Afpresning: DF vil sende bandemedlemmer i fængsel i op til otte år
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Dansk Folkeparti vil have højere straf for systematisk afpresning.
Op til otte års fængsel. Det er Dansk Folkepartis seneste input til forhandlingerne om en rocker- og bandepakke, skriver DR.
- Vi har bragt det ind i forhandlingerne, at vi vil have en højere straf for systematisk afpresning. Det skal være langt dyrere som bandemedlem at afpresse andre mennesker, simpelthen fordi vi skal holde de her farlige mennesker i fængsel, siger Peter Kofod Poulsen, retsordfører for Dansk Folkeparti, til DR.
Skærpelsen skal ramme de rockere og bandemedlemmer, der udsætter eksempelvis forretningsdrivende for afpresning ved at opkræve beskyttelsespenge.
Odense-borgmester i ordkrig med Black Army-leders advokat
Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), langer på sin Facebookside ud efter forsvarsadvokat Mette Grith Stage, som han beskylder for at være talsperson for Black Army. Advokaten afviser.
"Dybt forargeligt" - "Hun må stoppe nu!"
Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), angriber i et opslag på sin Facebookside Black Army-leder Mohammed Daabas' forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, som han blandt andet kalder for 'en uheldig parodi på Godfather advokaten Tom Hagen'.
Advokaten forstår ikke angrebet.
- Jeg er uforstående over for den - og egentlig også lidt træt af den, fordi jeg synes ikke, at det er berettiget, siger Mette Grith Stage.
Peter Rahbæk Juels Facebookopslag kommer, efter at Mette Grith Stage flere gange mandag videreformidlede udtalelser fra Mohammed Daabas, der er talsmand og leder for Black Army.
Udtalelserne fra Mohammed Daabas var reaktioner på, at flere hjemløse mandag stod frem i medierne og fortalte, at de føler sig truet af banden Black Army til enten af aflevere deres kontanthjælp eller at arbejde for dem som pushere.
Det nægter Black Army og Mohammed Daabas, der kommenterede sagen i pressen via Mette Grith Stage. Det fik borgmesteren til tasterne på det sociale medie.
Forsvarsadvokaten afviser, at hun skulle tale på vegne af Black Army, som Peter Rahbæk Juel skriver på Facebook.
- Jeg er på ingen måde talsmand for Black Army. Jeg er advokat for en person med tilknytning til Black Army. Jeg har videregivet en besked fra ham, og det er sådan set det hele, siger Mette Grith Stage.
Når du nu går ud og videreformidler informationer, kan man så ikke godt kalde dig for en talsmand?
- Jeg synes ikke, det er rigtigt at sige talsmand. Jeg er advokat, og jeg har en klient. Når jeg videregiver information, hvor jeg ovenikøbet helt klart skriver, at det her er en besked, jeg videreformidler fra klienten på hans vegne, så synes jeg, at det er forkert at bruge ordet talsmand. Det her er ikke noget med, at jeg er talsmand for en gruppering eller en enkeltperson. Jeg er hans advokat, og jeg har viderebragt en besked, siger Mette Grith Stage.
Advokat både i og uden for retten
Peter Rahbæk Juel pointerer i sit Facebookopslag blandt andet, at Mette Grith Stage kun burde give bistand til grupper som Black Army, når deres medlemmer sidder på anklagebænken i retten - og altså ikke uden for retssalen.
Det afviser Mette Grith Stage og skyder tilbage på politikerne.
- Nu er det sådan, at den pågældende er min klient både inden for retten og uden for retten. Og jeg synes nok, at både politiet og politikerne i den grad selv har åbnet ballet her. Der er kommet nogle grove beskyldninger mod min klient, og dem vil han selvfølgelig gerne forsvare sig imod. Så han har udsendt en besked, som jeg har viderebragt på hans vegne til pressen. Det er meget almindeligt og naturligt, at man gerne vil forsvare sig, når man får sådan en beskyldning her - både når den kommer inde i en retssal og uden for en retssal, siger Mette Grith Stage.
Odenses borgmester skriver således på sin Facebookside:
Fynske problemer med afpresningssager
I 2015 havde Fyns Politi fem sager om afpresning. Og senest kendte sag er godt fem uger gammel, hvor en tatovør i Odense stod frem og fortalte, at han og fire andre tatovører var blev afkrævet beskyttelsespenge af indvandrebanden Black Army.
