6. mar. 2020 kl. 15:11
Morten Albek

Rullende klinik skal teste for coronavirus i Syddanmark

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del

Odense Universitetshospital arbejder på at etablere mobil klinik, der skal teste borgere, som kan have corona.

Odense Universitetshospital vil etablere en mobil klinik, der kan tage ud og teste personer, som kan være smittet med coronavirus.

Det oplyser ledende overlæge Svend Stenvang Pedersen.

- Vi vil gerne undgå, at personer, som muligvis er smittet, skal begive sig hen til sygehuset med risiko for at smitte andre på sygehuset eller undervejs.

- Derfor er planen at lave en rullende coronaklinik, hvor sundhedspersonale kører ud og tester borgerne hjemme, siger Svend Stenvang Pedersen.

Læs også: Overblik: Frygt for coronavirus aflyser en lang række store fynske arrangementer
Gå tilbage Del
6. mar. 2020 kl. 14:01
Opdateret: 9. mar. 2020 kl. 8:23
Fyn

Overblik: Frygt for coronavirus aflyser en lang række store fynske arrangementer

Få et overblik over, hvilke fynske arrangementer der er blevet aflyst eller ændret som følge af nye anbefalinger fra myndighederne. Det gælder blandt andet sportskampe, koncerter, årsfest og loppemarkeder med over 1.000 deltagere.

Sundhedsstyrelsen anbefaler fredag, at arrangementer med over 1.000 deltagere aflyses eller udskydes måneden ud, oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde.

En række fynske arrangementer bliver direkte ramt af de anbefalinger, som de danske myndigheder er kommet med.

Aflyste eller ændrede arrangementer

  • Arrangøren bag fredagens shows med Adam og Noah i Odeon flytter begge shows til den 30. maj.

  • Odense Tekniske Gymnasiums forårsfest med fastelavnstema er også aflyst.

  • Odenses kræmmer- og loppemarked i Marienlystcentret 7. og 8. marts med 200 stadeplader er aflyst

  • Sct. Knuds Gymnasium i Odense aflyser årsfest fredag aften.

  • Håndtryksceremoni for nye statsborgere aflyst i byrådssalen i Assens Kommune.

  • Livsstilsmesse i Svendborg Idrætscenter i den kommende weekend er udskudt på ubestemt tid.

  • Niels Hausgaards show i Odense Congress Center lørdag klokken 19.30 er blevet udsat til 21. maj.

  • Melodigrandprix i Royal Arena bliver afviklet uden publikum. Fynboen Kenny Duerlund er med.

  • Alt om Håndarbejde-messen i Lillebæltshallerne i Middelfart er udskudt. Det skulle have været afviklet fra 13. til 15. marts.

  • Jagt- og Outdoormesse i Odense Congress Center fra 13. - 15. marts bliver udsat til på ubestemt tid, oplyser Odense Sport & Event, der samtidig fortæller, at i alt 40.000 gæster bliver ramt i marts i forbindelse med deres arrangementer.

  • Gymnasternes Dag i Tarup-Paarup Hallerne 8. marts er blevet aflyst.

  • Efterskoleforeningen har aflyst sit årsmøde fra 6. til 8. marts på Nyborg Strand.

  • Klimastrejke i Odense, Svendborg og Middelfart 13. marts er alle aflyst

Sportskampe afvikles uden tilskuere

Arrangementer, der bliver afviklet som planlagt:

  • Midtfyns Festival fortsætter planlægningen af en af sommerens første musikfestivaler på Fyn, der foregår 21. og 22. maj, men arrangøren holder øje med situationen.

  • Storms Pakhus i Odense, hvor der er plads til flere end 1.000 gæster, fortsætter med at holde åbent, men der bliver sat håndsprit op ved indgangen og toiletterne. Desuden rykkes bordene længere fra hinanden.

  • Langeskov Loppemarked på søndag afvikles som planlagt, men gæsterne bliver lukket ind i mindre grupper.

  • Koncerterne på Dexter er under den anbefalede grænse, da der maks. er 200 gæster på Dexter. Koncerterne vil dermed blive gennemført, og købte billetter kan ikke refunderes.

  • Koncerterne på Posten er under den anbefalede grænse, da der maks. er 900 gæster på Posten. Koncerterne vil derfor blive gennemført som planlagt, og det er ikke muligt at få billetterne refunderet.

