Flere nye boliger på vej i Odense: Tigergården rives ned og bygges op på ny
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Det otte etager høje boligkompleks Tigergården centralt i Odense er netop blevet erhvervet af Arkitektgruppen, der har købt ejendommen af Admiral Capital.
Endnu et nyt boligbyggeri er på vej i Odense.
Eller rettere bliver der tale om en nedrivning og en genopbygning af bygningen Tigergården. Ejendommen ligger centralt på hjørnet af Nørregade og Østre Stationsvej midt imellem Odeon og Odense Banegård.
Ejendommens nye ejere, Arkitektgruppen, har ambitioner om at bygge nyt på grunden, og nu igangsættes arbejdet med en ny lokalplan for området.
Børge elsker huller i hegnet
Kunstner Børge Meibom har ladet sig inspirere af byens heftige byggeaktivitet
Han er ikke enig i Odenses forandring, men forandret bliver den. Og nu har Børge Meibom omsat den heftige byggeaktivitet til kunst.
Odense-kunstneren Børge Meibom har gået mange ture langs byggepladserne i Odenses midtby og samlet inspiration fra en by i forvandling.
- Her er for eksempel spidsen af et søm. Det er i princippet nok for mig.
Børge Meibom er stoppet op ved et kighul gennem de mange byggehegn og gør opmærksom på et søm, der titter frem på bagsiden af en træplade.
Det er detaljerne, han går efter. Interessante former og skyggevirkninger fremfor dyre bygninger.
Kunst handler om følelser
Børge Meibom har igennem foråret og sommeren omsat inspirationen til en udstilling på Fyns Grafiske Værksted. Der kan man nu se værkerne, der er skabt på pap-plader og siden overført med tryksværte til papir - sort tryksværte, vel at mærke.
- Der er ikke noget galt med farver. De er fantastiske, men sort og hvid er jo også farver. Kunst handler om at udtrykke følelser, og det kan man lige så godt gøre med sort og hvid.
Odense skal ikke abe efter
På mange af værkerne kan man fornemme byggehegnene, der har indrammet små detaljer og linjer på byggepladserne.
Et sort rør på en hvid baggrund eller det fintmaskede net af metalgitre foran hinanden. Enkelte steder kan man genkende bygninger som for eksempel domkirken og Sct. Albani Kirke.
Selvom byens hastige forandring har givet næring til Børge Meiboms udstilling, er det ikke den forandring, han selv havde ønsket sig.
- Jeg har det sådan set godt med, at byen bliver forvandlet. Men jeg har det dårligt med, at man aber efter andre storbyer. Jeg kunne egentlig godt have set Thomas B. Thriges Gade for mig som en rigtig smuk boulevard med store flotte træer.
Boulevarddrømmen fik ikke lov at leve, men til gengæld kan Børge Meibom nu omsætte andres byindretningsdrømme til sin grafik.
- Jeg synes, det er foretagsomhed. Der er så meget energi i det, og det skal der være i grafikken også.
Udstillingen 'Et kik gennem hullet i hegnet til det ny city' kan ses på Fyns Grafiske Værksted indtil 28. september.
Arkitektgruppen forventer, at det kommende byggeri kommer til at indeholde i alt cirka 15.000 kvadratmeter, der hovedsageligt kommer til at bestå af boliger, men også i stuetagen vil indeholde enkelte butikker.
- Der er allerede gjort en del forarbejde, ligesom der er indledt en god dialog med kommunen om, hvad der er bedst for Odense. Udgangspunktet er solidt, beliggenheden er fantastisk, og nu afsætter vi betydelige ressourcer og bruger vores mangeårige erfaring med byudvikling til at finde den rigtige løsning for Tigergården. Det nye byggeri skal løfte hele området både arkitektonisk og funktionelt. Vi glæder os meget til at komme i gang med arbejdet, siger Robin Feddern, administrerende direktør i Arkitektgruppen, i en pressemeddelelse.
Store byggerier på vej
Tigergården ligger i forlængelse af Thomas B. Thriges Gade, der er i fuld gang med en total forvandling, efter vejen blev lukket i sommeren 2014. Lige ved siden af Tigergården er byggeriet af det kommende TBT Tower allerede i fuld gang.
De nu tidligere ejere af Tigergården, Admiral Capital, har tidligere fortalt om deres ambitioner om et 16-17 etager højt boligbyggeri på grunden. Om Arkitektgruppen har samme ambitioner, er endnu uvist.
Efter kritik: Bygherre dropper ulovlig udestue
Bygherre dropper at få dispensation for ulovlig udestue til egen penthouse-lejlighed på Thomas B. Thriges Gade i Odense.
Efter mediepres mandag har bygherre Torben Nielsen, administrerende direktør i byggefirmaet 5E Byg, valgt at trække sin ansøgning om dispensation tilbage.
Torben Nielsen har opført en 26 kvadratmeter stor udestue i sin penthouselejlighed i det nye, dyre Thomas B. Thrigesgade-område.
Men udestuen er i strid med lokalplanen. Torben Nielsen og 5E Byg har kun lov at bygge et såkaldt trappetårn på 10 kvadratmeter.
Dermed har Torben Nielsen fået 16 kvadratmeter mere, end han måtte – tilmed en opvarmet stue fremfor et koldt trappetårn.
Da Odense Kommune opdagede overtrædelsen efter henvendelse fra en borger, førte det til et såkaldt standsningspåbud af tilbygningen. Det fik 5E Byg til at søge om dispensation for lokalplanen hos By- og Kulturforvaltningen.
Rådmand: Sagen er lukket
Tirsdag har Torben Nielsen trukket ansøgningen tilbage. Efter kritik fra blandt andre H.C. Andersen kvarterets grundejerforening.
TV2/Fyn har været i kontakt med Torben Nielsen, men han ønsker ikke at stille op til interview. Han ønsker heller ikke at fortælle, hvad der kommer til at ske med den ulovlige udestue.
By- og Kulturrådmand i Odense, Jane Jegind (V), anser nu sagen for lukket:
- Jeg er glad for, at sagen nu finder en afslutning så hurtigt, siger Jane Jegind (V).
Hvad kommer der til at ske med udestuen?
- Nu skal byggeriet jo rettes til i overensstemmelse med lokalplanen og den byggetilladelse, de har fået.