Først på ugen kom det frem, at hjemløse er blevet afpresset af folk, som beskrives som bandemedlemmer. De hjemløse er blevet presset til at aflevere deres kontanthjælp og truet med kniv og tæsk.
Nu er det nok: Borgmester indkalder til stormøde mod bander
Borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel (S), vil ikke finde sig i bandernes mafiametoder. Derfor har han inviteret byens erhvervsfolk til møde for at bremse trusler og afpresninger i Odense.
Det kriminelle miljø i Odense er eskaleret voldsomt, og det er derfor nødvendigt at byens erhvervsfolk står sammen, så ingen oplever at blive truet til at betale beskyttelsespenge.
Sådan lyder det fra borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S). Han vil derfor samle byen og vise rocker- og bandemiljøet, at de og deres såkaldte mafiametoder intet har at gøre i Odense.
- Vi vil sende et meget, meget klart signal om, at i Odense står vi sammen mod banderne. Det kan godt være, de har et hårdkogt kriminelt fællesskab, men det fællesskab, vi har uden om dem, - byen, politiet, virksomheder og andre - er meget større og stærkere, siger Peter Rahbæk Juel til TV 2/FYN.
Mandag i næste uge er flere end 2.000 virksomhedsejere og erhvervsdrivende inviteret til stormøde på Rådhuset i Odense.
Under mødet vil borgmesteren selv, politidirektør, Kit Claudi Grøn-Iversen, og flere brancheforeninger holde oplæg om, hvordan mødedeltagerne skal forholde sig, hvis de udsættes for trusler af medlemmer af det kriminelle miljø.
- Det er ret vigtigt, at butikkerne har en tryghed i, at de ved, hvor de skal fortælle om chikane eller afpresning. De skal også vide, at de henvendelser, der kommer, bliver taget seriøst, fortæller Peter Rahbæk Juel.
Derudover håber borgmesteren, at flere tør anmelde trusler og afpresninger ved, at byen holder sammen.
- Der skal falde nogle anmeldelser på de, der afpresser butikker og andre folk, så vi kan få anholdt de rocker- og bandemedlemmer, som laver afpresninger og bruger rene mafiametoder, siger han.
TV 2/FYN har tidligere fortalt om tatovører, der er blevet truet til at betale beskyttelsespenge til Black Army, og i dag, mandag, kan vi så fortælle, at også byens hjemløse bliver afpresset kontanthjælp eller truet til at arbejde som pushere for banden.
- De ville have mig til at sælge hash. Jeg er selv hashmisbruger og har et godt netværk, så de mente, at jeg ville være den perfekte pusher for dem. Men det ville jeg ikke. Så truede de mig med tæsk og med en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine penge. Jeg blev så bange, at jeg gav dem mine 1.900 kroner, som jeg lige havde fået i kontanthjælp, fortalte en anonym hjemløs først på ugen.
Den hjemløse slap ikke med truslen om tæsk. Han fik et par på hovedet og meldte efterfølgende episoden til politiet.
Sagen fik borgmester Peter Rahbæk Juel til at indkalde Odenses erhvervsfolk til et møde for at bremse trusler og afpresninger.
Rocker- og bandepakken forventes at være forhandlet færdig inden længe, hvorefter den vil blive præsenteret af justitsminister Søren Pape Poulsen (K).
Mafia-metoder: Black Army truer butiksejere
Banden Black Army forsøger at indkræve såkaldte beskyttelsespenge af butiksejere i Odense. Det fortæller flere tatovører, der er blevet opsøgt af banden.
Flere tatovører i Odense har fredag holdt ekstra godt øje med, hvem der besøger deres butikker. Fem af byens tatovør-forretninger blev ifølge tatovørforeningens formand, Lars Pedersen, nemlig torsdag opsøgt af bevæbnede bandemedlemmer, der krævede, at tatovørerne betalte 5.000 kroner, hvis de ville undgå konsekvenser:
- Vi er rystede over det, der er sket. Det er ufatteligt, at den slags kan foregå i Odense, fortæller Lars Pedersen, formand, Professionelle Danske Tatovører.
