Fynske Michelle spiller Counter-Strike: Det er også for piger
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
22-årige Michelle bryder med normen og deltager i konkurrencer sammen med sine holdkammerater i det mandsdominerede skydespil Counter-Strike.
E-sport er på rekordtid blevet en sportsgren, som samler spillere og publikum. Computerspil på konkurrenceplan tordner frem over hele verden, og nye spillere kommer hele tiden til. I Danmark vinder e-sport også frem, men det er ofte lukket land for piger.
Et nyt hold bestående af 22-årige Michelle Østergaard Nielsen fra Odense og fire andre unge piger har nu set dagens lys, og deres mission er at få endnu flere piger til at interessere sig for skydespillet Counter-Strike (CS).
Pigerne elsker at spille Counter-Strike, men har haft meget svært ved at finde andre piger, der deler deres hobby.
666.000 på spil: eSport-hold vinder historisk semifinale
Astralis kunne trække sig sejrrigt ud af semifinalen imod Heroic. I finalen skal de møde FaZe Clan, hvor de spiller om 666.000 kroner.
Lørdag eftermiddag kvalificerede danske Astralis sig til finalen i Counter Strike: Global Offensiv ved Intel Extreme Masters, efter at de slog et andet dansk hold, Heroic, i semifinalen.
Det var den første rent danske semifinale nogensinde.
Turneringen finder sted i Spodek Arena i Katowice i Polen, og her indledte Heroic faktisk semifinalen bedst, men måtte til sidst se sig besejret med 2-0 foran 10.000 publikummer.
I finalen skal Astralis, som er ledes af den fynske grundlægger Frederik Byskov, møde FaZe Clan, der har danske Finn "karrigan" Andersen på holdet. Karrigan har tidligere spillet på Astralis-holdet, så der er lagt op til et spændende gensyn i finalen.
Efter kampen var Astralis glade over resultatet, selvom de kom skidt fra start.
- Vi startede lidt ujævnt, men fik kontrol over kampen. Heroic er et virkelig stærkt hold, men vi vandt første bane ret sikkert. De har nogle ret vilde individuelle styrker, og selvom vi havde lukket kampen, kom de helt tæt på til sidst. Heldigvis holdt vi hovedet koldt og kunne lukke kampen, siger Magnus 'Kjaerbye' Kjærbye.
- Denne her turnering er en af dem, alle hold i verden gerne vil vinde, og publikum er virkelig medlevende. De forstår sporten, og selvom vi sidder med hovedtelefoner på, kan man virkelig mærke atmosfæren. Det er sådan noget, der bare gør det endnu sjovere at spille - og vinde.
- Spodek Arena er et af de fedeste steder
I finalen møder Astralis amerikanske FaZe Clan, som slog brasilianske Immortals i semifinalen, og det er et opgør, som Markus Kjærbye ser meget frem til.
- Vi slog FaZe i gruppespillet, men det er noget helt andet at spille finale foran 10-12.000 tilskuere i en af de helt store turneringer. Uanset hvem man møder i finalen i en turnering, er der ikke en eneste let runde.
- Jeg glæder mig helt vildt til finalen og til at opleve tilskuerne hernede igen. Det er et af de fedeste steder at spille, og det vil være kæmpe stort at hæve pokalen. siger Kjærbye.
Vinderen af turneringen kan tage 666.000 kroner med sig hjem. Sidste år fulgte mere end 34 millioner seere med i turneringen.
Mands- og drengedomineret verden
Det er et sjældent syn at se piger dyste i computerspil på konkurrenceplan og i al almindelighed. Det er svært for mange piger at blive en del af fællesskabet, mener pigeholdet fra Girls' Legion, som udover Michelle består af holdkammeraterne Laura, Charlotte, Sertap og Kimmi.
Og det er noget der har fået computergiganten Lenovo til at støtte pigerne. Men har nemlig givet dem muligheden for at dyrke deres interesse og tilbyder dem derfor træning og udstyr, så de kan blive endnu bedre og deltage i konkurrencer.
En helt stor prøvelse for pigerne bliver, at skulle deltage på lige fod med drengene til eSport-stævnet Copenhagen Games, som udspiller sig den 28. til 31. marts i Bella Centeret.
