Fynsk triumf: Gamere vinder 3,5 millioner i Counter Strike-finale
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Den fynske grundlægger af Counter Strike-holdet Astralis, Frederik Byskov, opnåede søndag aften sin hidtil største triumf. Se video-klip af afgørelsen.
Det danske Counter Strike-hold Astralis med den fynske direktør og grundlægger Frederik Byskov vandt søndag aften dansk tid ELeague Major-finalen i Atlanta, USA, og dermed en præmie på 500.000 dollar - eller næsten 3,5 millioner kroner.
Det skriver DR Nyheder.
Kampen blev ifølge mediet vundet efter et vildt comeback af det danske hold, der aldrig før har været i en stor finale.
Modstanderen i finalen var det polske hold Virtus Pro, der var blandt forhåndsfavoritterne. Det polske hold havde blandt andet slået FC Københavns hold, North, på vejen til finalen.
Finalen bestod af tre baner, hvor de to hold spillede bedst ud af 30 runder. Virtus Pro vandt første bane ganske overbevisende, mens Astralis vandt anden bane snævert.
Spille-proffer vinder stor turnering: Scorer to millioner
De fuldtidsprofessionelle computerspillere fra Astralis har haft et turbulent 2016, men søndag vandt det danske hold, der har fynsk direktør, en stor, prestigefyldt turnering.
For mange er computerspil en fritidsbeskæftigelse, som foregår i weekenden med dertilhørende pizza og cola.
Men for det danske hold Astralis tages skydespillet Counterstrike ekstremt seriøst. Faktisk så seriøst, at holdet søndag formåede at vinde den store internationale turnering Esports Championship Series Season 2 - Finals i Los Angeles med en førstepræmie på over 1,7 millioner kroner.
- For vores hold er det den klart største sejr. Vi vandt flere turneringer sidste år, men præmiepengemæssigt er det her en af de absolut største, og derfor også en af dem, der betyder allermest, siger Astralis' fynske direktør Frederik Byskov til TV 2.
Sportspsykolog og fysisk træning
Holdet består af fem professionelle computerspillere og deres træner, men 2016 har været et turbulent år for Astralis, fortæller Frederik Byskov.
Året blev indledt med en fin placering som nummer fire på verdensranglisten, men derefter fulgte en otte-ni måneder lang nedtur, hvor resultaterne svigtede.
Det har betydet udskiftning i spillertruppen, ligesom en sportspsykolog har været tilknyttet for at få tankerne på ret køl igen.
Det lyder måske underligt, men Astralis har også haft fokus på den fysiske del af spillet, fordi spillerne ifølge Frederik Byskov kan rende ind i skader i albue, skulder og håndled.
Den ekstra indsats har forbedret både fysik og psyke, og det glæder Frederik Byskov, at det gav udslag i turneringssejren søndag..
- Vi har vundet 16 kampe i træk mod de bedste hold i verden uden at tabe en kamp, og det er kæmpe præstation, efter den nedtur vi havde tidligere på året, siger Frederik Byskov.
Lige så professionelle som fodboldspillere
De fem spillere og deres træner er ansat hos Astralis til en fast månedsløn.
Præmiepengene deler de imellem sig, og med samlede præmieindtægter på over 5,5 millioner kroner alene i år, tjener spillerne godt. Det betyder også, at de ikke arbejder ved siden af, fortæller Frederik Byskov.
- De laver ikke andet end at spille. Det er ligesom en fodboldspiller i Brøndby og FCK.
Det er forskelligt, om spillerne mødes rent fysisk hver dag for at træne. Nogle gange sidder de derhjemme foran deres egen skærm, men andre gange samles de på kontoret med deres træner for at finpudse taktikken.
Computerspillet tages lige så seriøst som et hvilket som helst andet arbejde.
- Det her handler ikke om at sidde og spise pizza og drikke cola foran computeren. Det må man endelig ikke tro. Sådan er det slet ikke at være professionel atlet, siger Frederik Byskov.
I sidste bane var Astralis bagud 0-7, men via et fantastisk comeback lykkedes det danskerne at sikre sejren til sidst.
Flere af spillerne var ifølge DR Nyheder rørt til tårer efter kampen.
- Jeg er tom for ord. Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige. Det her er det vildeste, jeg har oplevet i mit liv, siger Peter Rothmann, der selv var med til at slå sejren fast til sidst i kampen, ifølge DR Nyheder.
- I alle tre baner havde vi ryggen mod muren, men vi blev ved med at tro på det og beviste, at vi er verdens bedste, tilføjer Peter Rothmann, der til sidst takkede publikum i en fyldt arena i Fox Theatre i Atlanta.
E-sport ser for tiden ud til at vokse sig større og større. Flere professionelle danske hold i verdenseliten har tiltrukket sig stor opmærksomhed fra både publikum og investorer.