Simon Kjær og lægestab modtager pris for Eriksen-hjælp

Christian Eriksen takker Simon Kjær og de læger, der reddede midtbanespillerens liv efter kollapset ved EM.

Simon Kjær og den danske lægestab modtager en pris fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) for den indsats, de leverede for Christian Eriksen, da han faldt om med et hjertestop under EM.

Det oplyser Uefa på sin hjemmeside. Prisen hedder Uefa President's Award 2021.

Prisen går til lægestaben, der var tilknyttet kampen i Parken: Mogens Kreutzfeldt, Frederik Flensted, Anders Boesen, Peder Ersgaard.

Den går også til Uefas repræsentanter i Parken: Jens Kleinefeld og Valentin Velikov.

Endelig går den til Simon Kjær, den danske landsholdsanfører, og landsholdets læge, Morten Boesen, samt fysioterapeut Morten Skjoldager, der også er tilknyttet det danske hold.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Tak til min ven

Christian Eriksen takker i meddelelsen fra Uefa skriftligt både Simon Kjær og de læger, der reddede midtbanespillerens liv efter kollapset ved EM.

- Jeg vil gerne takke Morten (Skjoldager), Morten (Boesen) og det medicinske hold, der hjalp i Parken 12. juni. I gjorde et fantastisk arbejde og reddede mit liv.

- Der skal også lyde en stor tak til min ven og min kaptajn Simon og mine holdkammerater på det danske hold for støtten både 12. juni og efterfølgende.

- Tak til alle fans, der har sendt beskeder til mig og min familie. Det betyder meget og har givet os styrke. Tak, lyder det fra Eriksen.

Uefa-præsident Aleksander Ceferin forklarer, at årets pris favner ud over bare fodbold.

- Prisen er en vigtig og evig påmindelse om, hvor værdifuldt livet er, og den sætter alt i vores liv i det klareste perspektiv.

- Jeg vil også gerne sende mine bedste tanker til Christian Eriksen og hans familie, mens han fortsætter med at komme sig, siger Ceferin.

Christian Eriksen er blevet hyldet ved flere lejligheder under sommerens EM-slutrunde.
Christian Eriksen er blevet hyldet ved flere lejligheder under sommerens EM-slutrunde.
Foto: Dan Mullan/Reuters/Ritzau Scanpix

Oversigt

    Oversigt