  • Svendborg Teaters koncert med Burhan G. Andre arrangementer i teatret fortætter som planlagt, oplyser teaterchefen til TV 2/Fyn.

  • Kammerateriets arrangement Hall of Bass i Svendborg med plads til 949 gæster afvikles som planlagt, men arrangørerne afventer udviklingen og anbefalinger fra myndighederne.

Fakta

Coronavirus får myndighederne til at sætte ind med en række restriktioner for at forebygge smitten. Regeringen opfordrer fredag arrangører til at aflyse eller udskyde arrangementer med over 1.000 mennesker på grund af coronavirus.

 

Opfordringen gælder til sidst i marts.

 

 * Arrangementer med 1.000 eller flere deltagere ønskes udskudt eller aflyst. Det sker for at dæmme op for smittefaren.
 * Ved arrangementer med under 1.000 deltager opfordres arrangørerne til at overveje smitterisiko ved at gennemføre arrangementet.
 * Myndighederne opfordrer desuden til, at man afholder sig fra kram, kindkys og håndtryk, når man mødes og holder afstand fra hinanden for at begrænse coronasmitte.
 * Derudover opfordrer myndighederne til, at man hoster i ærmet og har en god håndhygiejne.
 * Danskere, der overvejer at rejse til udlandet, bør opdatere sig på Udenrigsministeriets hjemmeside - nærmest dagligt.
 * Sundhedsmyndighederne samler alle oplysninger om coronavirus et sted på hjemmesiden coronasmitte.dk, så man kun skal orientere sig et sted.
 * Danskerne skal regne med løbende briefingerne fra myndighederne - måske dagligt.
 

 

Kilder: Pressemøde i Statsministeriet, Ritzau

Kan du få pengene retur?

Som ejer af en billet til et arrangement, som er blevet aflyst på grund af det forhøjede coronaberedskab, kan du få billetten refunderet, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Hvis du har købt billet til et konkret arrangement, der bliver aflyst som følge af smittefaren ved coronavirus, er udgangspunktet, at du kan få pengene retur eller få en billet til en anden dag, hvis arrangementet bliver flyttet, siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Susanne Aamann.

- Arrangøren kan dog i sine vilkår have taget forbehold for aflysninger som følge af for eksempel sygdomme, dårligt vejr og lignende, forklarer hun.

Nyborg Strand: Vores kunder ønsker at gennemføre

Hotel Nyborg Strand, Fyns største og det største konferencecenter vest for Storebælt, har i øjeblikket et arrangement med over 1.000 deltager. Hotellet har valgt at ændre arrangementet.

- Vi har aktuelt et arrangement med over 1.000 deltagere. Dem har vi valgt at dele op i tre-fire enheder, hvor de holder møder og spiser hver for sig, og der kan transmitteres mellem lokalerne, siger marketingchef Claus Hansen og fortsætter:

 - Vi bemærker, at det er anbefalinger fra regeringens side - og mange af vores kunder, der har bestilt, ønsker at gennemføre alligevel, siger marketingchefen.

Så mange er blevet smittet

Indtil videre er 21 danskere og to personer fra Færøerne blevet bekræftet smittet med coronavirus, oplyser statsministeren på pressemødet.

- Der vil være omkostninger forbundet med dette her for almindelige mennesker, familier, virksomheder og arrangører, siger Mette Frederiksen.

- Når vi tager disse skridt, er det, fordi vi vil afværge potentielle tab af menneskeliv.

- Mange vil sidde og havde bestilt en rejse eller billet til en koncert, som de har set frem til.

- Jeg håber, at alle vil hæve sig op og se på det fra samfundets perspektiv. Jeg appellerer til sammenhold og tålmodighed, siger statsministeren.

Sundhedsstyrelsen har bedt landets fem regioner komme med bud på, hvordan de kan skrue op for kapaciteten til at teste for coronavirus.

I Østjylland er Aarhus Universitetshospital ved at etablere en drive-in facilitet i et telt ved sygehuset.

Her kan personer, der er blevet henvist af deres egen læge, køre forbi og få foretaget et skrab fra halsen.

Inden for et døgn kan testen påvise, om man er smittet eller ej.

Men på Odense Universitetshospital har man valgt en anden fremgangsmåde.

