Odenseanske håndboldkvinder efter guldrus:
- Det næste mål må være at vinde ”The Triple”
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
De dobbelt guldvindende Odense-spillere Kamilla Larsen og Rikke Iversen besvarer fynboernes spørgsmål live i aften på TV 2 Fyns facebookside.
- Det er en kæmpe forløsning. Man er sindssygt glad og lettet på én eller anden måde, for vi har kæmpet for de pokaler i så mange år, siger Odense Håndbolds stregspiller Kamilla Larsen.
Det sidste glas champagne er ved at være drukket, og de to historiske sejre er efterhånden ved at være sunket ind hos Odense Håndbolds spillere, der søndag tog "The Double" og toppede deres imponerende DM-guldmedalje med titlen som pokalmestre på blot otte dage.
- Det har været vilde otte dage, vi har været igennem. Det er ikke så tit, at man to weekender i streg skal fejre til langt ud på natten. Men mine to børn skal stadig op i skole, uret ringer stadig klokken syv, og det bliver hverdag igen, siger den glade stregspiller, der nu kan sole sig i titlen som dobbelt mester i et helt år.
I aften klokken 20.00 inviterer TV 2 Fyn fynboerne til at møde og stille spørgsmål til to dobbelt guldvindende spillere fra Odense Håndbold på TV 2 Fyns facebookside.
Odense Håndbold vinder The Double: Det betyder alt
For ni dage siden var Odense Håndbold titelløs. Siden har klubben vundet mesterskabet og pokalturneringen.
- Det betyder alt.
Sådan siger Odense Håndbold-direktør Lars Peter Hermansen, efter at klubben søndag eftermiddag sikrede sig guldet i pokalturneringen.
Dermed er tørsten slukket for en stund i den ellers titelhungrende fynske klub, der inden sæsonen endnu aldrig havde vundet et trofæ.
Med sejren i pokalfinalen er der nu to til klubhuset, efter at holdet også vandt det danske mesterskab i sidste weekend.
- Det er fantastisk for klubben, for spillerne og for trænerteamet, der har arbejdet så sindssygt hårdt for det her i et år, der har været mærkværdigt på grund af corona.
- Pressen og alle andre har haft travlt med at lægge et pres på Odense Håndbold, og det er også ok. Nu har vi så vundet to guldmedaljer på én sæson, og det giver selvfølgelig en ro på bagsmækken.
- Men det er også vores selvforståelse, det handler om. Vi er et hold, der vil være med helt i toppen. Den får lige et flueben nu. Vi kan gøre det, siger Lars Peter Hermansen.
Pokalen kom til Odense efter en finalesejr på 32-26 over Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH).
Landsholdsspiller Mie Højlund, der har spillet i Odense siden 2017, er lykkelig over, at der endelig er kommet hul på bylden, hvad angår titler i den fynske klub.
- Når man har spillet i klubben i mange år, så har de (titlerne, red.) været længe ventet, og de her guldmedaljer betyder alt for mig.
- Jeg tror, at klubben har haft en forventning om, at de skulle være kommet for længst. Nu er de i skabet, og så kan der måske komme lidt mere ro på fremover, siger hun.
Hun er ikke i tvivl om, at efterdønningerne fra DM-guldfesten forrige lørdag hjalp fynboerne på vej til pokalguldet.
- Selv om stævnet var hårdt, og man kunne mærke, at man var brugt, så gav det et selvtillidsboost, at vi havde en DM-guldmedalje med i bagagen, siger Højlund.
Odense-træner Ulrik Kirkely, der overtog holdet inden sæsonen, sender varme tanker videre til sine forgængeren, efter at The Double kom i hus søndag.
- Det er jo ikke noget, man bygger op på otte-ni måneder. Der har været andre trænere og spillere, der har været med til at bygge det her op.
- Det betyder rigtig meget. Vi er glade og stolte og går nu ind i en ny sæson med et andet udgangspunkt, siger han.
I NFH-lejren er man ærgerlig over, at en skuffende sæson ikke bliver reddet med en pokaltriumf.
- Vi spillede en rigtig god kamp, men Odense har bare lidt flere strenge at spille på i dag, og det gør nok, at de løber med sejren til sidst.
- Men jeg synes, at vi kan komme herfra med stolthed, og nogle gange må man erkende, at man taber til et bedre hold, siger Lærke Nolsøe, der i den kommende sæson skifter til Viborg HK.
Her vil holdets anfører Kamilla Larsen og Rikke Iversen fortælle om de vilde otte dage, og så åbner de lidt op om fremtiden for Odense Håndbold.
De to guldvindere sidder også klar til at svare på dine spørgsmål, som du kan stille til dem direkte i kommentarsporet på Facebook.
- Vi skal finde hinanden som hold
De dobbelte guldvindere kan nu nyde en velfortjent sommerferie frem til den 19. juli.
