Corona aflyste seks kampe: Bulldogs kom endelig på is igen og vandt
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Efter seks aflyste kampe på grund af corona kunne Odense Bulldogs søndag endelig spille mod Rødovre Mighty Bulls og rykke tættere på slutspillet.
Maskotten Scotty skøjtede glad rundt på Odense Isstadion, inden kampen mellem Odense Bulldogs og Rødovre Mighty Bulls blev spillet søndag eftermiddag.
For selvom kampen bare var én af mange i rækken mod at kvalificere sig til slutspillet, var det en særlig kamp for det odenseanske hold.
Bulldogs spiller igen efter stribevis af aflysninger
Mindst 13 spillere hos Odense Bulldogs har været smittet med coronavirus, men nu kan holdet vende tilbage til isen.
Ishockeyklubben Odense Bulldogs spiller igen efter seks aflyste kampe i streg.
På grund af corona har Odense-klubbens kampe i Metalligaen hen over jul og nytår været aflyst.
Søndagens kamp mod bundholdet Rødøvre starter klokken 15.00 på Odense Isstadion.
13 spillere smittet
Den første kamp, der blev aflyst, var 21. december mod Sønderjyske. Aflysningen skete, fordi sønderjydernes trup var hårdt ramt af coronasmitte.
Hen over jul og nytår ramte smitten dog også Bulldogs’ trup, og mindst 13 spillere har været smittet.
I løbet af den seneste uges tid har der på Fyn været registreret knap 10.000 nye smittetilfælde.
Holder konkurrenterne væk
Søndag vender ishockeyspillerne fra Odense dog tilbage på isen.
Bulldogs har som følge af smitten spillet færre kampe end de andre hold i Metalligaen, hvor odenseanerne ligger på en syvendeplads. Herlev er ét point efter, men har spillet fem kampe flere.
Søndagens modstanderhold, Rødovre, har seks kampe flere i bagagen, men ligger alligevel på niendepladsen og under stregen - og har 13 point op til Odense Bulldogs. De bedste otte holder kvalificerer sig til slutspillet.
For både maskot- og ishockey-dragt har været lagt på hylden siden før jul, da alle seks planlagte kampe var aflyst af corona.
- Jeg mener, det er omkring 20 dage siden, vi sidst spillede, så vi glæder os utrolig meget. Og Rødovre er et hold, vi ligger og kæmper tæt med, så det er en vigtig kamp, siger holdets anfører Nicolai Weichel inden kampstart.
13 coronatilfælde
21. december blev det første coronatilfælde i spillertruppen opdaget, og i samme fart, som coronaen har haft i hele landet, spredte coronaen sig mellem spillerne.
- Man gik jo bare og ventede på et positivt svar, men det kom heldigvis ikke, smiler Nicolai Weichel, der missede virusset.
Da det så værst ud for holdet var 13 i truppen lagt ned og på grund af smitten har Odense Bulldogs spillet færre kampe end de andre hold i Metalligaen - også søndagens modstandere fra Rødovre, der er gået helt fri for smitte.
Flere ønsker lempede restriktioner - men de fejlfortolker Omikron, advarer professor
Mange mistolker effekten af Omikron, og det er ikke forsvarligt at lempe på restriktioner, før vi har set den toppe, lyder det.
Der er noget, de ikke er opmærksomme på, når flere udtrykker, der skal ske lempelse i restriktionerne.
Sådan lyder det fra professor på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, Thomas Benfield.
- Man fejlfortolker, at Omikron er mildere end Delta. Det er den nok, men den er også meget mere smitsom, så vi ser ti gange flere smittede, og derfor også mange flere indlagte, siger han til TV 2.
Og han oplever, der sker en mistolkning.
Blandt andet i forhold til udsagnet om, at julen og nytåret var rolige perioder - det var det kun, fordi man havde frygtet noget meget værre, mener Benfield.
Og det er ikke det eneste, der misforstås. For lige nu ligner det, at kurvene er stagnerende. Men der er sket en masse - blandt andet genåbning af skolerne - som vi ikke har set konsekvensen af endnu, siger professoren.
- Vi har ikke set det toppe, og ind til vi har set en top og et vedvarende fald, er det for tidligt at lempe på de restriktioner, der er på plads lige nu, siger Thomas Benfield.
De skal gennemgås restriktion for restriktion
Flere udtrykker deres uenighed, efter regeringen har besluttet ikke at lempe på restriktionerne. Det gælder blandt andet Dansk Erhverv og Venstre.
