder i streg på dansk jord giver nemlig nogle muligheder, håber hun.

- Det er rigtig stort på den måde, fordi vi jo så også håber, at vi får mere fokus på bridgespillet.

Selvom hun godt ved, det er en mindre sportsgren, synes hun, det er ærgerligt, at der ikke har været så meget fokus på EM i bridge på dansk grund. For alle ved, at der er EM i fodbold, Tour de France og Wimbledon. Og lige om lidt OL. Men ikke så mange ved kender til bridge-EM eller ved, hvad tankesport som for eksempel bridge og skak kan.

- Det har mange kvaliteter for eksempel i forhold til folk, som måske ikke kan dyrke fysisk sport, eller ved ensomhed. Her har tankesporten rigtig meget at byde på, og vi håber selvfølgelig, at både EM og Bridge Festival kan gøre det mere synligt for folk, siger Charlotte Fuglsang.

Her bliver der spillet turnering til Bridge Festival i 2023 i Svendborg.
Her bliver der spillet turnering til Bridge Festival i 2023 i Svendborg.
Foto: Privatfoto

Et spil for alle

For bridge er ikke bare for eliten eller gamle, garvede spillere. Tværtimod, mener Helle Rasmussen, som selv startede, før hun fyldte 10. 

- Det er ikke kun elitespillere. Det er også for bredden. Det er bare et spil, der kan det hele. Det er opture og nedture, det giver vanvittige følelser, og det udfordrer din hjerne konstant, fortæller hun.

Så selv efter flere uger med intense kampe mod nogle af verdens bedste bridgespillere til EM, glæder odenseanske Helle Rasmussen til endnu en uge i bridgens tegn med både kortspil, stemning og hygge.

- Det er jo bridge i en nøddeskal. Du får det gode spil. Du får hyggen og smilet. Det er skønt og en helt speciel stemning, som du ikke finder nogle andre steder, fortæller hun.

Det blev ikke til nogle medaljer for Helle Rasmussen til EM i denne omgang, men hun og makkeren Lone Bilde kvalificerede sig til VM næste år, hvilket var deres vigtigste mål. Og under Bridge Festivalen kan hun tage revanche til Danmarksmesterskaberne, som også bliver afholdt der.

Sidste år blev den eksisterende festivalkontrakt forlænget til og med 2026, så også de næste år vil festivalen foregå i Svendborg.

Helle Rasmussen har spillet bridge i over 40 år, men elsker stadig spillet.
Helle Rasmussen har spillet bridge i over 40 år, men elsker stadig spillet.
Foto: Privat/Jens Otto Pedersen

Oversigt

    Oversigt