Og når de vender tilbage til den harpiksklistrede håndboldhal, bliver det med store udskiftninger blandt de orange trøjer. For hele syv spillere var pokalfinalen også finalen på deres karriere i Odense Håndbold, og fem nye spillere skal dribles ind.
- De nye spillere skal ind på holdet og finde deres rolle, og vi skal finde vores rolle i forhold til dem. Det bliver en opstart, hvor vi skal finde hinanden som hold, fortæller Kamilla Larsen.
Det samme fokus deles af administrerende direktør for Odense Håndbold Lars Peter Hermansen, der satser benhårdt på, at være blandt de allerbedste i næste sæson.
- Først og fremmest skal vi have skabt en enhed og bygget videre på det gode, vi har opbygget. Det skal videredyrkes til næste sæson. Det er en stor milepæl at få skabt en holdånd. Det bliver det første step, siger han og fortsætter:
- Vores overordnede ambitioner er at være med og spille om de store medaljer i ligaen og være med i europæisk håndbold.
Odense som håndboldby
Men det er ikke kun holdånden blandt spillerne, der skal dyrkes. Hos Odense Håndbold håber man, at dobbeltguldet kan være en motor til at transformere Odense til en håndboldby.
- Der er for mig at se et kæmpe uforløst potentiale i Odense som håndboldby, og vi håber, at det kan bygges op herfra. Vi har stor støtte fra det odenseanske erhvervsliv, og det tror jeg ikke bliver mindre af at have to pokaler i skabet, fortæller direktør Lars Peter Hermansen.
Det er dog langt fra kun det odenseanske erhvervsliv, som ”Orange Power”-holdet håber på en voksende opbakning fra. Drømmen er udsolgte tribuner til alle kampe, og for at dén kan gå i opfyldelse, skal der opbygges en endnu stærkere fankultur.
- Det er et langt, sejt træk. Der er mange borgere i Odense, der ikke har set klubben spille kamp. Vi kommer til at sætte ind med en aktiv indsats for at ride på bølgen og se, hvordan vi kan få skabt en stærkere fankultur, siger Lars Peter Hermansen.
The Double: Odense Håndbold vinder også pokalfinalen
I Odense Idrætshal sikrede danmarksmestrene fra Odense Håndbold sig endnu et trofæ med overbevisende sejr over Nykøbing Falster.
De nykårede danmarksmestre fra Odense Håndbold er også pokalmestre. Søndag eftermiddag vandt de odenseanske håndboldkvinder finalen i Final 4-turneringen over Nykøbing Falster Håndbold med 32-26.
Dermed sikrede Odense-holdet sig i denne sæson de to mest prestigefyldte pokaler i dansk håndbold med finalesejren i Odense Idrætshal.
Selv om Odense Håndbold kom bagud med et par mål i starten af kampen, fik odenseanerne hurtigt styr på finalemodstanderen og førte 17-12 ved pausen.
To pokaler på otte dage
I anden halvleg halede nykøbingenserne ind på fynboerne, som kun var foran med to mål ti minutter før tid. Odense Håndbold kørte dog sikkert sejren hjem i slutminutterne.
Det er holdets andet trofæ på otte dage - og siden klubben blev stiftet i 2009. To gange har Odense Håndbold dog vundet pokalsølv.
I lørdagens semifinale vandt Odense Håndbold efter forlænget spilletid over Herning-Ikast, som søndag vandt bronzemedaljen ved Final 4-turneringen i Odense Idrætshal.
Flere års guldjagt med Pytlick
DM-guldet og pokaltitlen er kulminationen på flere års jagt efter guld for Odense Håndbold.
Træner Ulrik Kirkely overtog i 2020 cheftrænerjobbet fra Jan Pytlick, der havde trænet de odenseanske håndboldkvinder fra 2016 til 2019 uden at vinde nogen titler. Jan Pytlick blev fyret, efter at Odense Håndbold havde tabt en pokalfinale.
I slutningen af maj blev Odense Håndbold dansk mester for første gang i klubbens historie. DM-guldet kom i hus efter to finalesejre over Viborg HK.
Fakta
Her kan du se de seneste ti vindere af pokalturneringen:
2020 (Final 4 blev flyttet til 2021): Odense Håndbold.
2019: Herning-Ikast Håndbold.
2018: Nykøbing Falster Håndbold.
2017: Team Esbjerg.
2016: Randers HK.
2015: FC Midtjylland.
2014: FC Midtjylland.
2013: Viborg HK.
2012: FC Midtjylland.
2011: Viborg HK.
Kilder: tophaandbold.dk.
Det er første gang i syv år, at et hold bliver danske mestre og pokalmestre i samme sæson.
”The Triple”
Men hvad er så ambitionen for de nye danmarks- og pokalmestre? Odense Håndbolds stregspiller og anfører, Kamilla Larsen, er ikke i tvivl.
- Det næste mål må være at vinde ”The Triple”, griner Kamilla Larsen og fortsætter:
- Ej, vi håber vi kan hive guld med hjem i slutningen af næste sæson, men der er lang vej igen.