- Vi vil gerne holde eventuelt smittede fra de sårbare patienter, vi i forvejen har på sygehuset, og derfor tænker vi, at det er bedre at tage ud og teste folk derhjemme, siger Svend Stenvang Pedersen.

Når den rullende klinik ankommer, vil personalet skulle iføre sig beskyttelsesmidler, inden de møder den muligt smittede person.

- Men vi lægger op til, at personalet tager beskyttelsesudstyret på lige inden for indgangsdøren, så de ikke står og gør det ude på gaden og opskræmmer alle naboer, siger overlægen.

Læs også: Alle kampe i marts: OB skal spille uden tilskuere
Gå tilbage Del
6. mar. 2020 kl. 14:59

Alle kampe i marts: OB skal spille uden tilskuere

Thomas Greve

OB spiller alle kampe i marts for tomme tribuner som følge af myndighedernes anbefalinger for at undgå corona-smitte.

For at begrænse udbredelsen af coronavirus opfordrer de danske myndigheder til, at alle arrangementer med over 1.000 mennesker bliver udskudt eller aflyst.

Opdatering

  1. Divisionsforeningen oplyser til TV 2/Fyn, at alle superligakampe i resten af marts spilles uden tilskuere.

I Superligaen i fodbold har FC København allerede meldt ud, at de kommer til at spille de kommende kampe uden tilskuere, mens OB i første omgang ville afvente en udmelding fra Divisionsforeningen, før de ville tage stilling til, hvad de gør omkring de tre kampe, klubben skal spille i marts.

Fredag middag fortæller Divisionsforeningen, at alle kampe i Superligaen og 1. division i hvert fald i den kommende runde skal spilles uden tilskuere.

Som Divisionsforeningen meldte ud i går torsdag, så vil vi gøre alt for at afvikle fodboldkampene den kommende runde – også hvis det betyder at spille uden tilskuere. Regeringen er kommet med en opfordring, og den har vi i Divisionsforeningen påbudt klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga at følge.

Vi har ikke planer om at aflyse nogle kampe, så længe der ikke er en sundhedsmæssig vurdering af, at der ikke bør spilles.

Sådan skriver Divisionsforeningen på sin hjemmeside.

Divisionsforeningen oplyser til TV 2/Fyn, at alle kampe i resten af marts spilles uden tilskuere.

OB spiller i denne runde søndag eftermiddag på udebane mod Sønderjyske.

En række fynske arrangementer er i fare for at blive aflyst eller afviklet uden publikum.

Her kan du se, hvilke arrangementer der allerede er aflyst og hvilke der er i risikozonen.

Klinikken vil rykke ud, når lægerne på infektionsmedicinsk afdeling i samråd med borgerens egen læge eller vagtlæge skønner, at en person kan være smittet med coronavirus.

Det forudsætter, at personen har symptomer som hoste, ondt i halsen og åndedrætsbesvær - og har opholdt sig i et af de udpegede risikoområder eller været i tæt kontakt med en smittet person.

Sygehuset er endnu ikke klar med alle detaljerne for den nye mobile klinik.

Det er endnu uklart, hvem der skal bemande den, og hvornår den ruller ud på vejene.

Klinikken skal dække hele regionen.

30. nov. 2024 kl. 11:40

Flemløse-ofre mindes med lys og musik

LYT
Del

Lørdag aften er Flemløse Kirke centrum for en mindehøjtidelighed for ofrene fra den arbejdsulykke, der har rystet lokalsamfundet.

Det er sognets menighedsråd, der har stablet arrangementet på benene.

- Allerede siden onsdag morgen, hvor realiteterne gik op for os, har det været det, vi har snakket om her i Flemløse. Om man har mødtes ved Brugsen eller bare på gaden, er det ulykken, der har fyldt, fortæller sognepræst Leni Elgbjørn Hansen.

Derfor besluttede menighedsrådet at skabe et rum, hvor lokalbefolkningen kunne samles om de tanker og følelser, der banker på.

- Alle er optagede af det her, bekymring har fyldt meget, og folk er kede af det, siger præsten.

Et lys for de døde

Under mindehøjtideligheden vil der være stille musik fra kirkens orgel, og de lokale vil have mulighed for at tænde et lys for de døde udenlandske mænd, der blev henholdsvis 20, 25 og 49 år gamle.