Hvis det står til Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv, kan vi ikke blive ved med at åbne og lukke samfundet ned.
- Det er drønhamrende ærgerligt, man ikke beslutter at åbne kulturlivet op, siger Brian Mikkelsen.
Han efterlyser en åbning af biografer, museer og teatre. Kulturinstitutioner, hvor man passer på hinanden, som giver kvalitet og værdi i en svær tid.
Martin Geertsen, som er sundhedsordfører fra Venstre, deler hans holdning.
- Det, jeg ærgrer mig over, er, at man ikke er gået mere fleksibelt og pragmatisk til værks i forhold til at vurdere de enkelte restriktioner hver for sig, siger Martin Geertsen.
Han mener, restriktionerne skal gennemgås en for en, og det kræver forklaringer, hvorfor restriktioner, der berører eksempelvis biografer og højskoler, ikke kan lempes.
Men på nuværende tidspunkt mener Thomas Benfield ikke, det giver mening at lempe på restriktionerne, da vi ikke har set epidemien toppe endnu. Restriktionerne har kun været på plads nogle uger, der har været ferie og vi har ikke set effekten af de for nyligt åbnede skoler endnu, påpeger han.
- Så jeg synes, det er for farefuldt at tænke på at åbne mere op, end vi har gjort, lyder det.
Det vil ramme ventelister
Han mener, at der fortsat er plads til flere indlagte på landets sygehuse, hvis det skulle blive nødvendigt.
Men han forklarer, at med det skrabede mandskab, vil det kræve, at man lukker for andre funktioner. Det kan for eksempel være ikke akutte operationer eller at se ambulante patienter, hvis det kan vente.
Det vil alt sammen blive udskudt for at frigøre ressourcer til at hjælpe på covid-afdelingerne.
- Det er selvfølgelig en udfordring. Vi har sengene, og vi har personalet. De laver bare noget andet lige i øjeblikket, siger Thomas Benfield.
Han tilføjer, at det vil forsinke ventelisterne. Blandt andet for dem der venter på hofte-, knæ- eller øjenoperationer, der i forvejen er blevet udsat de seneste år.
- Det har været en turbulent og mærkelig tid, når vi er vant til at spille rigtig mange kampe mellem jul og nytår, siger direktør i Odense Bulldogs, Ole Nielsen og tilføjer:
- Nogen har været på isen to, tre eller fire gange inden kampen i dag, så det er svært at sige, hvordan vi står rent fysisk.
Målet er slutspillet
Lige nu ligger Odense Bulldogs på en syvende plads, mens Rødovre Mighty Bulls er placeret i bunden af ligaen på en niende plads.
De bedste otte hold går videre til slutspillet, og det har Odense Bulldogs ikke nået de sidste fire sæsoner og man skal tilbage til sæsonen 2016-2017, hvor klubben placerede sig som nummer fire.
- Det har jo været vores målsætning, siden vi startede i august, at vi skulle tilbage i slutspillet og være en del af det gode selskab. Og det mål har været inden for rækkevidde stort set hele sæsonen. Så vi ved godt, at der kan tages et rigtig godt skridt i dag, hvis vi vinder, forklarer Ole Nielsen før kampen.
- At komme med i slutspillet ville være et stort skulderklap til alle på og omkring holdet, nikker Nicolai Weichel.
Her er Fyns billigste villa
Faaborg, Nr. Nærå og Langeland har ifølge Boligsiden de tre billigste villaer til salg på Fyn for øjeblikket. Se, hvilke huse der er tale om.
Boligsalget boomer lige nu på Fyn og resten af landet. Sidste år blev der solgt hele fem procent flere boliger end året før, viser seneste salgstal.
Og hvis du også overvejer at blive husejer på Fyn, så behøver det ikke nødvendigvis at være nogen dyr affære.
Det er nemlig muligt at erhverve sig hele to villaer for en pris på 150.000 kroner. Det viser Boligsidens liste over i alt 2.232 villaer til salg på Fyn og de omkringliggende øer.
Der er tale om to villaer i henholdsvis Faaborg og Tranekær på Langeland.
Derudover befinder den tredjebilligste villa sig i Nr. Nærå på Roerslevvej 72. Denne villa på 168 kvadratmeter koster derimod 195.000 kroner ifølge Boligsiden.
Fyns billigste villa i Faaborg
På Øster Hæsingevej 46 i Faaborg ligger en mindre hvid etplansvilla på 57 kvadratmeter klar til nye ejere.
