Fik fire års fængsel for voldtægt af mindreårig datter - ankede og fik yderligere to år
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
En 51-årig mand blev i sommer idømt fire års fængsel for voldtægt af sin egen datter. Han ankede dommen på stedet, og nu har landsretten skærpet straffen med to år.
Da en 51-årig mand i juni blev fundet skyldig i at have voldtaget sin mindreårige datter, ankede hans forsvarer dommen på fire års fængsel på stedet.
Nu har Østre Landsret skærpet straffen til seks års fængsel og stadfæstet afgørelsen om udvisning for bestandigt.
Fritaget fra tjeneste på Særslev-Hårslev Skolen: Gemte 48.000 kroner væk i pengeskab
En aktindsigt, som TV 2 Fyn har fået, viser, at den store pengesum stammer fra skolens madbod og indtægter fra fester.
48.000 kroner fra et pengeskab spiller en central rolle i sagen fra Særslev-Hårslev Skolen.
Det viser en aktindsigt i en rapport fra Kommunernes Landsforening (KL), som TV 2 Fyn har fået af Nordfyns Kommune.
Fem ledere og medarbejdere blev nemlig i oktober og november fritaget fra deres arbejde på Særslev-Hårslev Skolen.
Nordfyns Kommune besluttede ifølge Fyens Stiftstidende senere at politianmelde flere af medarbejderne på baggrund af en undersøgelse omkring en række forhold på skolen.
Her formodes beløbet altså at have en tilknytning til de fritagede medarbejdere og ikke mindst politianmeldelsen af flere medarbejdere fra skolen.
Børnepasning, støvler og is
Rapporten fra Kommunernes Landsforening viser, at pengesummen på op mod 48.000 kroner stammer fra skolens madbod og indtægter fra fester.
Her blev pengene opbevaret i et pengeskab på skolen, hvor flere ansatte på skolen havde kendskab til pengeskabets nøgle. Pengene blev gemt væk, så de ikke indgik i skolens regnskab.
Der er ikke overblik over, hvad pengene er gået til. Men det involverer blandt andet betaling af gave til en medarbejder, børnepasning, erstatninger af to par støvler og udgifter som is og kaffe i forbindelse med skoleture med eleverne, står der i rapporten.
"Let adgang til pengeskabet"
Der har ifølge KL været "let adgang til pengeskabet" i flere år, inden man i 2021 fik en nøgleboks til skabet.
Til P4 Fyn fortæller Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring hos Aalborg Universitet, at det er brud på loven, at der ikke bliver ført regnskab over, hvad sådanne pengene bliver brugt til, fortæller han og uddyber:
- Så hvis der er nogen, som har taget af kassen - som man siger - så vil man faktisk ikke kunne opdage det på den her måde, siger han til P4 Fyn.
Ledelse var bekendt med situationen
Det betyder derfor, at der ikke har været ført systematisk regnskab over, hvad pengene i kontantbeholdningen er blevet brugt på.
I rapporten konkluderer konsulenterne, at ledelsen dog var bevidst om, at det var en forkert måde at gribe disse penge i kontantbeholdningen an på.
- Alle i ledelsen ved Særslev-Hårslev Skolen var bekendt med, at det var uhensigtsmæssigt og problematisk at opbevare kontanter i pengeskabet på Særslev Skole.
Der er ifølge Nordfyns Kommune tale om en personalesag, og de kan derfor ikke udtale sig nærmere om sagen, skriver de i en pressemeddelelse.
Manden, der er islandsk statsborger, er kendt skyldig i at have voldtaget sin egen datter i en årrække, da hun var mellem fem og ni år gammel. Voldtægterne er sket i Island og på Østfyn, og han kan dømmes i Danmark, fordi man siden 2008 har haft mulighed for at retsforfølge i det danske system, når der er tale om en forurettet, der er dansk statsborger, hvilket mandens datter er.
Betroede sig til veninder
I Retten i Svendborg i sommer gik senioranklager Jacob Thaarup efter en straf på syv til otte års fængsel. Dog blev sagen vanskeliggjort ved, at overgrebene fandt sted mellem 2006 og 2010.
