Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
I 2016 har Fynbus mistet 300.000 passagerer. Direktør Carsten Hyldborg frygter for generne, hvis Odense Letbane får lov til at lempe på arbejdsvilkårene.
Vejbaner og cykelstier i Odense er gravet op, og biler og busser må på omveje for at komme rundt på grund af letbanebyggeriet. Det rammer særligt den kollektive trafik, og siden januar 2016 har Fynbus mistet 300.000 passagerer.
Nu vil Odense Letbane have lov til at forstyrre trafikken endnu mere, ellers kan budgettet og tidshorisonten ikke overholdes, lyder det.
I Fynbus afventer direktør Carsten Hyldborg med bekymring, om by- og kulturudvalget tirsdag tillader Odense Letbane at udvide arbejdet gennem byen.
- Vi vurderer umiddelbart, at så længe, det ikke bliver værre inde foran banegården på Østre Stationsvej, ved vi nogenlunde, hvordan vi skal håndtere det, fortæller han.
Giver rådmand Jane Jegind og resten af by- og kulturudvalget Odense Letbane lov til at grave op på længere strækninger ad gangen, betyder det blandt andet, at Middelfartvej og Nyborgvej vil være ensrettede i mellem ni og 15 måneder.
Sker det, skal Fynbus finde nye ruter til flere af deres regionalbusser.
- Generelt set har det (letbanearbejdet, red.) indtil nu betydet et pænt stort passagertab, og det har også medført store udgifter til omvejskørsel. Det har kostet ret store millionbeløb. Jeg er selvfølgelig nervøs, fordi vi i en ny kundetilfredshedundersøgelse går lidt tilbage på vores image. Det prøver vi at værne om med god information og ved at tilpasse køreplanerne til de arbejder, der kommer, fortæller Carsten Hyldborg.
På banegården i Odense venter Patrick Hansen netop på en af de grønne Fynbusser. Han bruger dagligt halvanden time på at komme fra Assens til Odense.
- Det vil være supertræls, hvis det skulle blive endnu sværere at komme rundt, så kan det sagtens være, at man skal anskaffe sig en bil i stedet, fortæller han.
Hver dag stiger op mod 40.000 passagerer af og på de fynske busser i Odense.