Lindoe Offshore Renewable Center - bedre kendt som Lorc - er fortsat en succes.
Ideen med at lave et testcenter for vindmøller og offshore-installationer blev sat i søen i 2009 af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, da Lindøværftet lukkede.
Ideen holdt vand, og siden har blandt andre producenterne på Lindø og Vækstfonden skudt op imod 380 millioner kroner i avanceret udstyr, der kan belaste og levetidsteste store vindmøllekonstruktioner til det yderste- og udviklet ny avanceret hybridlaser-teknologi.
Trods investeringerne har fonden bag Lorc tjent penge, og der har været rift om at benytte faciliteterne.
Det netop offentliggjorte regnskab viser et overskud på 9,5 millioner kroner - en million kroner under indtjeningen i 2015.
Overskuddet geninvesteres ifølge fondens formål i nye innovative tiltag hos Lorc. Omsætningen var på knap 40 millioner kroner.
Ifølge ledelsesberetningen har årets drift kørt upåklageligt, og projekteringen af et nyt levetids-testcenter af vindmøllehuse - de såkaldte naceller - kører efter planen.
Centret, som bl.a. Vækstfonden, Green Labs DK og EKF Danmarks Eksportkredit har investeret i og stllet garantier for, tages i brug i slutningen af 2007.
Der er allerede indgået kontrakter på brug af centret frem til udgangen af 2019, og efter dette tidspunkt er der også betydelig efterspørgsel, oplyses det i ledelsesberetningen.
Lorc har desuden sammen med FORCE Technology investeret i et såkaldt struktur- og komponent testcenter til klimatiske og mekaniske test af store emner.
Endelig har centret investeret i Lindoe Welding Technology, der har enestående kompetencer i såkaldt laser-hybrid svejsning på offshore-installationer. Aktiviteten er overflyttet til et selvstændigt selskab - Lindoe Component and Structure Testing - i årets løb.
Lorc har en egenkapital på 53 millioner kroner.
Formand for bestyrelsen er tidligere Dong-direktør Anders Eldrup.