Lærer smittet med corona: 15 lærere og fire årgange sendt hjem på fynsk skole
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
En kvindelig lærer på Pontoppidanskolen i Brobyværk er smittet med coronavirus. Skolen har derfor hjemsendt 15 lærere og omkring 100 elever.
Omkring 100 elever på Pontoppidanskolen i Brobyværk skal indtil videre ugen ud modtage undervisning derhjemme, efter en kvindelig lærer på skolen er blevet testet positiv med coronavirus.
Det bekræfter skolens viceleder, Brian Møller Bisgaard, over for TV 2 Fyn.
Efter krisemøde: Testbiler sendes til Nyborg i kampen mod corona
Region Syddanmark sender tre mobile testenheder til Nyborg i kampen mod spredningen af coronavirus.
Nyborg har de seneste dage oplevet en stigning i antallet af smittede med coronavirus, og derfor er byen kommet i sundhedsmyndighedernes søgelys.
Tirsdag holdt kommunens krisestab et møde, hvor det skulle besluttes, hvad Nyborg Kommune kan gøre for at mindske risikoen for, at smitten spredes i byen.
- Vi er i fuld koordination med Region Syddanmark om at få en mobil testenhed til Nyborg så hurtigt som muligt. Vi opretter en ekstra corona-hotline, så de borgere, der måtte have spørgsmål, som hidtil kan ringe ind, og det sætter vi ekstra ind over for, siger Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), til TV 2 Fyn.
Her kan du blive testet
Ifølge Region Syddanmark bliver der tirsdag eftermiddag sendt tre testbiler mod Nyborg.
To biler bliver placeret på Vesterhavnen 1, hvor de også har holdt under tidligere besøg - i nærheden af Lauses Grill - og én bil bliver placeret i Nørrevoldgade.
- Selve testningen vil foregå i pavilloner ved bilerne, og medarbejdere fra Nyborg Kommune vil være til stede for at styre køerne. Det er ikke nødvendigt at bestille tid til en test, oplyser Region Syddanmark.
Dialog med politiet
Samtidig er kommunen i dialog med Fyns Politi om at holde øje med nogle af de steder i byen, hvor folk i høj grad samles, særligt når det - som nu - er godt vejr udenfor.
Borgmesteren understreger samtidig, at man fortsat skal sørge for at holde afstand, vaske hænder og generelt følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om god hygiejne.
På Nyborg Gymnasium har rektor besluttet, at alle skolens ansatte fra onsdag skal bære mundbind. Som det ser ud nu, er det dog ikke et tiltag, der kommer på banen i Nyborgs offentlige transport, ældrepleje eller daginstitutioner.
- Det er noget af det, der vurderes, om vi er nået dertil. Det er ikke noget, vi er pålagt endnu, siger Kenneth Muhs.
Smittestigning i Nyborg
Nyborg har registreret ti nye smittede, og fordi byen er relativ lille, stikker den ud på landsplan, ligesom blandt andet Aarhus, Ringsted og Silkeborg, hvor der også i de seneste dage opleves en stigning i antallet af smittede.
Disse byer får særligt fokus fra myndighederne, fordi over 20 personer per 100.000 indbyggere er blevet smittet med coronavirus inden for de seneste seks dage.
Borgmesteren vil løbende holde øje med udviklingen i Nyborg og udelukker ikke, at der kan komme yderligere tiltag, hvis smittespredningen udvikler sig.
- Det drejer sig om én medarbejder, der er testet positiv. Hun blev sygemeldt inden skolestart, så hun har ikke været i kontakt med nogen elever. Men hun har været i kontakt med flere lærere, og derfor gør vi det, som myndighederne anbefaler - og som vi er helt enige i, siger Brian Møller Bisgaard.
Modsat perioden i foråret, hvor eleverne var sendt hjem, er det i dette tilfælde lærerne, der er sendt hjem, forklarer han. Men fordi eleverne ikke kan få undervisning uden lærere til stede på skolen, vil de også blive sendt hjem og modtage undervisning hjemmefra.
