Meyer og Grønlykke-familien fik besværlig start på fusion og salg til engelsk kapitalfond.
Løgismose og Meyers madimperium har de seneste år tjent gode penge hver for sig, men paradoksalt nok har det første år med forenede kræfter været en underskudsforretning.
Trods en omsætning på over en milliard og en salgsfremgang på næsten 7 procent gav koncernen, der sidste år blev overtaget af den engelske kapitalfond IK Investment Partners, et underskud på 32 millioner kroner før skat.
Det er klart utilfredsstillende, siger partner og bestyrelsesformand Thomas Klitbo.
Berlingske har de seneste dage skrevet, at det ikke er lykkedes at forene de to forskellige kulturer i selskabet, og at de nye engelske kapitalejere har været mere fokuseret på regneark end produktudvikling.
Desuden har koncernen skiftet bestyrelsesformand, administrerende direktør og finansdirektør,
Det kommenterer selskabets bestyrelsesformand dog ikke i den udsendte regnskabskommentar.
Han fremhæver til gengæld, at der i årets løb er investeret 50 millioner kroner i udvikling.
Virksomheden har bl.a. etableret et nyt centralbageri, opdateret forretninger og restauranter, investeret i et nyt fælles it system og har bygget Danmarks største og mest moderne køkken til at støtte den voksende catering- og kantineforretning.
I 2015 indgik Meyers et strategisk samarbejde med COOP, så Meyers produkter og især brød dermed bliver tilgængeligt for alle danskere fra mere end 300 butikker over hele landet.
Samtidig udvidede Løgismose deres samarbejde med NETTO, så der nu kommer endnu flere produkter med fokus på dyrevelfærd på hylderne.
- Det nødvendige arbejde med at etablere bedre systemer og procedurer har fyldt meget i 2015. Vi glæder os til at tage fat på mere markante initiativer, end det er lykkedes i 2015, hedder det i den udsendte regnskabsmeddelelse.
Der er 985 ansatte i koncernen, der har en egenkapital på 666 millioner kroner.