Leni Elgbjørn Hansen vil også gå på prædikestolen.

- Jeg kommer til at tage udgangspunkt i håbet, men også i det, at man skal passe på med rygter og spekulationer. Der er mange berørt familier og pårørende at tage højde for.

Fyns Politi efterforsker stadig årsagen til silotagets kollaps.

Mindehøjtideligheden finder sted lørdag klokken 17-19.

30. nov. 2024 kl. 9:01
Peter Salomon

Ung mand stukket ned fredag aften - nu starter særlig efterforskning

LYT
Del

Klokken 23.54 fredag aften, mens odenseanerne fejrede weekendens start, blev Fyns Politi kaldt ud til Nørregade i Odense.

Her var en mand i 20’erne blevet stukket med kniv - et enkelt stik i den øverste del af ryggen. Det fortæller vagtchef ved Fyns Politi Johnny Müller.

- Vi undersøgte området i nat, og vi fandt også en kniv.

Knivofret blev kørt til OUH, men stikket var ifølge politiet ikke livstruende.

Fyns Politi efterforsker sagen - dog under lidt særlige omstændigheder.

Fortsætter efterforskning uden offer

Da knivstikket ikke var livstruende, har Fyns Politi oprettet en sag om grov vold. Men det bliver altså uden at involvere ofret selv.

- Ofret ønsker ikke at medvirke, men vi holder fast i sagen, for den er grov. Ingen skal gå med kniv, og ingen skal stikkes ned, siger Johnny Müller.

Der er stadig ikke fundet en gerningsmand, og derfor fortsætter politiets efterforskning lørdag.

- Vi har lavet de undersøgelser, vi skal, på stedet. Nu handler det om at få sammenlignet vidneforklaringer og indhentet overvågningsvideoer, så vi kan se, om vi kan finde gerningsmanden, siger vagtchefen.

30. nov. 2024 kl. 11:05

Kraftig blæst skaber forbud

LYT
Del

Det blæser kraftigt på Storebæltsbroen.

Derfor er det forbudt at passere broen med påhængskøretøjer under 750 kilo.

Først meldte Vejdirektoratet ud, at forbuddet ville vare frem til klokken 12, men nu er det forlænget til tidligst klokken 15.

30. nov. 2024 kl. 9:55

Ulykkessted er fortsat afspærret

LYT
Del

Området omkring Flemløse Biogas er stadig afspærret lørdag formiddag.

Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi Johnny Müller.

- Når Fyns Politi er helt færdige med undersøgelserne, frigives ulykkesstedet. Indtil da vil der stadig være afspærring af dele af området, lød det fredag fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Det øvrige beredskab forlod ulykkesstedet fredag eftermiddag.

30. nov. 2024 kl. 7:00

Han er en af de bedste spillere i ligaen - og han drømmer om mere

LYT
Del

For OB-angriber Luca Kjerrumgaard bliver søndagens kamp mod B. 93 et punktum for et forrygende efterår, hvor han indtil videre har scoret 12 mål i 14 kampe for fynboerne.

Han ser frem til at lukke efteråret ned med årets sidste kamp, når B.93 kommer på besøg på stadion i Odense.

- Det bliver fedt, og forhåbentligt kan vi slutte efteråret af på en rigtig god måde, siger Luca Kjerrumgaard til TV 2 Fyn.

 Han ser tilbage på et stærkt efterår i OB, hvor han har været en af de bedste spillere i Nordic Bet Ligaen.

 - Det har været fantastisk på mange måder. Jeg er kommet godt i gang, og jeg har udviklet mig hurtigt. Det er fedt, at jeg føler, at det hele går op i en opadgående kurve. Det er fedt at få lov at score mål og mærke den adrenalin, der går gennem kroppen, når man scorer og hjælper holdet. Det nyder jeg helt vildt meget, siger Luca Kjerrumgaard.

Forventer at blive i OB

I kraft af de gode præstationer har han tiltrukket sig interesse fra andre klubber, men han forventer at blive i OB.

- Man ved jo aldrig, hvad der sker. Jeg er OB-spiller, jeg har en lang kontrakt, og det forholder jeg mig til. Selvfølgelig tager man det, som det kommer, men lige nu er jeg OB-spiller, og det er jeg glad for, siger OB-angriberen, der ser frem til 2025, hvor OB jagter oprykning til Superligaen.

