24. mar. 2023 kl. 15:30
Arkivfoto/Local Eyes

Tryghedsvagter kan være på vej i kommunerne

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del

Et lovforslag om kommunalt ansatte uniformerede tryghedsvagter modtages med tilfredshed i Odense. I første omgang er det et forsøg.

Civile tryghedsvagter kan være på vej i uroplagede områder. 

I hvert fald vil justitsminister Peter Hummelgaard (S) med et nyt lovforslag give kommunerne mulighed for at få såkaldte tryghedsvagter.

Det glæder rådmand i Odense Kommunes Beskæftigelses- og Socialforvaltning, Christoffer Lilleholt (V).

Han vil sætte sin forvaltning i gang med at se på, hvilke muligheder der er for etablere tryghedsvagter.

- Vi har i forvejen nogle gadeplansmedarbejdere og nogle vægtere, der går rundt på gaden, men de har et pædagogisk sigte, og de har et sigte på at beskytte vores bygninger, siger rådmanden.

Tryghedsvagterne skal supplere politiets arbejde med at opretholde ro og orden i det offentlige rum.

Men de skal ikke erstatte politiet, og tryghedsvagter vil ikke få politimæssige beføjelser.

- Politiet gør et vigtig stykke arbejde, men det sikkerhedsmæssige kunne vi godt tænke os at kigge lidt ind i. Der er nogle situationer, hvor politiet ikke kan være der, siger Christoffer Lilleholt.

Forsøgsordning

Justitsministeren har fremsat et lovforslag, som åbner for, at kommunerne som led i en treårig forsøgsordning kan ansætte uniformerede tryghedsvagter.

I en pressemeddelelse fra Justitsministeriet peges der på, at tryghedsvagterne for eksempel kan være med til at sikre tryghed i områder, hvor der bliver begået mange indbrud eller få støjende unge til at skrue ned for musikken.

Christoffer Lilleholt ser dog også, at tryghedsvagter kan være tryghedsskabende i forbindelse med blandt andet bandekonflikten.

- Der er situationer, hvor bandekonflikten eskalerer så meget, at det ender ud i både knivstikkeri og drab. Her kunne det være rart, at der var endnu mere sikkerhed på gaden.

- At der var endnu flere vagter på gaden i tiden efter og tiden op til, så vi sikrer, at man har et normalt samfund, og at man føler sig sikker i de bydele, man bor i, siger rådmanden.

Allerhelst mere politi

Hvor stort synes du behovet er for at give de vagter, I allerede har, bedre muligheder?

- Når vi ser de konflikter, som vi ser engang imellem i Odense, så synes jeg, der virkelig er brug for det.

- Politiet kan ikke være på hvert et gadehjørne, og det kan nogle gange være nødvendigt at lægge ekstra på.

- Allerhelst vil vi gerne have mere politi, især når vi har de her situationer, særligt hen over sommeren i nogle af vores udsatte boligområder, særligt Vollsmose. 

- Men der kunne det måske også være en rigtig god idé, ved siden af det, at have et vagtværn, fordi ved siden af og have gadeplansmedarbejdere, som har et pædagogisk sigte og som snakker med nogle af vores utilpassede særligt unge kriminelle, så kan vagter noget andet. 

- Vagter kan sige "du skal gå væk herfra". De har en endnu højere grad af autoritet særligt, hvis de får uniformer og kameraer på, som der foreslås, siger Christoffer Lilleholt.

Christoffer Lilleholt: Tryghedsvagter har en højere grad af autoritet særligt, hvis de får uniformer og kameraer på.

Af pressemeddelelsen fra Justitsministeriet fremgår det, at tryghedsvagterne skal kunne bede personer stoppe forstyrrende adfærd og ved hjælp af kameraer dokumentere forstyrrelser eller strafbare forhold, så optagelserne kan blive overdraget til politiet.

