Erhvervsmand om omstridt KV-kandidat: Han købte flybilletter, hotelophold og limousinekørsel på min virksomheds regning

Liberaternes spidskandidat, Johnny Killerup, der gerne vil være borgmester i Odense, blev i 2013 bedt om at fratræde et direktørjob i virksomheden Team Online i USA. Det blev han efter sigende, da han havde brugt flere milioner kroner af firmaets penge til eget forbrug. Johnny Killerup afviser anklagerne.

- Jeg kan bekræfte, at Johnny Killerup fik en omgående fratrædelse uden løn i 2013 efter en intern revision, siger den kendte erhvervsmand Michael Sandal til TV 2 Fyn.

Michael Sandal, kendt som grundlægger af succesvirksomheden Team Online, havde ansat Johnny Killerup to år tidligere som direktør i selskabets amerikanske afdeling.

- Vi fandt ud af, at der var en række bilag af privat karakter, som var konverteret til at blive virksomhedsrelateret og dermed finansieret af virksomheden, siger Michael Sandal og understreger, at han ikke har lyst til at rippe op i den gamle sag.

- Men den seneste tid har jeg fået flere henvendelser fra folk, som kender til historien, og for at undgå rygtedannelse har jeg besluttet at fortælle sandheden, hvis jeg skulle blive spurgt ind til historien, siger Michael Sandal, da TV 2 Fyn kontakter ham for at spørge ind til rygterne.

Hvor mange penge drejer det sig om?

- Mange penge.

Vil du sige hvor mange?

- Det var et betydeligt beløb, som let løber op i nogle millioner kroner, lyder det kortfattede svar fra Michael Sandal.

quote Det var et betydeligt beløb, som let løber op i nogle millioner kroner

Michael Sandal

Johnny Killerup stillede oprindeligt op for Venstre til årets kommunalvalg, men han blev smidt ud af partiet, da han luftede ambitionerne om at blive borgmester, selv om Christoffer Lilleholt (V) er partiets borgmesterkandidat. 

Tiden før USA

Johnny Killerup havde i 2009 været i Bruxelles i sammenlagt 15 år, da han frivilligt forlod jobbet som direktør for Det Syddanske EU-kontor efter kun to et halvt års ansættelse.

Samme år var der budgetteret med et overskud på 91.000 kroner.

Da årsregnskabet kom, var det blodrødt med et underskud på 6,5 millioner. Ved udgangen af 2009 var egenkapitalen negativ med et minus på 7,2 millioner kroner.

Samme år valgte han at flytte til USA for at gøre forretninger i Arizona.

Johnny Killerup har tidligere sagt, at han i USA fortsatte med det, som han altid har beskæftiget sig med.

- Jeg hjalp virksomheder med at skaffe kapital og arbejdskraft til det amerikanske marked. Det gjorde jeg otte-ni år og fandt stor glæde, som også havde i Bruxelles med at starte noget op, sagde han til TV 2 Fyn tidligere på sommeren.

På det tidspunkt var Team Online i gang med at starte op på det amerikanske marked, og planerne var store, da Johnny Killerup tiltrådte som direktør i 2011.

quote Hvis det ikke var til at græde af, ville jeg grine ad det. Det er injurier på injurier. Der er intet i den historie. Jeg sagde selv op. Vi havde slet ikke den form for omsætning. Hvis jeg havde svindlet for 100.000 kroner, skulle jeg være blevet politianmeldt

Johnny Killerup

Virksomhedens grundlægger, Michael Sandal, havde op gennem 2000'erne haft stor succes med et softwaresystem, som registrerer og dokumenterer arbejdsgangene på blandt andet bosteder for handicappede, og nu var turen kommet til USA.

Farvel Johnny

I 2012 indgik der et tip til ledelsen af Team Online i Danmark om uregelmæssigheder i selskabet i USA.

- Undersøgelsen viste blandt andet, at der var købt flybiletter, hotelophold og limousinekørsel på virksomhedens regning, siger erhvervsmanden, da TV 2 Fyn spørger ind til bilagenes karakter. 

Hvorfor meldte du det ikke til politiet?

- Det gjorde jeg ikke, fordi vi havde haft et stærkt emotionelt møde, som gav mig et indblik i nogle ting, som jeg ikke ønsker at komme nærmere ind på. Jeg havde ikke noget ønske om at splitte Johnny Killerup og hans familie. Så jeg lavede en aftale med ham om at fratræde uden løn øjeblikkeligt, og så skulle han blive derovre og lade være med at lave sådan nogle ting.

Mailkorrespondance 30. januar 2013


Killerup: Injurier på injurier

Johnny Killerup afviser blankt, at det er sådan, det er foregået. 

- Hvis det ikke var til at græde af, ville jeg grine ad det. Det er injurier på injurier. Der er intet i den historie. Jeg sagde selv op. Vi havde slet ikke den form for omsætning. Hvis jeg havde svindlet for 100.000 kroner, skulle jeg være blevet politianmeldt, siger Johnny Killerup. 

- Hvis jeg havde svindlet for 1,8 eller 2,0 millioner kroner, skal man da ikke tage hensyn til familie eller noget andet, så skal man politianmeldes, fortsætter han.

Du får en mail fra Michael Sandal, som tilbyder dig at lægge låg på kassen med bilag og ikke rode op i det yderligere, hvis du kommer med en opsigelse, hvor du fratræder samme dag. Og det accepterer du jo?

- Jeg havde sagt op dagen før. Det er taget ud af en forhandling, vi havde dagen før. Hver måned skulle vi gøre rede for, hvad vi havde brugt af penge, og der var en mellemregning, vi skulle have gjort op, siger Johnny Killerup.

- Jeg havde selv ønsket at stoppe. Vi havde en mellemregning på måske 10.000 kroner eller noget, der skulle gøres op. Vi var uenige om to-tre bilag. Det var i den størrelsesorden, vi var i, forklarer han.

Johnny Killerup har efter fredagens TV 2 Fyn-indslag stævnet Michael Sandal for injurier.




Oversigt

    Oversigt