Et plejeforældrepar har passet et treårigt barn, siden drengen blev fjernet fra sine biologiske forældre få timer efter fødslen.
Nu har Nordfyns Kommune besluttet, at drengen skal hjem og bo hos de biologiske forældre, fordi de biologiske forældre – tre år efter – er i stand til at tage sig af drengen.
Tine Plougheld repræsenterer forældre, der har fået anbragt deres børn, og selv om hun mener, at der er tale om en usædvanlig sag, skal man ifølge loven arbejde på at få børnene hjem til deres biologiske forældre.
- Man skal altid arbejde på, at børnene kan komme hjem og bo igen. Når man bliver ansat som plejeforældre, har man også kun børnene til låns, siger Tine Plougheld, der er lokalformand for FBU Region Syddanmark.
Plejeforældre: Barnet har knyttet sig til os
Plejeforældrene Pernille og Anders Lundgaard erkender, at de biologiske forældres rettigheder bør vægtes højt. De fastholder dog, at sagsbehandlingen i langt højere grad bør tage hensyn til det bånd, der er opbygget mellem parret og den nu treårige plejesøn.
- Et lille barn fra fødslen og tre år frem knytter sig til dem, der er i mors og fars sted, og det er os - og det har han gjort. Han er stærkt knyttet til os. Det giver ikke mening for os, at det skulle være barnets tarv, siger Pernille Lundgaard.
Tine Plougheld håber derfor også, at den treårige dreng fortsat vil have kontakt til de plejeforældre, som han har boet ved hele sit liv.
- Jeg vil da håbe, at Nordfyns Kommune og forældrene er enige om, at barnet stadig skal have lidt tilknytning til plejefamilien, fordi det er der, han er vokset op de seneste tre år, siger Tine Plougheld.