Tryghedsvagterne er med deres tilstedeværelse og ekstra "øjne og ører", som skal være med til at sikre trygheden, fremgår det af pressemeddelelsen.

Den foreslåede forsøgsordning vil løbe i tre år fra 1. juli i år til 1. juli 2026.

En brandvarm episode, hvor tryghedsvagter efter Christoffer Lilleholts model kunne skabe tryghed, skete forleden, hvor der var en sprængning i Bøgeparken i Vollsmose.

Idéen er støvet af

Idéen om tryghedsvagter er ikke ny. I efteråret 2021 foreslog rådmand Søren Windell fra Det Konservative Folkeparti, at implementere kommunale vagtværn.

Også den tidligere Socialdemokratiske regering har været på banen, men justitsministeren, som på det tidspunkt var Nick Hækkerup, så sig nødsaget til at udskyde lovforslaget.

Det var nemlig ikke muligt for Folketingets partier at blive enige om en model for tryghedsvagterne - på trods af, at et bredt politisk flertal ønskede at etablere en forsøgsordning med kommunale tryghedsvagter.

Det var et af initiativerne i flerårsaftalen for politiet og anklagemyndighedens økonomi for 2021-2023, som Venstre ikke er en del af.

Idéen kom på bordet, efter at flere kommuner havde udtrykt interesse for private vagtværn.

3. dec. 2024 kl. 17:55
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kommune er "kommet i tvivl" - kryber til korset i heftig Tinderbox-debat

LYT
Del

Et af de helt store spørgsmål, der har floreret siden weekenden, har været, om den ultrapopulære festival Tinderbox har været afholdt ulovligt, og om den kan fortsætte i fremtiden.

Tirsdag var lektor på Juridisk Institut på Syddansk Universitet Jøren Ullits ude henvise til en manglende lovhjemmel, og nu tager Odense Kommune bladet fra munden.

I et skrifteligt svar til TV 2 Fyn skriver By- og Kulturforvaltningen, at der gennem en årrække har været afholdt koncerter og andre arrangementet i Tusindårsskoven, og at forvaltningen vurderede, at “det var muligt at afholde Tinderbox uden at være i konflikt med gældende plangrundlag”.

Lægger sig fladt ned

Den eksisterende lokalplan er fra 1992, og i den står, at der “kun opføres mindre bebyggelse, som er nødvendig for områdets drift som friareal og græsningsareal for kreaturer”.

Men selvom koncerter ikke er nævnt i planen, er kommunen kommet i tvivl, erkender den:

- Selvom Planklagenævnets afgørelse om Dyrskuepladsen ikke kan overføres direkte på plangrundlaget for Tusindårsskoven og Tinderbox, er forvaltningen dog kommet i tvivl om, hvorvidt det eksisterende plangrundlag er et tilstrækkeligt sikkert grundlag for fortsat afholdelse af arrangementer i Tusindårsskoven, skriver forvaltningen.

By- og Kulturudvalget går nu i gang med at udarbejde en ny lokalplan, der skal “modernisere og dermed fremtidssikre området i forhold til afholdelse af arrangementer”.

- Denne lokalplan forventes at kunne fremlægges til endelig politisk behandling for byrådet i foråret 2025.

Borgmester Peter Rahbæk Juel og rådmand Søren Windell har inviteret foreningen Dyrskuepladsens Naboer til et såkaldt dialogmøde om emnet torsdag eftermiddag.

3. dec. 2024 kl. 16:59
Fyn
TV 2 Nyhederne

Jan arbejdede på værftet, da enorm kran kollapsede - tog cyklen hjem i fuld orkan

LYT
Del

De fleste, der levede 3. december 1999, husker præcis, hvor de var, og hvad de lavede, da århundredets orkan ramte landet. Orkanen dræbte syv mennesker og kvæstede over 800. Den ødelagde også utallige genstande - blandt andet Lindøvæftets portalkran.

