Danmarks største pensionsselskab PFA Pension investerer 300 millioner kroner i 300 nye kollegieværelser på Odense Havn.
Det offfentliggør pensionskassen torsdag middag i Odense med undervisnings- og forskningsminister Søren Pind som gæst.
Byggeriet bliver opført i Toldbodgade og er det første af fire byggerier i Danmarks storbyer, hvor Aarhus, København og Aalborg bliver de næste byer, der nyder godt af PFA's investeringer.
- Odense er inde i en rivende udvikling, og vi er glade for at kunne være med til at skabe rammerne for et godt og attraktivt studiemiljø. Projektet er drevet af en ambition om at skabe optimale rammer for både læring, fællesskab og bæredygtighed. Samtidig får vi mulighed for at give vores kunder et nyt, unikt tilbud, som binder generationerne sammen og kan være med til at afhjælpe den boligmangel mange studerende oplever i de store uddannelsesbyer som Odense, siger Allan Polack, koncerndirektør i PFA i en pressemeddelelse.
Færdigt i 2020
Byggeriet i Odense forventes at stå klart i begyndelsen af 2020, og det glæder borgmester Peter Rahbæk Juel.
- For en stor studieby som Odense er attraktive studieboliger til en SU-venlig husleje naturligvis afgørende. Derfor er det meget glædeligt, at PFA i forbindelse med sit jubilæum bygger et moderne og bæredygtigt kollegium helt centralt i vores by. Kollegiet vil være et nyt stort skridt i udviklingen af Odenses City Campus og give endnu flere unge studerende mulighed for at bo lige midt i vores by, siger Peter Rahbæk Juel.
De nærmere planer for opførelsen af PFA-kollegierne bliver præsenteret i Odense torsdag middag - og som nævnt med Søren Pind som gæst.
- Antallet af optagne på de videregående uddannelser er steget markant siden 2009, hvilket desværre giver mangel på studieboliger i de store studiebyer. Derfor er det vigtigt, at også private aktører, som PFA, viser samfundssind og bidrager til en positiv udvikling med at øge udbuddet af studieboliger, siger Søren Pind (V), uddannelses- og forskningsminister inden pressemødet.
Det er arkitektfirmaet Arkitema Architects, der har udviklet konceptet i samarbejde med PFA for det kommende FA-kollegium i Odense og herfra fremhæver partner Dorthe Keis byggeriet som enestående, når det gælder fællesskab, studiemiljø og bæredygtighed.
- For eksempel udformes kollegiet i Odense som et 8-tal, så beboerne oplever en fysisk sammenhørighed med resten af kollegiet og har let ved at møde andre på kryds og tværs i bygningen. 8-tallets hjerte bliver indrettet til læring og fungerer også som socialt samlingspunkt. Her kan man forestille sig, at der vil være studiepladser og grupperum, så man kan tage sin studiegruppe med hjem. Ligesom det også er her, at hele kollegiet kan samles til mindre foredrag eller fredagsbar, siger Dorthe Keis, partner i Arkitema Architechs.