Flere fynske byer kan få mere lokalpoliti
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Lokalbetjente i byer som Faaborg, Bogense og Middelfart kan blive en realitet, siger Socialdemokratiet, der sammen med Venstre og Dansk Folkeparti vil have mere politi i landområderne.
Der skal flere betjente ud i danske landområder og provinsbyer, lyder et forslag fra Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti ifølge DR Sjælland.
Det kommer ifølge retsordfører Trine Bramsen (S) også Fyn til gode.
Fynske betjente kaldt til København i kampen mod banderne
Fynske betjente er på vej til København for at hjælpe kollegerne i den igangværende bandekonflikt.
Det skriver DR Sjælland onsdag.
Det er Rigspolitiet, der har bedt om assistance hos Fyns Politi, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Midt og Vestsjællands Politi.
- Rigspolitiet har bedt de sjællandske politikredse og kollegerne på Fyn om at hjælpe Københavns Politi. Det er helt almindelig praksis, når noget sådan sker, at vi på tværs af politikredsene hjælper hinanden, siger chefpolitiinspektør Lars Harvest fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til DR Sjælland.
Siden juni har politiet måtte rykke ud til adskillige skudepisoder i København, hvor også tilfældige borgere er blevet ramt.
Senest blev to tilfældige mænd ramt af skud den 12. august på Den Røde Plads på Ydre Nørrebro. To personer på en knallert kom kørende til stedet, og passageren på bagsædet affyrede seks til otte skud mod de to ofre, skriver tv2.dk.
Der er ingen oplysninger om, hvor mange betjente de forskellige politikredse skal afgive til bandekonflikten i København.
Chefpolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lars Harvest, understreger at borgerne i politikredsen ikke kommer til at lide under, at en del af politistyrken er sat ind i den københavnske bandekonflikt.
-Vi rører ikke ved akutberedskabet og vores patruljer, der kører rundt ude i vores politikreds til gavn for borgerne, når de henvender sig og ønsker bistand. Vi rører heller ikke ved alarmcentralen og 114, understreger Lars Harvest.
- Nærpolitiet er lukket, og utrygheden er steget. Det er usandsynligt vigtigt, at der er kort til det lokale politi, siger Trine Bramsen til TV 2/Fyn.
Her kan der komme lokalpoliti
Afhængig af byernes størrelse og eksisterende politibemanding kan Trine Bramsen forestille sig mere lokalpoliti i flere fynske byer og nævner blandt andre Nyborg, Faaborg og Middelfart som byer, der kan få glæde af forslaget.
- Om det er en politistation eller en anden form for bemanding, vil jeg ikke lægge mig fast på, understreger Trine Bramsen.
Derudover kunne der eksempelvis i Bogense også komme en lokalbetjent, der har kendskab til området.
Reform lukkede lokale politistationer
Ifølge regeringspartiet Venstre skal der sendes flere betjente til de større provinsbyer i dialog med politiet for at få den størst mulige effekt.
Idéen er, at betjentene skal være mere synlige i gadebilledet, skriver DR Sjælland.
I forbindelse med politireformen i 2006 lukkede politikerne samtlige lokale politistationer i de små byer.
Regeringen og Dansk Folkeparti aftalte i finansloven, at der over de næste fire år skal ansættes 600 nye politibetjente.