17-årige Eren modtog hadbesked efter tv-interview:
- Der er alt for mange muslimer i Danmark
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Eren Temur medvirkede i en demonstration mod racisme i Odenses gader. Hadbeskeden, han modtog efterfølgende, styrker hans mission, siger han.
Udstyret med mikrofon og slagsange brugte Eren Temur lørdagen på at demonstrere mod racisme.
TV 2 Fyn fulgte 17-årige Eren Temur rundt i Odenses gader under demonstrationen.
- Fem minutter efter indslaget kørte tikkede beskeden ind, siger Eren Temur.
Eren Temur modtog en besked fra en fremmede mand, som han ikke just havde regnet med.
Racisme-demonstration i Odense:
- Alle mennesker er mennesker, uanset hvor de kommer fra
150 personer var lørdag mødt op til demonstration mod racisme i Odense. Demonstrationen var arrangeret af Racismefri by - Odense for mangfoldighed.
I anledning af FN's internationale dag mod racisme var omkring 150 personer mødt op til demonstration i Odense. Hver med deres egen agenda, men i fællesskab for det overordnede mål - en racismefri verden.
- Ingen racisme i vores gader, råber Marianne Parsum i kor med de øvrige demonstranter, mens flokken går gennem Odenses gader med bannere og slagsange.
- Alle mennesker er mennesker, uanset hvor i verden de kommer fra, siger hun.
Mens Marianne Parsum havde et mere overordnet mål med sin deltagelse, var flere mødt op for at demonstrere mod den særlov for flygtende ukrainere, som Folketinget vedtog onsdag.
Særlov og nedrivning
Særloven medfører nemlig andre rettigheder og vilkår for ukrainske flygtninge end for flygtninge fra andre lande.
- Jeg er forarget. Jeg er fuldstændig rasende. Jeg har de seneste par dage ikke kunnet være i mig selv. Det ukrainske folk har min sympati, til jeg dør, men den forskelsbehandling, der sker imellem flygtninge, kan jeg ikke stå inde for, siger Eren Temur, der er aktivist og medlem af Racismefri by - Odense for mangfoldighed, som står bag demonstrationen.
Længere nede i flokken går Ibrahim El-Hassan. Han er med for at sætte fokus på nedrivningen af Vollsmose.
- Der står på vores skilt: "Vi flytter ikke". Vi er nemlig beboere i Vollsmose og under konsekvenserne af ghettolovgivningen oplever vi, at vores hjem skal jævnes med jorden, og vi skal tvangsflyttes, fortæller han.
Der var lørdag demonstrationer i 50 byer verden over.
- Da jeg læste beskeden, rømmede jeg lidt. Jeg kiggede på min familie, og så læste jeg beskeden højt, siger han og fortsætter:
- Det gav mig en ubehagelig følelse, men samtidig styrkede det min vilje i, at jeg står fast over for det her.
Beskeden, som Eren Temur modtog, lød sådan her:
- Så dig i tv. Der er alt for mange muslimer i Danmark. Hvis de er så utilfredse, så kan de fucke hjem, hvor de kommer fra! Ukrainerne vil vi hjertens gerne hjælpe, men muslimerne viser gang på gang, at de ikke kan leve i et civiliseret land som Danmark! Derfor må der massive hjemsendelser til!
Eren Temur kommenterede i TV 2 Fyns indslag den særlov, som er blevet vedtaget. Særloven medfører andre rettigheder og vilkår for ukrainske flygtninge end for flygtninge fra andre lande.
- Det ukrainske folk har min dybeste medfølelse og sympati, men forskelsbehandlingen mellem flygtninge kan jeg ikke stå inde for, sagde han i indslaget.
Eren Temur mener, at beskeden han modtog passer ind i et større samfundsmæssigt problem.
- Jeg mener, at den her besked er et billede på, at der er en racistisk diskurs i politik, som folk så hopper med på. Der er blevet skabt et narrativ omkring muslimer, at de er uciviliseret og ikke integreret, siger Eren Temur.
Det var på grund af FN’s officielle dag mod racisme, at Eren Temur og andre demonstranter gik på gaden med budskaber om mangfoldighed og ligeværd.
- Jeg tænker, at beskeden er motiveret på baggrund af min hudfarve. Havde det været en dansker, der havde stået og råbt op, så var beskeden muligvis ikke tikket ind.
- Men jeg tror, at folk har svært ved, at os nydanskere godt kan råbe op om ting. Han får det til at lyde som om, at jeg er her som gæst. Han skriver i den sidste del af beskeden, at muslimer skal hjemsendes i massevis, siger Eren Temur.
Det påvirkede den unge demonstrant, at han skulle stå model for sådan en besked.
- Jeg sad i et kort øjeblik med en tomhedsfornemmelse. Jeg prøvede at samle ord. Jeg sad og følte mig lille. Men bagefter styrkede det mig. Jeg står meget mere fast i det, jeg kæmper for, siger Eren Temur.
Eren Temur er ikke i tvivl om, at han vil fortsætte med at bekæmpe racisme, som han mener, er et stigende problem i det danske samfund.
- Jeg kan ikke bruge sådan en hadbesked til andet end, at det styrker mig i min dagsorden. Jeg tager sådan en besked og omvender den til noget positivt.
TV 2 Fyn har forsøgt at kontakte manden, der har skrevet beskeden. Det har desværre ikke været muligt.
Det er ikke første gang af foreningen Racismefri By bliver mødt af modstand og chikane. Sidste år satte foreningen 100 plakater op i Odense centrum, men efter et døgn var næsten alle plakater revet ned eller malet over. Det kan du læse mere om her.