- Det har været et halvt år med mange opture. Det kunne være fedt med et helt år med opture næste år. Det ser jeg frem imod, og jeg glæder mig til at komme tilbage og få tanket lidt benzin på tanken, så vi kan komme tilbage og fortsætte vores vej mod Superligaen, siger han.

Der er kampstart mellem OB og B. 93 på stadion i Odense søndag klokken 15.00.

30. nov. 2024 kl. 6:00

Der er håb for det gode weekend-vejr

LYT
Del

Det er en lørdag morgen med frisk vind fra syd og temperaturer lige over frysepunktet, så det kan godt føles lidt råkoldt.

- Men så kan det jo hjælpe lidt på det hele, at der i løbet af morgenen og formiddagstimerne er chance for, at vi også kan få noget solskin mange steder, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Peter Tanev.

Op ad dagen sniger temperaturerne sig op mellem 1-5 grader.

- Ud på eftermiddagen kan der godt komme lidt flere skyer, men det ser ud til at det holder tørt, lyder det fra Tanev.

29. nov. 2024 kl. 21:50

Lokalsamfundet er dybt berørt af ulykke: - De har mistet det dyrebareste, de har

LYT
Del

Det er et tydeligt mærket lokalsamfund, TV 2 Fyn møder i Flemløse.

Fredag er det tre dage siden, at en voldsom arbejdsulykke i det lokale biogasanlæg slog tre håndværkere på henholdsvis 20, 25 og 49 år ihjel.

Læs også: Arbejdstilsynet besøgte biogas-byggeri inden ulykke - fandt ingen problemer
Gå tilbage Del
29. nov. 2024 kl. 11:42

Arbejdstilsynet besøgte biogas-byggeri inden ulykke - fandt ingen problemer

Arkiv / TV 2

Da der tirsdag skete en voldsom ulykke, som kostede tre mennesker livet, på Flemløse Biogas, var byggetilladelsen på plads. Men den blev først givet 8. oktober mens byggeriet havde været i gang siden foråret.

I perioden har Arbejdstilsynet været på byggepladsen to gange, og det fandt ikke anledning til at give anmærkninger.

Trods den manglende byggetilladelse har Flemløse Biogas haft anmeldt et byggeri i følge Arbejdstilsynet, som har betydet, at Arbejdstilsynet har været på byggepladsen ad to omgange i perioden, inden ulykken indtraf tirsdag. Begge besøg var uden anmærkninger, har TV 2 Fyn fået oplyst.

Tilladelse på bagkant

Det er dog stadig problematisk at byggeriet er begyndt uden en tilladelse, siger advokat og direktør hos Knudsgaard Advokater, Mads Knudsgaard, der har speciale i entreprise- og byggeret.

- Det, der er problemet, er, at der er andre myndigheder, der måske ikke kommer i spil. Eksempelvis Arbejdstilsynet eller andre miljømæssige forhold bliver ikke bragt på banen, fordi man simpelthen ikke kender sagen, før der er indsendt en byggeansøgning.

I dette tilfælde har Arbejdstilsynet dog været vidende om at et byggeri fandt sted på grund af virksomhedens egen anmeldelse.

Byggetilladelse bidrager til sikkerhed

Når der gives en byggetilladelse til et byggeri, følger der ofte en række vilkår med, som skal være opfyldt for den pågældende byggeplads. Det kan dreje sig om arbejdstid og sikkerhed, lyder det fra Mads Knudsgaard.

- Man ved jo strengt taget ikke, om det er et lovligt byggeri, og om der potentielt er farligt på byggepladsen. Er der nogle ting, der gør, at man ikke må fortsætte på den her måde. Og det skal jo afgøres fra sag til sag fra kommunens side(Når der gives byggetilladelse, red.).

Kommunen gjorde i april selv opmærksom på, at Flemløse Biogas skulle ansøge om byggetilladelsen, når nu det allerede var i gang med opførelsen.

- Man prøver langt hen ad vejen at være en god samarbejdspartner som kommune, man prøver at få tingene til at lykkes i stedet for at bremse projekterne, siger Mads Knudsgaard.

Udover tre omkomne, kom seks personer alvorligt til skade.