På den skæbnesvangre dag var Jan Lillesø på arbejde i Lindøværftets fabrikshaller.

Det var allerede stormende, da han mødte ind på arbejde, og mange blev sendt hjem, da vinduer i hallerne blæste ind. Jan Lillesø arbejdede dog i et område, som ikke var så kraftigt berørt af stormen.

- Vi gik rundt indendørs og arbejdede med høreværn på, men når vi engang imellem gik ud og trak luft, kunne vi godt mærke, at stormen blev værre og værre, fortæller han.

Thomas Larsen Bjerre

Troede, det var en joke

Det blev mørkt, og Jan Lillesø fortsatte arbejdet med høreværn på. Udenfor udspillede der sig samtidig et drama, som han aldrig så ved selvsyn, selvom han opholdt sig tæt på.

En 114 meter høj portalkran med en kampvægt på 3500 ton overgav sig til et vindstød på cirka 50 meter i sekundet og kollapsede henover et enormt containerskib, som var ved at blive bygget. En begivenhed, som senere fik enorme konsekvenser for værftets ansatte.

Uvidende gik Jan Lillesø til kaffepause, da døren til pauselokalet pludselig blev banket ind.

- Der stod en formand i døren, som sagde, at vi skulle gå hjem. Han sagde, at portalkranen var væltet, men vi troede, det var en joke. Vi havde jo lige set den, forklarer han.

TV 2 Nyhederne

Men det var ramme alvor, skulle Jan Lillesø snart forstå, så han pakkede sine ting og bevægede sig mod værftets port gennem hallerne, så han ikke skulle ud i det vilde vejr.

- Dørene klappede helt vildt, og vinden hylede i kranerne udenfor. Da vi kom op til porten, var der en voldsom aktivitet. Samtidig med, at vi forlod værftet, kunne vi se, at nogle af de høje herrer i firmaet mødte ind.

Jan Lillesø blev aldrig bange i situationen, men under cykelturen hjem fra arbejde gik alvoren op for ham.

- Jeg fik kontakt til min kone og mine børn, der var i svømmehallen. Dem fik jeg mine forældre til at hente, for de skulle ikke opleve den cykeltur hjem, som jeg lige havde haft.

Måtte hjemsende tusinder

Portalkranens kollaps satte i praksis værftets vigtigste produktionslinje ud af drift, og 2200 medarbejdere blev hjemsendt.

Den væltede kran udrettede store skader for 200 millioner kroner, og en ny kran var først på plads i foråret 2001, hvor der igen var nogenlunde normale tilstande på værftet.

Thomas Larsen Bjerre

Selvom den nye portalkran skulle kunne holde til vindstød af 70 meter i sekundet, var den allerede gal igen i 2008, da den nye kran rullede ukontrolleret af sporet efter et kraftigt vindstød og beskadigede to tårnkraner.

3. dec. 2024 kl. 16:12

Axelsen kommer med hovent svar i vredesudbrud mod forbund

LYT
Del

Tirsdag kom det frem, at Viktor Axelsen ikke stiller op i sæsonfinalerne i Kina på grund af en skade i sin venstre fod.

Nu raser den fynske badmintonstjerne mod det internationale badmintonforbund BWF, der kræver dokumentation for skaden, så Axelsen kan undgå en bøde.

- Jeg har ved flere lejligheder forsøgt at sende dokumentation, når jeg har været syg eller skadet, og hver gang får jeg en bøde alligevel, indleder stjernen sit opslag på X.

- BWF siger offentligt, at de bekymrer sig om spillernes helbred, men gør I det, når det kommer til stykket? Send mig bare bøden, tordner Axelsen videre.

I turneringen Denmark Open i oktober trak Axelsen sig, efter han kastede op under en kamp.

3. dec. 2024 kl. 15:21
Sund & Bælt

I aften lyser Storebæltsbroen op i særlig farve - her er årsagen

LYT
Del

Fra tirsdag aften vil rejsende over Storebælt opleve, at pylonerne lyser grønt. Årsagen skal findes i, at det i dag er International Handicapdag.