- Det er nok en ret udbredt opfattelse, at piger ikke synes, at det er sjovt at spille computer. Måske er det derfor, at det kan være så svært at finde andre at spille med. Derfor er jeg superglad for at have mulighed for at spille i et organiseret hold med nogle superseje piger. Vi træner intensivt op mod Copenhagen Games for at vise, at piger også sagtens kan spille Counter-Strike, siger Michelle Østergaard Nielsen, der i eSport-verden også er kendt under gamer-navnet ”M1chelle”.
Regionalt elitesportscenter på vej i Odense
Team Danmark ser på muligheden for at oprette et regionalt elitesportscenter i Odense.
Team Danmark offentliggør planerne om et regionalt elitesportscenter i Odense i forbindelse med præsentationen af et nationalt elitesportscenter, som får hovedsæde i København.
Det nationale elitesportscenter skal sikre de bedste danske sportsudøvere optimale vilkår for at præstere på topniveau.
Samtidig ser Team Danmark på muligheden for at oprette regionale elitesportscentre i henholdsvis Aarhus, Odense og Aalborg. De skal i mindre skala kunne tilbyde innovations-, service- og udviklingsmuligheder for dansk eliteidræt.
Fordomme om piger
Lenovo har en oprigtig interesse i at dygtiggøre pigerne og bryde med de fordomme, de kan herske omkring piger i computerverden.
- Vi har oplevet, at flere af pigerne udgiver sig for at være drenge, simpelthen fordi de oplever at dengene ikke vil spille imod dem, når de er piger. Det vil vi naturligvis gøre op med, så de eventuelle fordomme kan nedbrydes, siger Maiken Stenild, der er marketingchef i Lenovo Danmark.
Derfor betaler de holdets træning og stiller gaming-udstyr til rådighed. Hos Lenovo Danmark er de begejstret for samarbejdet og lægger ikke skjul på, at de håber, at flere piger får lyst til at spille computer.
- Vi synes, at det er et vigtigt budskab at fortælle, at eSport ikke udelukkende er forbeholdt drenge. Det er en global målsætning for os at få flere kvinder i tech, og derfor er vi stolte af projektet, som har skabt Girls’ Legion. Vi tror, at pigerne har et stort potentiale, og der venter dem mange spændende oplevelser. Forhåbentligt kan det være startskuddet på et lille skridt i den rigtige retning, hvor flere piger begynder at spille computer, siger Maiken Stenild.
Counter-Strike turneringen afholdes den 28.-31. marts i Bella Centeret, hvor Michelle og de fire piger deltager.
SDUs supercomputer søger spørgsmål
Studerende på Syddansk Universitet skal sammen med virksomheder løse komplekse problemer på supercomputeren ABACUS.
På Syddansk Universitet står en såkaldt supercomputer – den søger nye udfordringer at bruge sine enorme computerkræfter på. Supercomputeren har omkring 14.016 processorkerner, modsvarende har en almindelig bærbarcomputer omkring to processorkerner.
For at bruge kræfterne på noget, så afholder SDU igen i år, SDU Supercomputer Challenge 2017. Konkurrencen handler om at finde innovative løsninger på komplekse problemer inden for dansk erhvervsliv.
Ifølge SDU lykkedes det ved sidste års konkurrence at løse flere problemer.
- Trafikselskabet Movia fik udviklet en algoritme, som effektiviserede deres procedurer i forbindelse med udbud. Statens Arkiver fik udviklet et stamtræ, som kan pege på sociale udviklinger i den danske befolkning. TREFOR ønskede at identificere atypisk forbrug på tværs af forskellige måleres data, for at kunne lokalisere eventuelle brud på ledninger, skriver SDU i en pressemeddelelse.
Blandt sidste års projekter var også virksomheden Aiban Vinterservice, som ville undersøge ruteplanlægning af vejsaltning.
- Jeg brugte rigtig meget tid på ruteplanlægning, når jeg skulle rådgive om saltning af veje. Under SDU Supercomputer Challenge fik jeg udviklet et computerprogram, som er et godt hjælpeværktøj, der sparer tid i planlægningen. Der skal jo både tages højde for ruter, afstande, saltmængder og tidsforbrug, fortæller civilingeniør Jens Kristian Fonnesbech, ejer af Aiban Vinterservice.
Ifølge SDU er det alle slags virksomheder, der kan prøve kræfter med computeren.
- Det er kun fantasien, der sætter grænser. Om opgaven er af teknisk, naturvidenskabelig eller humanistisk karakter er ligegyldigt, ligesom det ikke betyder noget, om der er tale om store eller små virksomheder, fortæller projektleder Peter Bækgaard Madsen.