Alex Ahrendtsen genopstiller ikke til Folketinget
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Alex Ahrendtsen, der er valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti, har netop meddelt formanden for DF i Odense, at han ikke genopstiller.
En af Dansk Folkepartis mest markante politikere kommer ikke til at stå på stemmesedlen til næste valg.
Det fynskvalgte folketingsmedlem Alex Ahrendtsen har mandag fortalt formanden for Dansk Folkeparti i Odense, at han ikke genopstiller til næste valg.
- Jeg savner at have et normalt liv. Jeg synes også, at det er blevet sværere at være politiker, fordi man skal være i medierne hele tiden. Det trækker tænder ud. Jeg kunne godt tænke mig at have et arbejde, hvor det ikke er nødvendigt at være i medierne for, at folk synes, at jeg laver noget, siger Alex Ahrendtsen.
Alex Ahrendtsen har ikke noget job på hånden og ved endnu ikke, hvad han skal kaste sig over, når han stopper som folketingsmedlem ved næste folketingsvalg.
Se vinge falde af: Vindmølle brænder i Dreslette
En vindmølle er brudt i brand i Dreslette. Den får med al sandsynlighed lov til at brænde ud det meste af natten.
Opdatering
-
Vagtchef ved Fyns Politi Henrik Strauss oplyser onsdag aften, at vindmøllen får lov til at brænde ud hele natten. - Hjemmeværnet vil være til stede for at sikre sig, at folk ikke kommer for tæt på, for der kan falde store stykker ned, siger han. Torsdag morgen kommer en tekniker til stedet og kigger på vindmøllen for at vurdere, hvad der videre skal ske.
Onsdag eftermiddag er både politi og brandvæsen kørt til Dreslette, hvor en vindmølle er brudt i brand.
Politiet på stedet er netop nu ved at danne sig et overblik over situationen.
- Den kører ikke, og det gør alt andet lige arbejdet noget nemmere, lyder det fra vagtchef ved Fyns Politi Henrik Strauss.
Vindmølle brænder ud
Dele af vindmøllen er allerede faldet af, og beredskabet overvejer, hvordan branden skal slukkes.
- Første melding er, at den får lov til at brænde ud, men vi ser tiden an - også hvor meget det kommer til at ryge, siger Henrik Strauss.
Vagtchefen oplyser, at ingen er kommet til skade. Til gengæld er beboerne i tre nærliggende ejendomme blevet bedt om at gå indendøre og lukke både døre, vinduer og ventilationer.
- Jeg ved endnu ikke, hvad jeg skal lave fremover, men mon ikke, at jeg skal sætte mine gode sprogkompetencer i spil (Alex Ahrendtsen taler tysk, engelsk, fransk, red.) Jeg har ikke lagt mig fast, og der er lang tid til, men man skal lave det, som man er god til, siger Alex Ahrendtsen.
Byråd og Folketing
Alex Ahrendtsen blev første gang valgt til Folketinget i 2011 med 2462 stemmer. Sidenhen blev Alex Ahrendtsen genvalgt til Folketinget ved valget i 2015 og 2019.
Selv synes han, at det vigtigste han har udrettet som medlem af Folketinget er, at han har præget hele debatten om danskheden.
- Højdepunktet er at jeg har været med til at forandre Danmark og Socialdemokratiet. På udlændingeområdet er Socialdemokratiet blevet nationale igen, og Danmark har været foregangsland på det udlændingepolitiske område, siger Alex Ahrendtsen.
Nogle måneder efter valget i 2019 blev Alex Ahrendtsen sygemeldt med stress i 10 måneder, og vendte først tilbage til folketinget i forbindelse med Folketingets åbning i 2020
Næste folketingsvalg skal senest udskrives i 2023. Hvis det sker, vil Alex Ahrendtsen have siddet i folketinget i knap 12 år.
- Jeg har haft tre perioder i byrådet og tre i Folketinget, så det er på tide, at der kommer friske kræfter ind. Jeg har været taknemlig for at blive valgt og genvalgt og repræsentere DFs vælgere, siger Alex Ahrendtsen.
Den nu 54-årige Alex Ahrendtsen har i en årrække også været medlem af Odense Byråd. Ahrendtsen blev valgt til Odense Byråd i 2005, hvor han opnåede en nøgleposition og var med til at bane vejen for, at 68 års uafbrudt socialdemokratisk borgmesterstyre blev afbrudt, og den konservative Jan Boye blev borgmester. Alex Ahrendtsen fik i forbindelse med konstitueringen posten som viceborgmester.
Efter at være blevet genvalgt til Odense Byråd i både 2009 og 2013 valgte Alex Ahrendtsen at fokusere kræfterne på posten som folketingsmedlem, og genopstillede ikke til Odense Byråd ved kommunalvalget i 2017.
Dårlige målinger spiller ikke ind
Siden valget i 2019 har meningsmålinger udviklet sig dårligt for Dansk Folkeparti. Og i gennem længere tid, har målinger vist, at Dansk Folkeparti kun ville få et mandat på Fyn. Alex Ahrendtsen afviser, at det spiller ind på hans beslutning.