- Over 500.000 danskere lever med et fysisk eller mentalt handicap. I dag markeres International Handicapdag, hvor målet er at fremme forståelsen og nedbryde de barrierer, som mange oplever i hverdagen, skriver Sund & Bælt på X.

Det er ikke første gang, at Storebæltsbroen lyser op i en god sags tjeneste. I november lyste pylonerne blåt for at sætte fokus på diabetikere, og i september var det World Heart Day, som Hjerteforeningen står bag, der blev markeret med rødt lys.

Den grønne farve vil kunne ses fra mørkets frembrud og frem til midnat.

3. dec. 2024 kl. 14:34
Clara Brøgger

Ekspert vurderer: Er Tinderbox reelt i fare?

LYT
Del

Bliver der Tinderbox næste år?

Det er det helt store spørgsmål i disse dage, hvor politikere, erhvervsdrivende og musikelskere holder vejret for at se, om festivalen i Odense, der hvert år har 50.000 besøgende, ulovligt har fået tilladelse til koncerterne i juni.

TV 2 Fyn har bedt Jøren Ullits, der er lektor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, om at kigge på lokalplanen for området. Den er fra 1992.

- Nej, der har ikke været lovhjemmel til det. Kommunen skal have ændret grundlaget for, hvad arealet kan bruges til. Man kan ikke bare give en tilladelse til en begivenhed, hvis det strider mod lokalplanen. Koncerterne er for omfattende, især den type koncert. Så kommunen skal få vedtaget en ny lokalplan, hvis arealet fremover skal bruges til koncerter, siger Jøren Ullits.

Lokalplan fra 1992 nævner ikke koncerter

I området, hvor festivalen afvikles, må der ifølge lokalplanen fra 1992 “kun opføres mindre bebyggelse, som er nødvendig for områdets drift som friareal og græsningsareal for kreaturer”.

Den nævner intet om koncerter. Den 32 år gamle lokalplan blev lavet, da der dengang blev bygget en ny golfbane tæt ved Tusindårsskoven og altså 23 år inden musikken spillede til Tinderbox første gang i 2015.

Screenshot

Ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er kommunen i gang med at ændre plangrundlaget, i håb om at Tinderbox og kæmpekoncerter på Dyrskuepladsen kan fortsætte i fremtiden.

Det er Michael Nielsen, som er bestyrelsesmedlem for Dyrskuepladsens Naboer, der som privatperson vil have undersøgt, om festivalen i Odense er lovlig.

Dyrskuepladsens Naboer har netop fået medhold i en klagesag, der har resulteret i, at flere store koncerter afholdt på Dyrskuepladsen har været ulovlige. 

Spørgsmålet er, om naboerne til Tusindårsskoven kan få medhold i deres klagesager. Det er fortsat uvist.

Læs også: Bekymrede unge frygter Tinderbox-aflysning: - Megatrist
Gå tilbage Del
2. dec. 2024 kl. 22:22

Bekymrede unge frygter Tinderbox-aflysning: - Megatrist

- Det ville være megatrist. 

Sådan siger 23-årige Amalie Huus, der har været på Tinderbox flere gange, om udsigten til, at musikfestivalen risikerer at lukke.

Det er Michael Nielsen, som er bestyrelsesmedlem i Dyrskuepladsens Naboer, der som privatperson vil have undersøgt, om festivalen i Odense er lovlig.

- Det synes jeg ikke er særligt fedt. Jeg har været til Tinderbox i rigtig mange år, og jeg vil rigtig gerne med næste år, siger 23-årige Sophie Jespersen, der studerer på UCL. 

- Det vil ødelægge noget af sommeren. Det er et af de store højdepunkter, siger Michella Chanel Bøg Skovsager, der går i 2. g på Tietgenskolen i Odense.

