Andreah Danielsen

28. dec. 2019 kl. 19:51
Opdateret: 30. dec. 2019 kl. 10:54
Christian Thøgersen/Localeyes
/

Gavl styrtede ned ved solcenter

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Flere kvadratmeter gavl i Damgade i Assens styrtede lørdag eftermiddag ned ved siden af solcenter. Mandag morgen er vejen fortsat spærret.

Det øverste af en gavl på en bygning i Damgade i Assens styrtede lørdag eftermiddag ned på nabohuset og videre ned på gaden.

Læs også: Stort tyveri af fyrværkeri fra idrætsklub
Gå tilbage Del
28. dec. 2019 kl. 14:00

Stort tyveri af fyrværkeri fra idrætsklub

Mads Ingemann

Der er blevet stjålet fyrværkeri fra aflåste containere for 200.000 kroner fra Tåsingehallen.

Fyns Politi efterlyser vidner i forbindelse med et indbrud i to aflåste containere ved Tåsingehallen, hvor der opbevares fyrværkeri i forbindelse med et fyrværkeriudsalg.

Her er der blevet stjålet fyrværkeri for 200.000 kroner, oplyser vagtchef Kenneth Taanquist hos Fyns Politi.

Der er tale om lovligt fyrværkeri, der er blevet solgt af Tåsinge Forenede Boldklubber.

Tyveri igen i år

Indbruddet er sket ved Tåsingehallen på Eskærvej mellem fredag klokken 23.00 og lørdag klokken 07.30. Har du set noget i den forbindelse, kan du kontakte Fyns Politi på telefonnummer 114.

På sin facebookside opfordrer idrætsforeningen folk til at komme og købe det fyrværkeri, der trods alt er tilbage.

- Vi har et begrænset udvalg og rigtig mange penge ude at svømme. Men det, vi har tilbage, er der rigeligt af, og bliver det solgt, begrænser vi tabet, skriver Tåsinge Forenede Boldklubber.

Mads Ingemann
Klubbens fremtid er på spil, siger formand, der ikke kan betale foreningens regninger efter tyveri. 

Foreningens fremtid er på spil

Til TV 2/Fyn fortæller formand Jesper Thomsen, at det kan gå ud over idrætsforeningens fremtid.

- Det betyder, at vi ikke tjener penge på fyrværkerisalg i år. Det kan også ske, at vi ikke har råd til at betale regningen på 110.000 kroner, som vi fik i går (fredag, red.). Det betyder, at vi ikke kan drive foreningen videre, medmindre vi sætter kontigentet op eller får nogle sponsorer til at betale gildet, siger Jesper Thomsen.

Også i 2018 blev der stjålet en større mængde fyrværkeri fra Tåsinge Forenede Boldklubber. Foreningen solgte dengang fyrværkeri fra parkeringspladsen ved Rema 1000. Her blev der stjålet for 26.000 kroner.

Fyrværkeriet blev dog fundet igen og afleveret tilbage til idrætsklubben. Dengang blev tre unge mænd fra Aarhus anholdt i forbindelse med tyveriet.

Ifølge Fyns Politi er der ikke meldinger om tilskadekomne. Til gengæld er to biler på gaden blev beskadiget.

- Politiet er til stede og assisterer beredskabet. Vi er den koordinerende myndighed, oplyser vagtchef Henrik Krøjgaard fra Fyns Politi.

Ifølge Local Eyes' fotograf på stedet drejer det sig om flere kvadratmeter gavl i den tre etager høje bygning på hjørnet af Damgade og Ladegårdsgade, hvor der ligger et solcenter i stueplan.

Opdatering

  1. Ved 18.30-tiden konstaterer vagtchef ved Fyns Politi, Henrik Krøjgaard, at ingen personer er kommet til skade ved nedstyrtningen. Til gengæld er to biler på gaden blev skadet. Han oplyser samtidig, at det endnu er uvidst, hvad der er årsag til nedstyrtningen.

  2. Damgade er fortsat spærret. I første omgang er den spærret indtil klokken syv mandag morgen, men det er muligt, den åbnes før, oplyser vagtchef Ehm Christensen fra Fyns Politi til TV 2/Fyn.

  3. Per Johannesen, der er indsatsleder i Beredskab Fyn, fortæller, at det endnu er uvist, hvorfor det styrtede sammen. Den ene af de to beskadigede biler er totalskadet. Derudover kan han fortælle, at bygningen står tom. Beboerne bor p.t. hos noget familie.

  4. Vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi oplyser mandag morgen, at vejen omkring solcentret stadig er spærret af. Ifølge vagtchefen er der planlagt bevogtning sammen med politihjemmeværnet indtil tirsdag morgen. Vagtchefen understreger, at bygningen er stivet af, så der ikke er mere, der kan falde ned. Mandag skal professionelle håndværkere se på skaderne.