Du er inviteret til at stille spørgsmål direkte til to af Odense Håndbolds spillere, Kamilla Larsen og Rikke Iversen, live på TV 2 Fyns Facebookside i aften klokken 20.00.
Simon skulle konvertere til islam for at besøge sin iranske svigerfamilie
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
En fynsk mand måtte lade sig konvertere til islam og blive islamisk viet for at få sit ægteskab anerkendt på Den Iranske Ambassade i København. Kun på dén måde kunne han få visum til at rejse til Iran og besøge sin svigerfamilie sammen med sin iranske hustru.
Da et dansk-iransk par fra Fyn kort efter deres rådhusbryllup ønskede at rejse til Iran for at besøge hendes derboende familie, søgte de et særligt visum hos Den Iranske Ambassade i København for at kunne rejse afsted sammen som ægtepar.
Parret ville formentlig ganske problemfrit kunne få et almindeligt turistvisum og rejse til Iran – dog ville det så være hver for sig.
- Selvom vi var gift i Danmark, ville det være sådan, at hvis vi bare søgte et turistvisum og så rejste sammen til Iran, så ville det ikke være særligt praktisk at komme rundt, siger Simon, der gerne vil være anonym, men hvis rigtige navn er kendt af redaktionen.
- Specifikt ville vi ikke kunne bo på et hotel og bo i samme værelse, hvilket er ret naturligt som par at gøre. Hotellerne er forpligtet til at tjekke identitetspapirerne for, om vi er gift. Og det er jo, fordi det i Iran er ulovligt for et ikke-gift par at booke et hotelværelse. Så ville vi skulle bo på hver vores værelse. Og det ville ikke være nok at tage det danske ægteskabsbevis med, for det ville ikke blive accepteret, forklarer Simon.
I Iran er der flere divisioner indenfor politistyrken, deriblandt et religiøst politi. De skal blandt andet sikre, at mænd og kvinder, der færdes sammen på gaden, har en familiær relation. Følges man som mand og kvinde ad rundt i Iran, kan man risikere at blive stoppet af det religiøse politi. Sker det, skal man kunne bevise, at man har en familiær relation, ellers er det lovbrud. Så man skal altid have dokumentation på sig.
- Fordi Simon stikker ud som europæisk mand i Iran, er risikoen for, at politiet stopper os stor. Ved at være ”rigtigt” gift ved man, at man ikke kommer i problemer, siger Sarah, der ligeledes ønsker at være anonym, men hvis rigtige navn også er kendt af redaktionen.
Fra ateist til muslim
For at parrets ægteskab kunne blive anerkendt af Den Iranske Ambassade i København og ikke mindst i Iran, var det vigtigt, at en iransk myndighed havde registreret parret som værende gift og stemplet det ned i de rigtige papirer.
Men hvordan foregår det?
- Metoden for, at ambassaden vil stemple ned i papirerne, at vi var gift, var, at vi var blevet gift i en moské. Og for at vi kunne det, var det nødvendigt, at jeg blev registreret som muslim, siger Simon.
Dén besked kom bag på parret og måske særligt iranske Sarah.
- Jeg blev lidt flov over det, siger Sarah om sit lands love og fortsætter:
- Jeg syntes, at det var synd for ham. Men vi aftalte at sige ja bare for at opnå vores mål.
Så Simon lod sig konvertere, og parret lod sig islamisk vie, så de sammen kunne rejse afsted.
- Det var mit valg, jeg kunne bare lade være trods alt. Jeg er ikke selv religiøs, så for mig var det ikke et stort overgreb, men en praktikalitet at konvertere til islam. Men jeg kan udemærket forstå, hvis nogen oplever det som et overgreb, siger Simon.
- Det har ikke belastet mig personligt så frygteligt hårdt, men bare det at man ikke anerkender vores ægteskab til at starte med, er i mine øjne forargeligt og ja, forkert, siger Simon.
En forkert lovgivning
Når Simon taler om hændelsen, skelner han klart imellem Den Iranske Ambassade i København og Iran og dets love.
- Jeg har ikke noget imod hverken det iranske folk eller den iranske ambassade i København. De administrerer bare den lov, de er sendt i byen med, siger Simon og fortsætter:
- Dét, jeg synes er problematisk, er, at ét land vil diktere et andet lands love. Det ville være bedre, hvis vi anerkendte hinandens ægteskaber på tværs af lande.
Simon påpeger, at hvis han og Sarah for eksempel var rejst til USA, ville der ikke have været nogen problemer.
- Altså, jeg kan godt tænke: Hvad ville der ske ved, at de anerkendte vores ægteskab? Det er en forkert lov, som vi kan håbe, at de ændrer. Det ville være fantastisk, hvis vi kunne opnå det ved at sætte fokus på det.
TV 2 Fyn har skrevet meget mere om emnet, og det kan du blandt andet læse mere om her.