- Huset er generelt et lille hus, og dets indvendige tilstand er kritisk. Det er et hus, der ikke er blevet passet meget på eller har fået svinget en støvsuger, siger ejendomsmægler Martin Madsen fra Nybolig Faaborg.
I salgsannoncen har villaen også fået tildelt titlen som "Fyns billigste hus".
Og det har vist sig at give pote. Det lille hus fra 1954 har haft en del fremvisninger og bud fra en interesseret køber, fortæller ejendomsmægleren.
- Det er en lav pris i vores område. Det er ikke mange huse, som vi sælger til sådan en pris, siger han.
For det er ifølge ejendomsmæglerselskabet en villa, hvor ejerne ikke skal være bange for "at smøge ærmerne op" for at gøre huset klar til at bo i.
Forventelig pris på Langeland
I Tranekær på Langeland er en villa til samme pris til salg. En rød murstensvilla på Stoensevej 47 har stået til salg de seneste 126 dage. Boligen her i alt 93 kvadratmeter fordelt på blandt andet fire værelser.
Der er ifølge BoligTilBolig A/S, der står bag salget af denne bolig, tale om et håndværkertilbud. Boligen er også godkendt til nedrivning, hvis man ønsker at bygge noget helt nyt på grunden.
Til trods for den lave pris på 150.000 kroner er det forventeligt for denne villa fra 1936.
- Det skal afspejle værdien af boligen, når det er renoveret. En pris på Langeland kan generelt ikke blive det samme som Svendborg og Odense. Her er prisen bare lavere, siger Thomas Kildemoes, der er ejendomsmægler hos BoligTilBolig A/S.
Flere interesserede købere
Et større renoveringsprojekt, håndværkertilbud og nedrivningsejendom lyder ikke til at slå hverken ejendomsmæglere eller mulige købere ud af kurs.
- I sidste måned havde vi egentlig solgt det (den røde murstensvilla red.). Men ventetiden for at få godkendt renoveringen af huset kunne køber ikke vente på, så han købte noget andet i stedet, siger ejendomsmægler Thomas Kildemoes fra BoligTilBolig A/S.
Hos Nybolig Faaborg har der været delte meningerne om, hvorvidt villaen ville blive solgt hurtigt eller ej. Men Martin Madsen har holdt sig optimistisk i processen.
- Vi har faktisk netop sendt en købsaftale til salgsgennemgang, og så vil der forventligt blive skrevet under fra næste uge, siger han.
I Nr. Nærå har den gule såkaldte "nedrivningsmodne" villa fra 1870 været til salg i over et år - nærmere 450 dage.
Indtil videre har der været fem bud på ejendommen. Dog kunne ingen af dem nå til enighed med sælger. Men Jacob Dall, ejendomsmægler og partner i Home Nordfyn, mener alligevel, at der er grund til optimisme:
- Vi er flere, der arbejder på denne ejendom. Jeg har derfor et håb om, at vi sælger om ikke så længe, siger han.
Top 3: Fyns billigste villaer til salg
Faaborg: Hvid mindre villa på Øster Hæsingevej 46
Kontantpris: 150.000 kroner
Boligareal: 57 kvadratmeter
Liggetid: 21 dage
Byggeår: 1954/1980
Antal rum: 2
Kilde: Nybolig Faaborg, Boligsiden.dk
Tranekær: Rød murstensvilla på Stoensevej 47
- Kontantpris: 150.000 kroner
- Boligareal: 92 kvadratmeter
- Liggetid: 126 dage
- Byggeår: 1936
- Antal rum: 4
Kilde: BoligTilBolig, Boligsiden.dk
Nr. Nærå: Gul villa på Roerslevvej 72
- Kontantpris: 195.000 kroner
- Boligareal på 168 kvadratmeter
- Liggetid på 450 dage
- Byggeår: 1870
- Antal rum: 6
Kilde: BoligTilBolig, Boligsiden.dk
Og formen viser sig at være ganske fin hos odenseanerne.
I første periode af kampen smider Odense Bulldogs to pucker i mål, mens Rødovre Mighty Bulls kun får en enkelt puck i nettet. I anden periode spiller Odense Bulldogs sig op på en 5-1-stilling og kampen ender 7-2 til hjemmeholdet.
Så selvom coronaen sendte holdet på glatis i ligaen hen over jul og nytår, indtog det Odense Isstadion med at hive tre point hjem.
- Vi er alle utrolig tørstige efter at spille igen, smiler Nicolai Weichel.