Spærret til mandag

På vej ned har gavlen slået hul i taget på nabobygningen. Murstenene landede på fortovet og røg derefter ud på gaden.

Ved 18-tiden er eksperter fra Beredskabstyrelsen på vej til Assens for at vurdere, om bygningen er sikker, og om der skal ske en genhusning af beboerne.

Søndag eftermiddag oplyser Fyns Politi, at vejen formentlig er spærret til mandag morgen. Afspærringen betyder, at man ikke kan køre forbi i bil.

Der har været håndværkere til stede i løbet af søndagen, men det er endnu uvist, hvorfor gavlen styrede ned.

14. mar. 2018 kl. 17:58
Fyn

Luftens konger sættes ind: Rotter skal væk fra rastepladser

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Naturens egne våben i form af tårnfalke og natugler sættes ind i kampen mod de fynske rastepladsers rottebesøg.

Det er altid bedre at bruge naturens egne våben end at bekæmpe dyr med gift. Det mener Vejdirektoratets biologer.

Derfor har Vejdirektoratet onsdag igangsat et nyt tiltag. Det er bevæbnede forstærkninger, der er tilkaldt. Tårnfalke og natugler skal hjælpe til i kampen mod rasteplasernes rottebesøg.

Læs også: Højsæson for rotter: Sådan holder du de ubudne gæster væk
Gå tilbage Del
29. jan. 2018 kl. 8:06
Fyn

Højsæson for rotter: Sådan holder du de ubudne gæster væk

Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
/

Ifølge den tekniske chef fra skadedyrs-firmaet Rentokil har antallet af rotteanmeldelser været voldsomt stigende.

De er ikke til at få øje på, men bitte små fodspor på noget mel afslører, at rotterne har indtaget Øster Hæsinge Forsamlinghus i Faaborg.

“Det er unormalt, at der er så mange”

— Claus Shultz, teknisk chef, Rentokil

- Der har vi dem, de små skiderikker, siger Anders Hansen, mens han peger på fodspor, der ses på melen, som er fordelt forskellige steder i forsamlingshuset.

Anders Hansen, der er bestyrelsesmedlem i foreningen, føler sig utryg på grund af de ubudne gæster.

- Man ved, at der er rotter her. Så jeg føler, at der sidder en rotte og glor på en, men de kommer ikke frem, så længe vi er her, siger han og fortsætter.

- Det er rigtig trist, og det er også ubehageligt at have de kryb her.

Forsamlingshuset er i samarbejde med et skadedyrsbekæmpelses-firma ved at få skræmt rotterne væk. Der er både sat flere rottefælder op, og mel er smurt på gulvet for at kunne spore, hvor rotterne bevæger sig.

Voldsom stigning i antallet af rotteanmeldelser 

Men de er ikke de eneste, der muligvis får besøg fra de ubudne gæster. Ifølge tekniskchef hos skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Rentokil har der været en voldsom stigning i antallet af rotteanmeldelser.

- Det er altid sådan, at når det er sommer, så lever mange af dem ude i det fri, men når kulden kommer, går de ind. Men det er unormalt, at der er så mange, siger Claus Shultz, som er teknisk chef hos skadedyrsbekæmpelses-firmaet Rentokil.

“Man ved, at der er rotter her. Så jeg føler, at der sidder en rotte og glor på en, men de kommer ikke frem, så længe vi er her”

— Anders Hansen, bestyrelsesmedlem, Øster Hæsinge Forsamlingshus og fritidscenter

Ifølge den tekniske chef er der flere faktorer, der kan forklare stigningen.

- Har man haft nogle milde vintre i træk, så kan vi se, at der komme flere rotter. Efterhånden er der en lovgivning, som går ud på, at vi ikke længere må bruge gift, og det har måske også gjort, at rottebestanden er på vej op af.

Herunder kan du læse, hvad du kan gøre for at undgå at få besøg af de ubudne gæster.

Det kan du gøre for at slippe for rotterne.

  • Rotterne kan lide meget varme steder, hvor der også er noget at spise. Derfor er det vigtigt, at maden ikke ligger frit fremme. 
  • Man skal undgå at give for meget mad til fuglene. Når der ligger rester udenfor, lokker det rotterne til huset.
  • Det er vigtigt ikke at have mad i udehuset eller i skuret eller sørge for, at det ligger i en form for beholder, hvor rotterne ikke kan kan få adgang til.
  • Hvis man er uheldig og får rotterne på visit alligevel, skal kommunen kontaktes, og de vil så sørge for at hjælpe hustanden med at komme af med rotterne.
Kilde: Skadedyrsbekæmpelses-firmaet Rentokil

Store rotteproblemer på rastepladser

Vejdirektoratet har i de seneste år oplevet store problemer med rotter på visse rastepladser.

