Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Kongekobraen er verdens største giftslange, og den lever nu i Vissenbjerg.
Den kan blive op til seks meter lang, det er verdens største giftslange og så den lever normalt i skovene i Indien og Sydøstasien. Nu er den så kommet til Fyn, nærmere bestemt Vissenbjerg.
- Det er noget helt specielt for mig. Jeg kan virkelig godt lide kobraslanger helt generelt, men kongekobraen er min yndlingsslange. Der er bare noget majestætisk over den, siger Brian Bentzen, som er dyrepasser i Vissenbjerg Terrarie.
Kongekobraen kan i sjældne tilfælde blive op til seks meter lang. Den normale størrelse for en fuldvoksen kongekobra er dog cirka på fem meter.
Den nye kongekobra hos Terrariet i Vissenbjerg er cirka tre meter lang.
Terrariet i Vissenbjerg vandt kampen om de brune skilte
126.000 kroner koster det Terrariet i Vissenbjerg at sætte to brune infoskilte op ved afkørsel 54. Skiltene skal tiltrække 10.000 flere besøgende.
Terrariet i Vissenbjerg har fået tilladelse til at opsætte de brune turistoplysningstavler ved afkørsel 54 på E20 Fynske Motorvej.
Med skiltet forventer terrariet at kunne tiltrække flere turister og nævner selv tal på 10.000 flere besøgende.
Samtidig er der en forventning om, at henvisningen til Vissenbjerg vil smitte af på lokalområdet. Således har Terrariet, Udvikling Assens og Assens Kommune tidligere sagt, at skiltet vil skabe en positiv effekt på hoteller og restauranter i området.
Borgmester: Not bad at all
Borgmester Søren Steen Andersen glæder sig over tildelingen af skiltet og skriver ganske kort på Facebook: "Så lykkedes det for Terrariet - Reptile Zoo i Vissenbjerg at få tilladelse til brun henvisningstavle på motorvej E20, afk. 54! Not bad, not bad at all...!".
Han oplyser samme sted, at prisen for skiltene er 126.000 kroner. Terriariets leder har tidligere oplyst til Fyens.dk, at der er budgetteret med udgiften.
Det er særligt udvalg i Region Syddanmark som udvælger, hvilke seværdigheder, der må sætte turistoplysningstavler op langs motorvejene.
Udvalget består af de tidligere folketingsmedlemmer Jens Vibjerg (V) og Poul Andersen (S) samt Mogens Therkelsen, direktør og ejer af transport- og logistik-virksomheden HPT, og Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv.
Ditlevdal Bison Farm i Morud havde også ønsket at få skilte ved afkørsel 54, men med valget af Terrariet i Vissenbjerg får de ikke tilladelsen. Vejdirektoratet tillader nemlig kun et sæt henvisningsskilte ved hver afkørsel.
Kongekobraen er lånt fra Randers Regnskov
Kongekobraen som Vissenbjerg har anskaffet, er dog hverken importeret fra Sydøstasien eller Indien. Den er til gengæld udlånt fra det tropiske Jylland.
- Der er ikke nogen fastlagt dato for, hvornår vi skal aflevere den tilbage, så forhåbentlig kan vi få lov til at beholde den længe, siger Brian Bentzen.
Kongekobraen er kannibal
Hos Vissenbjerg Terrarie kommer dyrepasserne primært til at fodre mus og rotter til den store giftslange. Det er på trods af, at den normalt lever af at spise andre slanger.
- Det er lidt lettere for os at forsyne slangerne med rotter og ikke andre slanger, siger en smilende dyrepasser til TV 2/Fyn.
Giftig slange fanget og bringes til terrariet
Et eksemplar af den giftige hugorm Vipera ammodytes er på vej til Terrariet - Reptile Zoo i Vissenbjerg.
Et eksemplar af Europas giftigste slangeart er fanget og på vej til Terrariet - Reptile Zoo i Vissenbjerg.
Det oplyser dyrepasser Brian Bentzen, Terrariet - Reptile Zoo.
Torsdag blev en af zoo'ens medarbejdere tilkaldt til en virksomhed i Tinglev. Her var der observeret en slange kravlende henover gulvet.
Ud fra billeder kunne terrariet se, at der var tale om en Vipera ammodytes - en yderst giftig art af sandhugorm.
Det lykkededs dog ikke terraiets medarbejder at indfange slangen, som undslap gennem et hul og ind i en væg.
Fredag eftermiddag kom slangen imidlertid ud fra sit skjul, og en medarbejder fra virksomheden fik lagt en spand over den.
Personale fra terrariet har derefter hentet slangen for at bringe den til Vissenbjerg.
Selvom dødsfald er sjældne kan et bid fra denne art være meget farligt. Dens gift er noget kraftigere end den danske hugorms gift.
Kongekobraer kan normalt blive omkring 30 år gamle - men man kender faktisk ikke den eksakte alder på den nytilkomne gæst. Det eneste man ved, er, at den har levet i fangeskab i ti år. Dyrepasseren har dog forhåbninger om, at den kommer til at leve længe endnu.
- Den er nok lidt ældre end de ti år. I princippet kunne den jo sagtens være 20. Jeg håber dog virkelig, at den har lang tid igen, for jeg er virkelig glad for den. Jeg har jo forsøgt at skaffe en stor kongekobra i lang tid, siger Brian Bentzen.
I giftlaboratoriet har Brian Bentzen dog også en lille kongekobra-unge. Størrelsen betyder ikke noget for, hvor farlig og giftig slangen er. Den lille er nemlig lige så giftig som den store slange. De to slanger kommer dog ikke til at dele bur - det ville nemlig betyde døden for den lille slange.