Der er rigtig mange, der er påvirkede af onsdagens dødsulykke på Storebæltsbroen.
Derfor tilbyder Psykiatrien i Region Syddanmark ekstraordinær krisehjælp til borgere, der enten selv har været involveret i ulykken eller er pårørende.
Togulykken på Storebæltsbroen resulterede i otte dræbte og 16 sårede. Langt flere er psykisk ramte af ulykken, lyder det i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.
Sådan foregår krisehjælpen
I forbindelse med togulykken på Storebæltsbron blev der tilbudt psykosocial støtte og krisestøtte på evakueringscentret i Nyborg. Hvis du eller nogen, du kender, har brug for yderligere hjælp, kan du kontakte din egen læge eller ringe til Psykiatrien i Region Syddanmark.
Her kan du få hjælp
- Psykiatrien i Region Syddanmark tilbyder i denne helt ekstraordinære situation krisehjælp til borgere, der er påvirkede af ulykken, ved enten selv at have været en del af den eller som pårørende til en, der var ombord på toget onsdag morgen, lyder det fra Region Syddanmark.
Til og med søndag kan man kontakte Psykiatrisk Akutmodtagelse i Odense på telefonnummer 99 44 91 40. Her vil der være mulighed for at få råd og vejledning i, hvordan de psykiske eftervirkninger håndteres, og hvis der skønnes at være behov for det, kan der aftales en samtale i akutmodtagelsen i Odense.
Sygeplejefaglig direktør: Det ringer folk om
TV 2/Fyn har efterfølgende spurgt Ole Ryttov, der er sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark, hvad det er, folk ringer ind med af psykiske problemer.
- Det kan være varierende, hvilke symptomer man oplever, hvis man har været involveret. Det kan være, at man bliver meget eksalteret, altså meget overstadig eller det modsatte. Det kan være, man bliver ekstra irritabel. Der er rigtig mange faconer, det kan udspille sig på, alt efter hvilket menneske man er, siger Ole Ryttov.
- Det er vigtigt at være opmærksom på det korte og lange sigt - og få nogle råd og noget vejledning i tide, forklarer han.
Det er professionelt personale, der sidder klar ved telefonen. Du kan ringe på 99 44 91 40 til og med søndag.
Tilbyder også hjælp til vidner
Fredag eftermiddag meddelte Fyns Politi, at der er mulighed for at kontakte Offerrådgivning Fyn - det gælder også vidner til ulykken.
Offerrådgivningen tilbyder døgnet rundt og anonymt en medmenneskelig samtale med kriseramte mennesker - enten direkte berørte, pårørende eller vidner til ulykken.
Kirsten Yde, der er formand og daglig leder af Offerrådgivningen i Odense, fortæller til TV 2/Fyn, at alle kan henvende sig for at få en samtale.
- Vi kan lytte til, hvad de siger, og vi kan prøve at forberede dem på det, der sandsynligvis vil ske for dem i tiden, der kommer. De vil få forstyrrelser af forskellig art: søvnforstyrrelser, mareridt, lyde, der vender tilbage, usikkerhed, rastløshed og appetitløshed. Der er slet ingen grænser for, hvad der kan være af symptomer, siger Kirsten Yde.
Offerrådgivningen kan kontaktes på telefon 23686032. Offerrådgivningen består af frivillige, som har tavshedspligt.