OB-fan har gemt telefonsvarerbesked fra Lars Høgh:
- Jeg vil aldrig glemme dig
Odense Stadion har valgt at lade portene stå åbne ind til Lars Høghs mindevæg. Det fik flere fynboer og fans til at søge ind mod muren for at mindes ham.
Lars Høghs bortgang har også sat sit dybe aftryk hos Odense Boldklubs lokale fans.
Brian Larsen, der er medlem af De Stribede og tidligere fanklubformand, var blandt de mange fynboere, der torsdag var mødt op ved Odense Boldklubs hovedindgang for at mindes den afdøde fodboldmålmand ved den såkaldte “Høghens mur”.
- Han betød jo alt for os - både for klubben og ikke mindst for os fans. Det er sindssygt altså. Det er en meget sørgelig dag, siger Brian Larsen til TV 2 Fyn.
Onsdag kom meldingen, om at den fynske fodboldlegende var død i en alder af blot 62 år efter længere tids kræftsygdom i bugspytkirtlen.
- Det var ikke den fedeste nyhed at vågne op til. Jeg var ellers gået i seng, men jeg har ikke fået sovet ret meget i nat, fordi min kones telefon har bimlet, mens min egen var fyldt med beskeder om Lars Høgh, siger Brian Larsen, hvis kone er fanklubbens nuværende formand.
- Mr. 817, det bliver svært det her. Vi elsker dig. Tak for tiden, og det som du har gjort for os i klubben. Jeg vil aldrig glemme dig.
Gemt telefonsvarer
Der er særligt én oplevelse, der står knivskarpt i Brian Larsens erindring.
- Det var da vi havde lavet en tifo til ham, hvor han så ringede til mig personligt og sagde tak. Det var stort at høre det på telefonsvareren, og så ringede han lidt efter igen, og jeg tror vi snakkede i 15-20 minutter. Mine kollegaer kiggede på mig bagefter, og jeg sad bare og rystede, husker Brian Larsen.
Den tidligere fanklubformand fortæller, at han har gemt den telefonsvarerbesked, som Lars Høgh indtalte, og indimellem finder han den frem og lytter til den.
- Det har jeg også gjort i dag, det er min måde at komme igennem det på. Jeg synes, det er fedt, at han tog sig tid til at ringe, siger Brian Larsen.
Hjertet på det rette sted
Lars Høgh var målvogter for Odense Boldklub gennem 23 år, og her formåede han at spille hele 817 kampe for det odenseanske hold.
Fodboldmålmanden kan bryste sig af yderligere otte landsholdskampe for det danske herrelandshold. Derudover har han kunnet kalde sig danmarksmester tre gange i sin karriere. Det gælder årene 1977, 1982 og 1989.
Alligevel husker Brian Larsen ham som værende nærværende og imødekommende, hvor end man mødte ham, om det så var i børnenes lokale fodboldklub eller i Ådalen, hvor han både havde spillet og trænet fodbold, fortæller han.
- Hans personlighed var så jordnær, og der var ikke noget med at være høj i hatten. Han havde hjertet på det rette sted, som man siger, siger Brian Larsen.
De mange fans har også haft en særlig plads i Lars Høghs liv. Det fortalte han i et interview til TV 2 Fyn for tre år siden under indvielsen af den ikoniske mur til ære for fodboldmålmanden.
- Det betyder rigtig meget. Jeg har haft en svær periode i mit liv, hvor folk har bakket op omkring mig, og det betyder meget for mig. Generelt har fansene altid betydet meget for mig. Det er så stor en del af fodbolden, sagde Lars Høgh dengang til TV 2 Fyn.
- Det har på flere måder været en usædvanlig sag. Dels er der tale om en lang række af meget grove overgreb mod den tiltaltes egen datter, dels er det en sag, hvor vidneforklaringerne har spillet en helt afgørende rolle, fordi tidsrummet mellem anmeldelsen og selve overgrebene er så stort, at der ikke har været nogen fysiske beviser i sagen, fortalte senioranklageren i juni.
Det var blandt andet, fordi pigen havde betroet sig til to veninder meget tidligt i forløbet, at faren blev kendt skyldig.
Den dømte mand har under hele forløbet afvist alle anklager.