Medie: Nyt OUH bliver to år forsinket
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
I Odense forventes det nye sygehus at åbne i 2022 og ikke i 2020, som det var planen.
Det trækker ud med opførelserne af de nye supersygehuse, der er i gang med at blive bygget rundtom i landet. Det skriver Jyllands-Posten.
Overlæge: Seks øjenskader på OUH - fire brugte ikke sikkerhedsbriller
En rolig nat på skadestuen, melder OUH, men de alvorligste tilfælde er gået ud over børn og unge.
Odense Universitetshospital (OUH) melder om en forholdsvis rolig nytårsnat, hvor de fynske skadestuer har kunnet følge med.
- Mit indtryk er, at det har været en overvejende rolig nat på skadestuerne. Det gælder både her på Fyn, men også i hele Region Syddanmark, siger Søren Larsen, der er overlæge på OUH.
Halvdelen af de tilskadekomne på Fyn har dog ikke benyttet sikkerhedsbriller. Fire ud af seks patienter med øjenskader havde ikke sikkerhedsbriller på, da ulykken skete.
For et år siden var det syv ud af otte patienter, oplyser OUH.
Børn og unge hårdest ramt
Cirka halvdelen af de tilskadekomne har været tilskuere. Der er ingen alvorlige skader iblandt, oplyser OUH. De alvorligste tilfælde er dog gået ud over børn og unge.
- Jeg er stadigvæk bekymret for børnene og de unge mennesker. Vi har haft meget fokus på unge under 15 år. Min bekymring går på, at de alvorlige ting, der har været, er øjenskader hos unge mennesker, siger Søren Larsen.
Samlet set er der i forhold til for et år siden sket et fald i antallet af fyrværkerirelaterede skader.
- Vi har haft 17 patienter, der har haft fyrværkerirelaterede skader. Det er syv færre end sidste år, fortæller han.
Af de tilskadekomne er der desuden en lige fordeling mellem skader forvoldt af raketter og batterier. Fordelingen mellem kønnene er dog knap så lige. 15 af de 17 patienter er mænd.
Der sidder stadig nogle få patienter i venteværelset på OUH nytårsmorgen.
Ifølge avisen bliver 11 af 16 byggerier af sygehusene forsinket i op til tre år. Avisen har oplysningerne fra den årlige statusrapport over sygehusbyggerier, som Sundheds- og Ældreministeriet før nytår afleverede til Folketinget.
Seks bliver først taget i brug et år senere end planlagt, fire er udskudt med to år og et projekt udskydes med tre år, skriver Jyllands-Posten.
Forsinkelserne er dog nødvendigvis ikke helt præcise. Det skyldes, at det forventede år for åbning i rapporten alene opgøres som et kalenderår.
Byggeriet af Ny Retspsykiatri Sct. Hans i Roskilde bliver tre et halvt år forsinket, selv om der står tre år i rapporten. I Odense forventes det nye sygehus at åbne i 2022 og ikke i 2020, som det var planen.
Forsinkelsen skyldes, at man vil holde sig inden for budgettet, fortæller Karsten Uno Petersen (S), formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark, til Jyllands-Posten.
- Vi er ikke begyndt at bygge endnu. Vi har, belært af erfaringen andre steder fra, valgt at være meget grundige i forberedelserne, så vi ikke midt i projektet bliver nødt til for eksempel at skære en etage væk, fordi økonomien ikke holder, siger han.
Ministeriet har et skærpet tilsyn med byggeriet for "at skabe betryggelse for projektets realiserbarhed", skriver avisen.