Nationalt robotcenter: Fynsk erhvervsskole i superligaen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Syddansk Erhvervsskole skal investere 20 millioner kroner i højt specialiseret udstyr.
Syddansk Erhvervsskole er blevet udpeget af Undervisningsministeriet til at etablere et nationalt videncenter for automatik og robotteknologi.
Videncentret kræver investeringer i højt specialiseret udstyr for 20 mio. kr. og den store teknologiske satsning vil betyde, at det lokale erhvervsliv omkring de tre uddannelsesinstitutioner bliver inddraget i en række nye aktiviteter inden for robotter og automatik, oplyser Syddansk Erhvervsskole i en pressemeddelelse.
- Vi får lejlighed til at lave noget på vores uddannelsesinstitution, som ikke er set før på Fyn. Både for eleverne men også over for de virksomheder, som vi samarbejder med. Videncentret åbner ikke bare dørene for elever med tekniske fingre, men tager også imod det lokale erhvervsliv, der får adgang til udstyret, når nyt skal testes i et teknologisk miljø. Som uddannelsesinstitution forpligter vi os til at udvikle læringsforløb, der kan gavne flest muligt. Vi har fx en unik mulighed for at invitere grundskolen indenfor til en skoledag med robotter på skoleskemaet, hvor leg og læring går hånd i hånd, siger direktør på Syddansk Erhvervsskole Lars Bregnehøj.
Udnævnelsen ligger i tråd med seneste handleplans- og investeringsplan for Region Syddanmarks Vækstforum, hvor medlemmerne har valgt automatisering og robotteknologi som et indsatsområde for 2018/19.
Odense Kommune hilser initiativet velkommet og forventer, at det nationale videncenter vil bygge bro til den fynske robotklynge Odense Robotics:
- Vi glæder os over endnu et initiativ, der vil styrke den fynske robotklynge. Odense skal fastholde sin førerposition inden for robotteknologi og automation til industrien, og her vil videncentret få en central rolle. Vi har nogle af landets mest banebrydende virksomheder i den fynske robotklynge, og når vi skal fastholde og styrke væksten i branchen, så er det en fordel at kunne uddanne de kvalificerede medarbejdere i egen baghave. Videncentret vil være et omdrejningspunkt, når det gælder de kvikkeste hoveder, de nyeste metoder og det nyeste teknologiske udstyr, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).
Ud over Syddansk Erhvervsskole er også sammen med Herningsholm Erhvervsskole og EUC Syd udpeget til nationale videncentre.
De tre uddannelsesinstitutioner er gået sammen i et konsortie og er nu ét af de videncentre, det politisk er besluttet at etablere inden for erhvervsuddannelsesområdet.
Det nye videncenter inden for automation og robotteknologi vil være i drift primo 2018.