Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
22 personer blev sigtet og en stak af, da Fyns Politi tirsdag morgen klokken 06.15 foretog en razzia på byggepladsen ved Nyt OUH i Odense.
Tirsdag morgen klokken kvart over seks slog Fyns Politi, Tungvognscenter Syd, Motorstyrelsen, Arbejdstilsynet og Nyt OUH’s arbejdsmiljøgruppe til og lavede en aktion mod køretøjer på byggepladsen ved Nyt OUH.
I løbet af tre timer blev omkring 150 køretøjer - blandt andet 25 lastbiler - og 460 personer kontrolleret.
50-årig skal i fængsel for at drive flere ulovlige fildelingstjenester
En 50-årig mand fra Middelfart har tirsdag fået en fængselsdom i en sag om pirateri. Han tilstod, at han var manden bag flere ulovlige piratsider på nettet.
En 50-årig mand fra Middelfart er tirsdag blevet idømt fire måneders fængsel for at have stået bag flere ulovlige fildelingstjenester på nettet.
Det oplyser Christian Raaholt Hahn, der er anklagerfuldmægtig hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Søik.
- Han er blevet idømt fire måneders fængsel, hvoraf den ene er gjort ubetinget. Han er dømt for at have været en af bagmændene på to forskellige sider på internettet, som nu er lukket ned, men hvor der tidligere har været fildeling af ophavsretbeskyttede værker som film, tv-serier, musik og tegneserier, siger Christian Raaholt Hahn til TV 2 Fyn.
- Den danske film ”Druk” blev blandt andet delt flere tusinde gange uden betaling, og det er klart, at det giver de mennesker, der står bag sådan en film, et økonomisk tab, forklarer han.
Delt tusindvis af film og tv-serier
Manden var en af bagmændene bag den ulovlige, danske fildelingstjeneste asgrd.org og den ulovlige side nordicbits.eu, der delte tusindvis af filer til tusindvis af brugere.
På hjemmesiderne har brugerne haft mulighed for at downloade danske film uden samtykke fra rettighedshaverne.
Manden stod blandt andet for leje af server, køb af domænenavn, udarbejdelse af hjemmeside og opsætning af betalingsløsninger. Derudover ydede han kundeservice ved at besvare brugeres spørgsmål.
Vil man retsforfølge brugerne?
- Jeg kan selvfølgelig ikke komme ind på konkrete sager omkring vores planer, men det er klart, at vores fokus ikke kun er på bagmændene. Vi har også fokus på brugerne, og derfor skal man ikke vide sig sikker, hvis man blot er almen bruger af tjenesterne, siger Christian Raaholt Hahn.
Flere piratsider lukket
Sagen udspringer af, at interesseorganisationen Rettighedsalliancen i oktober anmeldte internetsiden asgrd.org til Søik, da organisationen havde konstateret, at der blev delt en række ulovlige kopier af danske film og serier.
Der er i løbet af det seneste år lukket flere piratsider, men i nogle tilfælde genåbner siderne andre steder.
- Vi ser desværre, at når den ene side lukker ned, dukker der nye sider op, så det er et kæmpe problem, men vi er tilfredse med, at vi får lukket én side ad gangen ned, siger Christian Raaholt Hahn.
Interesseorganisationen repræsenterer mere end 100.000 danske rettighedshavere inden for blandt andet film- og musikbranchen.
Anholdt i december
Den 50-årige middelfarter blev anholdt den 21. december og blev i et retsmøde bag lukkede døre varetægtsfængslet hen over jul og nytår, mens efterforskningen fortsatte for at identificere yderligere bagmænd.
Den dømte modtog dommen. En måned blev af retten gjort ubetinget, mens tre måneder er betinget. Det vil sige, at de tre måneder som udgangspunkt ikke skal afsones.
Christian Raaholt Hahn gik i Retten i Odense efter seks måneders fængsel, og derfor vil anklagemyndigheden overveje, om dommen skal ankes.
- Vi skal læse dommen igennem, før vi tager stilling til, om den skal ankes, siger Christian Raaholt Hahn.
I januar blev yderligere seks formodede bagmænd anholdt i sagen. Der er endnu ikke taget stilling til tiltalerejsningen mod dem, oplyser Søik.
Ifølge en pressemeddelelse forløb aktionen som planlagt, indtil en spirituspåvirket fører af en personbil stak af i sin bil.
Manden stak af, efter han netop var blevet anholdt.
- Det viser sig, at han har en promille over den tilladte, hvorefter han bliver anholdt – helt som det er sædvane. Derefter vælger han at gasse bilen voldsomt op og stikke af. Knap 100 meter fra kontrolpunktet kører han så bilen direkte i grøften og stikker af til fods, oplyser politikommissær Anders Brahe fra Fyns Politi.
Det er først på eftermiddagen ikke lykkedes, at finde manden, men politiet ved, hvem han er. Når han bliver fundet, vil han blive sigtet for spirituskørsel og sigtet for at stikke af. Dertil kommer en stribe sigtelser for færdselsovertrædelser.
I løbet af aktionen fik politiet oprettet følgende sager:
2 spirituskørsel 1 narkokørsel
1 kørsel i frakendelsestiden
3 manglende firmanavn på varebil/cvr nummer
2 ikke at medbringe lovpligtig attest
10 manglende brug af sikkerhedssele
1 fejl og mangler på køretøjet
1 overtrædelse af udlejningsbekendtgørelsen (vedr. kørsel i lejet bil)
1 ikke at medbringe kørekort
God aktion
Ifølge politiet forløb aktionen tilfredsstillende.
- Vi har haft en rigtig god aktion, hvor vi i de forskellige myndigheder har bistået OUH’s ønske om at drive en tryg og sikker arbejdsplads for de mange hundrede medarbejdere, der hver eneste dag møder ind på pladsen. Vi har jo desværre skrevet en del sager, men vi håber, at vores fælles indsats og kontrol vil have en forbyggende virkning. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rose for det rigtig gode samarbejde myndighederne imellem i den omfattende aktion, siger Anders Brahe.
Fyns Politi deltog med medarbejdere fra Operativ Færdsel samt Udlændingeafdelingen, der kontrollerede omkring 75 personers opholds- og arbejdstilladelser.
Ledelsen af byggeriet er ligeledes tilfredse med politiets aktion.
- For mig at se handler det mest om trafikforseelser, og så er der noget med alkohol, som vi siden efteråret har haft stor fokus på. Vi tager stikprøver 1-2 gange om måneden, og vi har nultolerance over for alkohol, og noget tyder på, at vi skal fortsætte vores indsats, siger direktør for Nyt OUH, Torben Hedegaard Jensen.
Kontrol af arbejdstilladelser
Fyns Politi deltog med medarbejdere fra Operativ Færdsel samt Udlændingeafdelingen, der kontrollerede omkring 75 personers opholds- og arbejdstilladelser.
- Vi har fokus på opholds- og arbejdstilladelse, hvor vi har et firma ansat til at tage stikprøver på om medarbejderne overholder reglerne, og derfor er jeg tilfreds med, at myndighederne ikke fandt nogle overtrædelser i dag, siger direktøren.
Omkring 450 medarbejdere er i øjeblikket beskæftiget på byggepladsen