- De følger fortsat skemaet - bare hjemmefra, fortæller vicelederen.
De berørte elever er i alt omkring 100 elever på skolens 6. til 9. årgang. Derudover er 15 lærere sendt hjem.
- Blandt andet mig selv. Jeg har hjemsendt mig selv. Jeg sætter mig ud i mit sommerhus, så jeg ikke kommer i kontakt med min egen familie, siger Brian Møller Bisgaard.
Vicelederen fortæller, at den sygemeldte lærer modtaget svaret på den positive test i dag, tirsdag, og derfor har skolen reageret med det samme.
- Alle de lærere, der er blevet hjemsendt, er blevet indrullet i et corona-program med to gange testning, før de er clearet, siger vicelederen.
Elever ikke i karantæne
Pontoppidanskolen er en af tre skoler i Broby Skolerne. I alt er der 70 ansatte på de tre skoler, så de hjemsendte 15 lærere udgør en stor del af den samlede styrke.
For skoleleder Søren Hillers er det vigtigt at betone, at eleverne ikke på nogen måde er sendt i karantæne derhjemme.
- Vi kan bare ikke skaffe så mange vikarer. Så vi kan ikke tilbyde den samme undervisning, siger skolelederen.
Søren Hillers fortæller, at han fik beskeden om den positive test omkring klokken 14.30, og efter han havde været i kontakt med sundhedsmyndighederne og kommunens ledelse på skoleområdet, havde de lagt en plan.
Familiesammenkomst endte med coronabøder
Det var et tip, der gjorde Fyns Politi opmærksom på en større forsamling under coronanedlukningen i maj.
Seks personer er tirsdag formiddag idømt bødestraf for at overtræde forsamlingsforbuddet under coronanedlukningen, skriver fyens.dk.
Fem skal hver betale en bøde på 2.500 kroner, mens den sjette skal betale 1.250 kroner, da han som studerende får bøden halveret.
Den 26. maj var de samlet ved Nordstrandens græsareal ved Marinavejen i Kerteminde. Efter at være blevet tippet kom politiet frem til stedet, hvor to betjente noterede, at 16 mennesker var en del af en forsamling.
- Da politiet ankom, løb flere fra stedet. Derfor blev det de tilbageværende seks, der modtog bøden, siger anklager Line Baungaard Hansen til Ritzau.
96 corona-sager
De tilbageværende seks var ikke enige i overtrædelsen. De mente, at der var tale om to forskellige forsamlinger den pågældende aften, men retten lagde vægt på politiets vidneforklaringer.
Det fremgår af dommen i Retten i Odense, at det var den første af sin slags på Fyn for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.
Fyns Politi har indtil nu rejst 96 sager om overtrædelse af forskellige restriktioner, der er indført i forbindelse med coronasituationen. Hvis man er utilfreds med bøden, kan man indbringe sagen for retten.
I sidste uge blev spisestedet Burger Anarchy idømt en bøde på 10.000 kroner for at holde åbent efter midnat.
Ifølge reglerne skulle ejeren have holdt lukket mellem midnat og klokken fem om morgenen.
Ifølge politiets seneste opgørelse er der på landsplan rejst i alt 1087 sager om overtrædelse af restriktioner i forbindelse med forbud og påbud siden 18. marts.
- Og så var resten egentlig kommunikation. Vi meldte det ud til lærere og forældre omkring klokken 17, siger Søren Hillers og fortsætter:
- Det var vigtigt fra starten at handle hurtigt og resolut - og hellere for meget end for lidt. Så vi håber, at vi får det under kontrol hurtigst muligt, så vi kan få ungerne tilbage i skole, siger skoleleder Søren Hillers.
Skolens ledelse regner med, at de har hele personalet clearet på fredag, så de kan genoptage undervisningen på skolen fra mandag.