- Jeg tror at jeg ville blive valgt på grund af den profil jeg har. Men det kræver, at man kaster sig ind i kampen. Og det vil jo sige, at man konstant banker på hos medier som jer, og det har jeg ikke så meget lyst til, siger Alex Ahrendtsen.
Samtidig med at partiet står dårligt i meningsmålingerne, har der også været flere spekulationer omkring Kristian Thulesen Dahls formandsskab. Flere har spået, at partiets næstformand Morten Messerschmidt på et tidspunkt vil udfordre Kristian Thulesen Dahl. Den diskussion ønsker Alex Ahrendtsen ikke at blande sig i.
- Jeg tager slet ikke stilling til diskussionen om formandsposten i Dansk Folkeparti. Det kommer ikke mig ved, og det kommer ikke pressen ved, siger Alex Ahrendtsen, der valgte at melde sig ind i Dansk Folkeparti 1999 på grund af Pia Kjærsgaard.
Kultur og kontroversiel valgvideo
Alex Ahrendtsen har i mange år været kulturordfører for Dansk Folkeparti, og har blandt andet vakt opsigt med en kontroversiel valgvideo i folketingsvalgkampen i 2011. I valgvideoen ser man en ældre kvinde blive overfaldet af en indvandrer i Vollsmose. Videoen blev kritiseret fra flere sider.
Alex Ahrendtsen er uddannet cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk fra Odense Universitet. Han har tidligere arbejdet som specialarbejder på virksomheden Dan-Foam og har været forlægger på sit eget forlag Lysias.
Dansk Folkeparti i Odense har opstillingsmøde den 24. juni. Men Alex Ahrendtsen ønsker ikke at blande sig i, hvem der skal efterfølge ham.
- Det er ikke min opgave at pege på kandidater. Det har medlemmerne helt styr på, og jeg er sikker på, at de vælger en god kandidat, siger Alex Ahrendtsen.
Veninden blev vraget: Rørt Alex Ahrendtsen har svært ved at glæde sig over valget
Dansk Folkepartis nedtur kostede Pernille Bendixen pladsen i Folketinget. Til gengæld blev Alex Ahrendtsen genvalgt. Men han har svært ved at glæde sig, når veninden ikke følger med.
Dansk Folkeparti - eller "Dansk Folkeflugt" som Ekstra Bladet allerede har døbt partiet - mistede to af fire fynske mandater efter et katastrofevalg. Og en af dem, der må se sig om efter et nyt job, er 46-årige Pernille Bendixen.
- Jeg har det okay. Vi har jo godt kunne se på meningsmålingerne, hvilken vej det gik, lyder det fra Pernille Bendixen, der nåede at sidde i Folketinget i fire år.
Så det kom ikke helt bag på dig?
- Det var ikke en Anders Samuelsen for mig i hvert fald, siger hun og henviser til Liberal Alliances leder, der overraskende ikke blev valgt ind og torsdag middag trak sig som formand for partiet.
Svært at undvære en ven
Kun Jens Henrik Thuelsen Dahl og Alex Ahrendtsen blev genvalgt for Dansk Folkeparti på Fyn. Og netop Alex Ahrendtsen havde svært ved at finde det store smil frem, da han sammen med Pernille Bendixen besøgte Valgcafeen på TV 2/Fyn dagen derpå.
- Det er forfærdeligt. Jeg kan næsten ikke glæde mig over mit eget genvalg. For det første på grund af partiets nedtur, og så fordi Pernille ikke følger med, fortæller Alex Ahrendtsen.
Alex Ahrendtsen og Pernille Bendixen har både siddet i Odense Byråd og i Folketinget sammen. Men nu må Alex Ahrendtsen altså tage alene til Christiansborg.
- Jeg synes, det er lidt svært at bære, må jeg ærligt indrømme.
Hvad er det, du kommer til at mangle?
- Normalt har man ikke venner i politik, men Pernille er jo en ven. Det bliver svært at undvære. Og det har bare været trygt at have hende derovre. Man kan jo altid ringe til Pernille, ikke? Og hun kan ringe til mig, siger Alex Ahrendtsen og bryder ud i et stort smil.
Pernille, du står næsten og får tårer i øjnene?
- Jeg bliver selvfølgelig rørt, fordi det er rigtig, hvad Alex siger. Normalt er det krig og kamp, hvor man ikke har rigtige venskaber, men Alex og jeg har et rigtig venskab, så på den måde rammer det personligt, fortæller Pernille Bendixen og fortsætter:
- Og havde det været omvendt, så havde jeg været ligeså ked af det, som Alex er nu, siger Pernille Bendixen og kaster sig om halsen på Alex Ahrendtsen, da interviewet er slut.
- Åhr Pernille, lyder det trøstende fra Alex Ahrendtsen.
Pernille Bendixen fik 1.492 personlige stemmer ved dette valg, mens hun fik 3.491 personlige stemmer ved valget i 2015.