Regioner efter indgreb: Nu skal vi af med puklen af operationer
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Danske Regioner ser frem til, at patienterne nu kan tilses.
Danske Regioner, som Region Syddanmark hører ind under, glæder sig på patienternes vegne over, at der nu er udsigt til en afslutning på sygeplejerskestrejken, da der er et lovindgreb fra Folketinget på vej.
Det skriver Danske Regioner, der er arbejdsgiver for godt to tredjedele af de danske sygeplejersker, i en pressemeddelelse.
Læger svindlede for kæmpe sum: Nu er praksis solgt
Tidligere har lægeparret fra Svendborg svindlet for millionbeløb, men nu er ydernummeret til deres praksis solgt.
Et lægepar fra Svendborg, der er centrum i en omfattende svindelsag, er snart ikke længere ved roret i egen praksis.
Deres ydernummer er nu solgt, efter TV 2 Fyn har afsløret, at de tilføjede ydelser til deres patienter, som aldrig havde fundet sted.
Fra 1. oktober vil de således ikke længere have patienter inde til konsultation i deres praksis, som har haft til huse i Korsgade.
I regionen er man ærgerlig over, at sagen kom så vidt.
- Det har jo været en sag, hvor det er blevet tydeligt, at vi har alt for lidt kontrol. De systemer, der er lavet for privatpraktiserende læger, er utilfredsstillende, siger enhedslistens Vibeke Syppli Enrum, der er medlem af Udvalget for det nære sundhedsvæsen i regionen.
Hun siger, man skal finde løsninger, som gør det gennemskueligt for alle, når der bliver lavet fejl eller svindlet.
- Alt for længe har ingen kunnet gennemskue, at der var noget galt, siger regionsrådsmedlemmet.
Politianmeldte lægerne
Når man spørger til sagen, bekræfter formanden for Udvalget for det nære sundhedsvæsen Venstres Bo Libergren, at to ydernumre i Svendborg er solgt.
Han uddyber desuden – til de svendborgensere der måtte ønske det – at der er tre lægepraksisser i byen, som har åbent for tilgang af nye patienter. Så der er plads til dem, der ønsker at skifte.
Vibeke Syppli Enrum ser sagen med svindellægerne som et bevis for, at der er et problem med privatisering af sundhedsvæsenet.
- Vores generelle politik er, at sundhedssystemet skal være offentligt, så på den led er det her jo dokumentation for, at det nuværende system ikke fungerer.
Lægeparret er både blevet politianmeldt af Region Syddanmark samt en tidligere patient. Regionen har udbetalt i omegnen af 1,7 millioner kroner til parret.
TV 2 Fyn har taget kontakt til parret for at få en kommentar, men de er ikke vendt tilbage på henvendelserne.
- Mange danskere har fået udskudt deres behandling på hospitalet på grund af konflikten, og nu vil vi have fuldt fokus på at få indhentet alle de udskudte operationer og undersøgelser så hurtigt som muligt, siger Anders Kühnau (S), formand for Danske Regioners løn- og praksisudvalg og chefforhandler, i pressemeddelelsen.
Onsdag meddelte regeringen, at den vil stande konflikt. Forligsmandens mæglingsskitse, som sygeplejerskerne ellers strejker imod, bliver ophøjet til lov såfremt der er flertal i Folketinget.
Ønskede enighed blandt parter
Anders Kühnau havde dog hellere set, at parterne selv var kommet til enighed.
- Nu ser det ud til at ende med et indgreb, men der er ingen tvivl om, at jeg helst havde set, at vi kunne have lavet en overenskomstaftale med sygeplejerskerne, ligesom vi landede aftaler med de andre medarbejdergrupper.
Regionerne vil nu fokusere på at "finde tilbage til en god hverdag på arbejdspladserne".
Rygte om udenlandske letbanearbejdere i kolonihaver - nu skal det undersøges
Medarbejdere på Odense Letbane er angiveligt indkvarteret i kommunens kolonihaver. Det er ulovligt, og by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) vil have det undersøgt.
Mens arbejdet på Odense Letbane nærmer sig sin afslutning, er rådmand for By- og Kulturforvaltningen i kommunen, Christoffer Lilleholt (V), blevet orienteret om, at rumænske og polske arbejdere er flyttet ind i byens kolonihaver.
- Jeg er blevet vidende om, at der angiveligt er udenlandske arbejdere på letbanen, der bor i kolonihaver, og det kan vi ikke stå inde for, siger rådmanden til TV 2 Fyn.
Derfor vil Christoffer Lilleholt nu have Odense Letbane til at undersøge, om der er hold i rygterne, eller om udenlandske arbejdere tidligere har boet i kolonihaver.
- Jeg vil som politiker ikke finde mig i, at odenseanere bliver konkurreret ud af udenlandske medarbejdere, som bor rigtig, rigtig skidt, siger Christoffer Lilleholt.
Hverken toiletter eller el
Derudover er Odense Letbane i samarbejde med Odense Kommune forpligtet til at sikre ordentlige forhold for alle, der arbejder i kommunen.
- Vi har kædeansvar i Odense Kommune, der sikrer, at hvis man arbejder for Odense Kommune eller nogle af kommunens selskaber, skal vi være sikre på, at man bor ordentligt.
- Det er ikke ordentligt at bo i en kolonihave, fordi der som oftest hverken er el eller toiletforhold, og samtidig betaler man ikke ejendomskatter, og det er ulovligt at bo der som helårsbeboelse, lyder det fra Christoffer Lilleholt.
Odense Letbane forventes at være færdigbygget i slutningen af året.
Samtidig skal der fortsat arbejdes på at gøre hospitalerne til "attraktive arbejdsplads for sygeplejerskerne".
- Vi er blandt andet i gang med at indføre bedre introduktionsforløb for nyuddannede med mere tid til oplæring, skabe bedre sammenhæng i praktikforløb og gøre det mere attraktivt at arbejde fuld tid. Den vej skal vi videre ad, siger Anders Kühnau.