Spørgsmålet er, om naboerne til Tusindårsskoven kan få medhold i deres klagesager.

Ulovlige kæmpekoncerter

Det er fortsat uvist.

Men Dyrskuepladsens Naboer har netop fået medhold i en klagesag, der har resulteret i, at flere store koncerter afholdt på Dyrskuepladsen har været ulovlige. 

Nu vil Michael Nielsen have undersøgt, om også Tinderbox i Tusindårsskoven har været afholdt på et ulovligt grundlag.

Ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er kommunen i gang med at ændre plangrundlaget, i håb om at Tinderbox og kæmpekoncerter på Dyrskuepladsen kan fortsætte i fremtiden. 

Unge studerende: Det er ikke fair

TV 2 Fyn har spurgt en række odenseanere, hvad de siger til, at der er en risiko for, at det kan være slut med Tinderbox i Tusindårsskoven, som tiltrækker 50.000 gæster i juni. 

Alle er enige om, at Tinderbox er kommet for at blive.

- Det er ikke fair, at det skal gå ud over så mange mennesker. Der er flere, der tager til Tinderbox, end der er naboer, det går ud over, men jeg kan godt se, det ikke er sjovt for naboerne, at det skal larme så meget, siger Nikolai Valentin, der går på Tietgenskolen i Odense.

En underskriftindsamling er blevet startet i håb om at bevare koncerter på Dyrskuepladsen og i Tusindårsskoven. Indtil videre har over 4.200 mennesker skrevet under.

Netop blandt de unge er der stor ærgrelse over, hvad en sommer uden Tinderbox vil betyde som odenseaner. 

- Der er meget samvær i at tage til koncerterne. Der ligger meget i forfesterne og det at ses med efterskoleveninder og venner, man ikke har set i lang tid. Dem møder man derude, siger Clara Mortensen, der går i 2. g på Tietgenskolen. 

Er du bekymret for din Tinderbox-billet?

- Ja. Jeg har brugt så mange penge på den. Det er ærgerligt. Vi er mange unge, der samles samme sted, siger Katrine Amalie Kaufmann, der også går i 2. g.

Tinderbox har ikke ønsket at kommentere festivalens fremtid.

TV 2 Fyn har spurgt Tinderbox, om det kan mærkes på billetsalget, at en nabo til festivalen vil have den lukket. Det har Tinderbox ikke ønsket at svare på. 


Den nye lokalplan kommer i høring i januar, hvor blandt andre naboernes modstand mod festivalen vil blive taget i betragtning. I forbindelse med den nye lokalplan vil der også blive lavet en miljøvurdering og målt støjgener.

Tror du, at Tinderbox afvikles næste år?

- Ja, det har jeg svært for at se for mig, at det ikke er udfaldet. Det kræver dog blandt andet, at kommunen får lavet et udkast til en ny lokalplan og en miljøvurdering, men kommunen har en stor interesse i at sætte mange kræfter ind for, at det kan lade sig gøre, siger Jøren Ullits.

Meget skal gå galt

Så selv om det skulle vise sig, at Tinderbox har været afholdt ulovligt, skal meget gå galt, før næste års festival ender med at blive aflyst - også selv om naboerne klager over den nye lokalplan.

- Hvis de mener, det ikke må foregå, kan de klage til Planklagenævnet, men klagen suspenderer ikke noget. Hvis de klager, betyder det ikke, at kommunen ikke må bruge arealet på den pågældende måde, mens sagen bliver behandlet, bare fordi der er tvivl om, det er lovligt eller ej. Planklagenævnet når ikke at behandle en eventuel klage over den nye lokalplan inden sommeren 2025, siger Jøren Ullits.

Tinderbox afvikles efter planen næste gang fra 26. til 28. juni 2025.

Tinderbox har ikke ønsket at kommentere festivalens fremtid.

