HH Gruppen, tidligere stor-leverandør af arbejdskraft til Fayard i Munkebo, har drejet nøglen med en gæld til det offentlige på over 10 millioner kroner samt fire millioner til andre kreditorer.
Gælden til staten stammer fra et corona-lån.
Kort før konkursen havde HH Gruppen gjort klar til at virksomhedsoverdrage det, der var penge værd, til et nyt firma, og på selve konkursdagen fik selskabet, der var ejet af Nicklas Dabbagh og Natascha Dabbagh, et tilbud, som kurator Martin Holm Land ikke mente, han kunne sige nej til.
Det kom fra William Dabbagh og en århusiansk kompagnon, der kort inden konkursen havde stiftet selskabet WD Gruppen hjemmehørende på samme adresse som HH Gruppen på Læssøegade i Odense.
Aktiverne, der var vurderet til 560.000 kroner - herunder køretøjer og inventar - er solgt til det nye firma for et ikke oplyst beløb.
HH Gruppen og William Dabbagh har tidligere i en kortere periode været henholdsvis ejer og direktør for HH Byg, der nu er konkurs. Desuden er William Dabbagh direktør i HH Gruppens datterselskab Entreprise 5H.
Selskabet Guardson, der ifølge regnskabet er økonomisk nødlidende, er desuden ejet af Nicklas og William Dabbagh.
Salget til WD Gruppen har sparet konkursboet og Lønmodtagernes Garantifond for lønmodtagerudgifter til de 63 medarbejdere, der ifølge det seneste regnskab var ansat i HH Gruppen.
Har overtaget ansatte
WD Gruppen overtog nemlig lønmodtagerforpligelserne fra HH Gruppen. Det har sparet konkursboet for 1,9 millioner kroner, skriver kurator Martin Holm Land i cirkulæreskrivelsen.
Han oplyser til TV 2 Fyn, at salget til WD Gruppen er sket på markedsmæssige vilkår - også ud fra det synspunkt, at værdier hurtigt falder i værdi i forbindelse med en konkurs.
Det fremgår af CVR-registret, at det nye selskab beskæftiger sig med det samme som HH Gruppen, nemlig udførelse af specielle opgaver indenfor især skibsindustrien, offshore samt platforme og byggeri. Inden konkursen leverede HH Gruppen mandskab til svejse, rengøringsopgaver og brandvagt på Fayard.
Det konkursramte HH Gruppen har tilgodehavender for 1,7 millioner kroner, som kurator har forsøgt at få inddrevet til boet.
Konkursboet har likvider for 1,2 millioner stående i Fynske Bank. Til gengæld har Fynske Bank pant i selskabets aktiver for 1,5 millioner kroner.
I 2015 omtalte TV 2 Fyn, hvordan polske vikarer arbejdede til lave lønninger hos Fayard. Medarbejderne var ansat igennem HH Gruppen, men det var uklart, om det var underleverandør-firmaet Dada, der havde ansvaret for løn og arbejdsforhold.