Der arbejder omkring 20 selvstændige tatovører i Odense - fem af disse blev i torsdags truet af bevæbnede mænd fra invandrebanden Black Army som krævede penge. Fyns Politi bekræfter, at de har holdt et møde med Tatovørforeningen:
- Det er en ganske uacceptabelt ting, der finder sted her. Og vi tager det dybt alvorligt, siger Benny Linde Larsen, politiinspektør, Fyns Politi.
'Miljøet arbejder på denne her måde'
Det er ikke første gang, at Fyns Politi støder ind i fænomenet, hvor bander kræver "beskyttelsespenge" og til gengæld tilbyder at beskytte ejeren og hans butik.
- Vi er godt bekendt med, at miljøet arbejder på denne her måde, siger politiinspektøren.
Banden Black Army, der er i konflikt med konkurrenterne fra Hells Angels, har de seneste måndere været under pres efter, at politiet lukkede bandens klubhus på Nyborgvej.
Fyns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke udtale sig nærmere om sagen.
- Vi har en efterforskning, vi skal kigge på, og det betyder, at vi ikke kan udtale os nærmere om det her, siger politiinspektør, Benny Linde Larsen.
Lars Pedersen, der er formand for Professionelle Danske Tatovører, blev ikke selv truet, men han kan oplyse, at hans kollegaer er rystede efter episoden.
- Det minder om noget fra The Bronx, siger han.
Mørkelagt: Black Army-medlem anholdt søndag nat
Fyns Politi holder lav profil om anholdelse af 20-årig mand, der skal fremstilles i grundlovsforhør.
Opdateret 13.54: Den anholdte har været i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.
Grundlovsforhøret blev holdt bag såkaldte dobbelt lukkede døre. Det betyder, at pressen ikke kan få oplyst, hvad der udfaldet af grundlovsforhøret.
------------------------------------------------------
Et medlem af rockergruppen Black Army er natten til søndag blevet anholdt af Fyns Politi. Sagen er så alvorlig, at man vil kræve den anholdte varetægtsfængslet i et grundlovsforhør.
Den anholdte er 20 år, og anholdelsen er sket klokken halv to natten til søndag, skriver Ritzau.
Umiddelbart ønsker politiet søndag formiddag ikke at frigive yderligere oplysninger, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
Anholdelsen er sket kort efter, at det er kommet frem, at flere af Odenses tatovører er forsøgt afpresset for penge. Således fik fem tatovører torsdag angiveligt besøg af mænd fra netop Black Army.
Om nattens anholdelse hænger sammen med penge-afpresningen, er det umiddelbart ikke muligt at få svar på.
Forud for grundlovsforhøret ønsker politiets vagtchef ikke at give Ritzau oplysning om den sigtelse, der er rejst mod den 20-årige.
Pengeafpresning: Fyns Politi anholder endnu to Black Army-medlemmer
Søndag blev yderligere to Black Army-medlemmer anholdt og sigtet for pengeafpresning. Tidligere samme dag blev et tredje medlem varetægtsfængslet.
Fyns Politi oplyser, at det har anholdt yderligere to Black Army-medlemmer. De er begge sigtet for pengeafpresning.
Mændene er 23 og 26 år, og mandag bliver de fremstillet i grundlovsforhør. Der vil blive begæret lukkede døre, og derfor har Fyns Politi og anklagemyndigheden ikke flere oplysninger i sagen.
Torsdag kunne TV 2/FYN fortælle, at flere tatovører i Odense er blevet opsøgt af mænd fra netop Black Army, der krævede penge. Om anholdelserne er foretaget i den forbindelse er det ikke muligt at få svar på.
Efterforskningschefen ved Fyns Politi bekræfter over for Fyens.dk, at politiet er mødtes med tatovør-lauget for at tale netop om afpresnings-sagen.
- Vi har lyttet til deres bekymringer, og vi tager det særdeles alvorligt, sagde politiinspektør Benny Linde Larsen til Fyens.dk.
Afpresning
Formand for brancheforeningen Professionelle Danske Tatovører, Lars Pedersen, har været i kontakt med de fem tatovører, der skal være blevet afpresset.
Han håber, at den første anmeldelse nu vil få flere til at stå frem.
- Vi er bekendt med, at der er nogen i Odense, der betaler til Black Army.
- Vi har ikke fået flere henvendelser på nuværende tidspunkt. Men jeg forventer, at de næste dage vil bringe meget mere frem på banen, siger han til Ritzau.