3. dec. 2024 kl. 13:53
Fyn

Se den vilde video: I dag er det 25 år siden, at orkan væltede kæmpe kran

LYT
Del

Tagene blæste af, togene blev aflyst, broerne lukkede, og kranen på Lindøværftet væltede på grund af den historisk voldsomme “Decemberorkanen” 3. december 1999.

I dag er det 25 år siden.

Alligevel kan de fleste fynboer tydeligt huske, hvor de befandt sig, imens orkanen rasede.

Som den bevægede sig gennem Danmark, efterlod den skader for omkring 13 milliarder kroner og kvæstede 800 mennesker. På landsplan kostede den syv personer livet.

Voldsomste orkan

Flere fynboer oplevede også, at strømmen gik i deres byer.

Det skete også på TV 2 Fyn, der kort før den regionale nyhedsudsendelse var uden strøm. Årsagen var overrevne elledninger.

Orkanen var en af de voldsomste og mest omfattende i nyere dansk vejrhistorie.

3. dec. 2024 kl. 12:53
Local Eyes

Cyklist ramt af varevogn i voldsom ulykke

LYT
Del

Der er sket en alvorlig færdselsulykke på Tåsinge. Det oplyser Fyns Politi.

- Klokken ni i morges på Vornæsvej på Tåsinge er der en bilist, der rammer en cyklist. Cyklisten er en ældre mand, som er svært tilskadekommen, siger Mads Boel, der er kommunikationsrådgiver hos Fyns Politi.

Politiet er fortsat i gang med at efterforske sagen og har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

- Der er indtil videre ikke nogen sigtede i sagen, siger Mads Boel.

Billeder fra stedet viser, at varevognens forrude er blevet smadret. Cyklen ligger på vejen lige foran bilen.

Ulykken er sket på en landevej, hvor man må køre 80 kilometer i timen.

Local Eyes
Local Eyes
3. dec. 2024 kl. 12:17

Gitta skulle betale sine naboers skat - nu slipper alle for at betale

LYT
Del

Gitta Ravn og naboerne på Guldrankevej slipper for at betale ejendomsskat for andet halvår af 2023.

Tirsdag var Gitta Ravn, der var blevet opkrævet skatter for ikke bare sin egen ejendom, men også sine 14 naboers, kaldt til møde på borgmester Peter Rahbæk Juels (S) kontor.

Ud derfra kom hun med et brev om eftergivelse. Nu slipper både hun og naboerne for at betale ejendomsskat.

Synes du, det er retfærdigt, at du og dine naboer slipper for at betale?

- Det er i hvert fald retfærdigt, at jeg som borger ikke skal betale ejendomsskat for andre borgere. Jeg syntes, det mest retfærdige havde været, at man havde bibeholdt den fordeling, hvor Odense Kommune havde opkrævet ejendomsskat for hver enkelt husstand, siger Gitta Ravn.

Aldrig oplevet noget lignende

Odense Kommune har tidligere forsøgt at hjælpe Gitta Ravn og naboerne, men blev underkendt af skattemyndighederne.

- Hele forløbet har været grotesk, konstaterer hun.

Mikkel Skov Svendsen
Gitta Ravn havde vin med til borgmester Peter Rahbæk Juel som tak for hjælpen.

Samme holdning deler Peter Rahbæk Juel.

- Vi er glade for, at der endelig kan ske retfærdighed i den her sag, som jo er helt absurd. Det har været et forløb, jeg tror vil gå over i historien, siger Peter Rahbæk Juel.

Er det retfærdigt, at skatteborgerne i Odense skal betale nu?

- Den her sag er helt uden for nummer, jeg har aldrig oplevet lignende. Der var ikke andre løsninger, så set i det lys, synes jeg, det er ret og rimeligt. Jeg tror, alle skatteborgere kan se, at det er en helt urimelig situation, Gitta har været igennem, fortæller borgmesteren.

Den eftergivne gæld beløber sig i 56.000 kroner.