- Jeg tænker jo på de der forældre og ægtefæller og børn og familier, der sidder andre steder og er dybt sårede og kede af det. De har jo mistet det dyrebareste, de har, siger Inga Vestergaard Nielsen.

Læs også: Nu udtaler statsminister sig om fatal arbejdsulykke
Gå tilbage Del
29. nov. 2024 kl. 19:08

Nu udtaler statsminister sig om fatal arbejdsulykke

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Arbejdsulykken ved Flemløse Biogas, der kostede tre udenlandske arbejdere livet, har fået statsminister Mette Frederiksen (S) til tasterne.

I opslag på både Facebook og Instagram kalder hun sagen for “dybt, dybt tragisk”.

- Desværre er udenlandsk arbejdskraft overrepræsenteret i statistikkerne, når det kommer til arbejdsrelaterede dødsulykker - særligt i byggebranchen. Vi har brug for ordnede forhold - både i forhold til løn, men det skal også gælde ift. sikkerheden.

Fyns Politi efterforsker årsagen til, at en silos tag pludselig styrtede sammen, mens det var ved at blive støbt. Svaret kendes ikke endnu.

- Det kan ikke være med livet som indsats, når man går på arbejde, fastslår statsministeren i sit opslag.

Beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen (S) har bedt om en redegørelse om ulykken.

Jette Jørgensen, som også bor i Flemløse, er også berørt af situationen.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, siger hun.

29. nov. 2024 kl. 20:49
Rikke Mathiassen Grafik: Carina Randeris

Populær tøjbutik boykotter forbrugsfest: - Jeg synes, det er noget værre lort

LYT
Del

Black Friday er aflyst på Klaregade 16 i Odense.

Her er indehaveren Rosa Lundberg, hvis butik bærer samme navn, gået mod strømmen.

- Jeg synes, det (Black Friday, red.) er noget værre lort. Jeg forstår ikke, hvorfor vi butikker skal sætte vores spritnye, gode varer ned uden grund, siger hun i en video på det sociale medie TikTok.

Hun mener, at tilbudsfesten er utroværdig for kunderne, når priserne svinger så voldsomt.

Iværksætter har haft stor succes med sin butik, som nu også har fået en lillesøster i Århus.

- Vi har altså ingen Black Friday. Hvorfor fanden skulle vi også fejre en sort dag, vi har jo kun farver herinde, slutter hun videoen af og sender kameraet et stort smil.

29. nov. 2024 kl. 19:53
William Borst Lorentzen

Krise på Nyt OUH: Region sætter tal på hjemsendte og deler tidshorisont

LYT
Del

Fredag aften har medlemmerne af regionsrådet fået en orientering om situationen på Nyt OUH, hvor et stort antal medarbejdere er hjemsendt. En orientering, TV 2 Fyn er i besiddelse af.

Hjemsendelserne kommer, efter DR har afsløret en underleverandørs lønfusk. Afsløringen har fået underleverandøren - og dermed de ansatte derfra - suspenderet.

I alt er 270 udenlandske medarbejdere hjemsendt fra tre store offentlige byggerier, og omtrent halvdelen af dem har ifølge koncernledelsen i Region Syddanmark tilknytning til byggeriet af Nyt OUH.

Potentielt lange udsigter

Koncernledelsen skriver i orienteringen til politikerne, at totalentreprenøren bag byggeriet af det nye OUH, Odense Hospital Project Team, har indkaldt de hjemsendte medarbejdere til et møde “i begyndelsen af næste uge”.

Ifølge orienteringen har totalentreprenøren sat en dato for, hvornår der senest skal være styr på forholdene.

- OHPT har tilkendegivet, at de har en løsning klar inden jul, skriver koncernledelsen.

Regionen skriver også, at der løbende er uanmeldte kontroller på byggepladen, og at det “selvfølgelig vil fortsætte”.  

29. nov. 2024 kl. 19:08
Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nu udtaler statsminister sig om fatal arbejdsulykke

LYT
Del

Arbejdsulykken ved Flemløse Biogas, der kostede tre udenlandske arbejdere livet, har fået statsminister Mette Frederiksen (S) til tasterne.

I opslag på både Facebook og Instagram kalder hun sagen for “dybt, dybt tragisk”.