Direktoratet frygter, at skadedyrene vil komme tilbage eller brede sig. Derfor ser de sig nødsaget til at alliere sig med luftens konger.

Vejdirektoratet opsætter onsdag redekasser foret med hø til tårnfalke og natugler i håbet om, at de bevingede forstærkninger finder dem attraktive og flytter ind.

- Vi vil gerne have nogle ugler og tårnfalke til at flytte ind i dem. Vi satser på, at de kan tage nogle af de rotter, vi har haft problemer med på rastepladserne, fortæller Benny Hougaard Sørensen, der er entreprisestyrer hos Vejdirektoratet til TV2/Fyn.

Her opsættes rederne:

Fyn:

  • Lillebælt Syd
  • Lillebælt Nord
  • Kildebjerg Nord
  • Kildebjerg Syd
Østjylland:
  • Pedersminde
  • Blankhøj
  • Ejer Bavnehøj Øst
  • Ejer Bavnehøj Vest
  • Skærup Øst
  • Skærup Vest

Rovfuglene er et supplement

Den sædvanlige rottebekæmpelse på rastepladserne foregår ved hjælp af giftbokse.

Og den indsats har Vejdirektoratet ikke tænkt sig at stoppe.

- Tårnfalkene og natuglerne skal ses som et supplement til vores normale kamp mod skadedyrene, forklarer Niels Krogh Kristensen.

Gift er skidt

Det glæder Kell Eskildsen Grønborg, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Ornitologisk Forening, at der bliver sat ind omkring problemet på en måde, der ikke involverer gift.

- Hvis ikke vi gør et eller andet, så er der i hvert fald ingen afhjælpning af specielt gift og forgiftningsproblematikken. For hvis man forgifter en rotte, så ligger den død på vejen, også kommer der andre dyr og tager den, og så dør de også, siger Kell Eskildsen Grønborg.

Hvis ikke vi gør et eller andet, så er der i hvert fald ingen afhjælpning af specielt gift og forgiftningsproblematikken, siger Kell Eskildsen Grønborg.

For at hjælpe rovfuglene med at jage rotterne væk bliver samtlige skraldespande på de udvalgte rastepladser udskiftet, så de bliver rottesikrede, og beplantninger, der kunne udgøre gemmesteder for rotterne, bliver fjernet.

Indsatsen med rovfuglene udgør i første omgang et forsøg, som Vejdirektoratet vil udvide til andre rastepladser, hvis det viser sig at være en succes. Forsøgsperioden løber frem til 2019.

Læs også: Krig mod skadedyr: Fanger 85 rotter på tre nætter
Gå tilbage Del
8. mar. 2018 kl. 13:54

Krig mod skadedyr: Fanger 85 rotter på tre nætter

Ole Holbech

Odense Kommune har indledt en årelang krig mod rotter i en park midt i byen. Rotterne havde indtaget parken i sådan en grad, at de også kom frem ved dagslys.

Det vrimler med rotter i Munke Mose i Odense. Rotterne er blevet så mange, at de også er set løbe rundt i området i dagslys,

Odense Kommune har gennem et stykke tid fået henvendelser fra borgere, der har set rotter i området. Og nu skal det være slut, lyder det fra Odense Kommune.

- I løbet af det sidste år har vi fået en del henvendelser både telefonisk, på mail og på vores app "giv-et-tip". Og jeg har selv konstateret rotter dernede. Når vi kan se, at de kommer frem i daglys, så er der et problem, fortæller parkforvalter Hanne Pedersen fra Odense Kommune TV 2/FYN.

Firma hyret til at bekæmpe rotterne

Odense Kommune har nu hyret et rottebekæmpelsesfirma til at gå i krig med rotterne.

- Vi har nu set os nødsaget til at gøre noget, og vi har også et ansvar for at bekæmpe rotter og holde dem nede på et acceptabelt niveau, fortæller Hanne Pedersen.

Der er sat elektroniske fælder op i området og placeret beholdere med gift. Og de sidste tre nætter har rottefængere været på rottejagt.

- De har fanget 85 rotter. Hertil kommer de rotter, der er døde i deres gange eller er faldet i Odense Å, fortæller Hanne Pedersen.

Fortsætter resten af året

Indsatsen mod rotterne i Munke Mose fortsætter resten af året og kommer til at koste Odense Kommune 450.000 kroner.

- Nu er der sat fælder i Munke Mose. Både elektroniske fælder, dem har vi 20 af, og så er der opsat 40 betonbænke med gift. Bænkene vil stå der de næste 40 dage, og de elektroniske fælder vil stå der året ud, fortæller Hanne Pedersen.

Selv om jagten på rotterne nu for alvor er gået ind, bliver rotterne ikke helt udryddet.

- Vi får nok aldrig løst problemet, men vi får det holdt nede på et acceptabelt niveau, siger parkforvalter Hanne Pedersen.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her