3. dec. 2024 kl. 10:52

På under to timer blev fire knaldet for euforiserende stoffer

LYT
Del

Først var der én, så én mere og til sidst yderligere to, der mandag aften blev sigtet efter loven om euforiserende stoffer.

Klokken 17.02 blev en 50-årig mand fra Odense standset på Sandhusvej og sigtet for at have kørt bil, mens han var påvirket af stoffer.

Klokken 18.35 blev en 32-årig mand sigtet på Banegårdspladsen. Det fremgår ikke af døgnrapporten under hvilke omstændigheder, manden blev sigtet.

Bare syv minutter senere blev yderligere to mænd på begge 30 år sigtet på Østre Stationsvej.

Det fremgår ikke, hvilke stoffer mændene var påvirket eller i besiddelse af.

3. dec. 2024 kl. 10:26
Fyn
AFP/Ritzau Scanpix

Axelsen trækker sig fra sæsonfinalerne

LYT
Del

Viktor Axelsen kommer ikke til at stille op til sæsonfinalerne i Hangzhou i Kina.

Den dobbelte OL-vinder meddeler på sin Instagram, at han trækker sig fra turneringen på grund af en skade i sin venstre fod.

- Jeg er desværre ikke i stand til at stille op i World Tour Finals i december. Jeg kæmper med en skade i min fod, hvilket giver mig en del problemer, og jeg er blevet opfordret til at få styr på det med det samme for ikke at få længerevarende problemer.

- Jeg er meget ked af ikke at skulle spille i Hangzhou. At have vundet turneringen fem gange og ikke kunne spille en af mine yndlingsturneringer er en hård pille at sluge, skriver Axelsen.

Viktor Axelsen spillede senest den 23. november, hvor det blev til et nederlag til Anders Antonsen ved China Masters.

Fokus på comeback

Axelsen har vundet turneringen de seneste tre år, men det bliver altså ikke til fire år til træk.

Badmintonstjernen skriver i opslaget, at han nu vil fokusere fuldt ud på at blive sin skade kvit.

- Min førsteprioritet er at blive 100 procent rask, før jeg kommer til at spille igen. Mange tak for supporten. Det betyder meget for mig, afslutter han.

Det betyder samtidig, at Viktor Axelsen kan se tilbage på 2024 og resultaterne, hvor han kan se tilbage på tre store sejre.

Den største er naturligvis OL i Paris, men det blev også til triumfer i Hong Kong Masters og Malaysia Masters.

3. dec. 2024 kl. 10:07

Mistede begge nummerplader ved Rosengårdcentret

LYT
Del

Det er sjældent, man taber begge nummerplader på én gang.

Men enten er det, hvad der skete mandag aften ved Rosengårdcentrets parkeringsplads, eller også er nummerpladerne blevet stjålet, mens bilen holdt parkeret.

Da bilejeren parkerede på parkeringspladsen, havde bilen med al sandsynlighed nummerplader monteret både foran og bag bilen. Da forurettede efterfølgende kom ud til sin bil, var begge plader væk.

Anmeldelsen kom klokken 18.

3. dec. 2024 kl. 9:12
Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Ville pante sæk med dåser - så blev politiet tilkaldt

LYT
Del

Politiet blev tilkaldt, da en 46-årig mand mandag formiddag forsøgte at pante i Coop 365 på Vesterbro i Odense.

Manden fiskede flasker og dåser op af en officielt udseende pose, caféer og butikker bruger til at opbevare pant. Posen blev genkendt, og politiet tilkaldt.

- Det er en form for pose, pant bliver puttet i og klargjort til afhentning. Den er formentlig blevet stjålet i nærområdet, fortæller Fyns Politis kommunikationsmedarbejder Mads Boel.

Posen var ifølge døgnrapporten lukket med strips, forretninger gør brug af.

Manden oplyste til politiet, at han havde fundet posen liggende på jorden.

Han er sigtet for tyveri.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her