- Desværre er udenlandsk arbejdskraft overrepræsenteret i statistikkerne, når det kommer til arbejdsrelaterede dødsulykker - særligt i byggebranchen. Vi har brug for ordnede forhold - både i forhold til løn, men det skal også gælde ift. sikkerheden.

Fyns Politi efterforsker årsagen til, at en silos tag pludselig styrtede sammen, mens det var ved at blive støbt. Svaret kendes ikke endnu.

- Det kan ikke være med livet som indsats, når man går på arbejde, fastslår statsministeren i sit opslag.

Beskæftigelsesministeren, Ane Halsboe-Jørgensen (S) har bedt om en redegørelse om ulykken.

29. nov. 2024 kl. 18:28
Ole Holbech

Sygehusskandale: Direktør bekræfter hjemsendelser, men politikere har intet hørt

LYT
Del

Opdateret 19.20: Regionsrådet har nu modtaget en orientering fra koncernledelsen.

Tidligere på dagen afslørede DR, at 270 udenlandske medarbejdere er hjemsendt fra tre store offentlige byggerier, herunder det kommende supersygehus i Odense.

TV 2 Fyn har været i kontakt med flere politikere i Region Syddanmark, hvoraf ingen af dem fredag sen eftermiddag er orienteret om situationen. Heller ikke regionsrådsformand Bo Libergren (V), oplyser han i en sms.

Til gengæld har projektdirektør for Projektorganisationen for Nyt OUH, Kenneth Holm, været i kort kontakt med entreprenøren, som bekræfter situationen.

Usikkerhed omkring konsekvenser

Projektdirektøren kan endnu ikke sige noget om, hvilke konsekvenser der vil komme i kølvandet på hjemsendelserne.

Læs også: Medarbejdere hjemsendt fra Nyt OUH efter ny skandale
Gå tilbage Del
29. nov. 2024 kl. 16:57

Medarbejdere hjemsendt fra Nyt OUH efter ny skandale

OUH

Ifølge DR er flere hundrede medarbejdere er netop blevet sendt hjem fra deres arbejde på tre store, offentlige byggerier - blandt andet det nye OUH.

Hjemsendelserne sker på baggrund af afsløringer i en ny DR-dokumentar, 'På statens regning', om migranters arbejdsforhold i Danmark, skriver mediet.

Dokumentaren afslører en række kritisable arbejdsforhold på store offentlige byggepladser, hvor den italienske byggemastodont Itinera er hovedentreprenør.

På baggrund af oplysningerne fra DR skulle Itinera nu have suspenderet en underleverandør af mandskab.

Ifølge DR drejer det sig om 270 hjemsendte medarbejdere fordelt ud på de tre byggerier.

DR’s dokumentar udkommer tirsdag.

- Det er for tidligt at sige noget om potentielle konsekvenser af den midlertidige suspendering. Vi forventer, at de (entreprenøren, red.) har en hurtig løsning klar, lyder det i et skriftligt svar.

Det har endnu ikke været muligt at få bekræftet, hvor mange af de 270 hjemsendte medarbejdere, der har været på byggepladsen ved Nyt OUH.

- Jeg har sympati med de medarbejdere, der nu sidder i en meget uvis situation og håber særligt for dem, at der kommer en hurtig afklaring, skriver Kenneth Holm.

Hjemsendelserne er sket på baggrund af DR’s kommende dokumentar om lønfusk hos den albanske underleverandør af mandskab Tekno Fire.

29. nov. 2024 kl. 17:15

Fynsk museum afliver stor myte

LYT
Del

Hidtil har man troet, at vikingerne sejlede ind til Odense og ringborgen Nonnebakken i vikingeskibe. Men det viser sig, at det slet ikke har været muligt.

- Vi har lavet meget grundige analyser af åen og samlet al den viden sammen vi har kunne få, siger Mogens Bo Henriksen, der er museumsinspektør på Museum Odense.

- Det sammenholdt med den viden vi har om vikingetidens skibe gør, at vi med hundrede procent sikkerhed kan sige, at hvis der nogensinde har været et vikingeskib i Odense, så er det fordi, man har slæbt det herind.

I 2023 blev vikingeringborgen Nonnebakken udpeget til UNESCOs verdensarvsliste.

- Med det følger også nogle forpligtelser til at udforske monumenternes historie.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her