Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Køen skyldes et uheld på strækningen. Normal rejsetid forventes ud på aftenen.
Opdatering
-
Ved 20-tiden er den forlængede rejsetid på op til 30 minutter, oplyser Vejdirektoratet.
-
Kort før klokken 20.30 begynder situationen på motorvejen på Vestfyn, at blive normal. Vejdirektoratet melder nemlig om forlænget rejsetid på cirka 20 minutter.
-
Ved 21.30-tiden var der ifølge trafikinfo.dk normal trafik på E20 Fynske Motorvej.
Ved halv fem-tiden onsdag eftermiddag forventer Vejdirektoratet, at den lange kø på den vestfynske del af E20 Fynske Motorvej vil fortsætte til hen på aftenen.
- Vi forventer normal trafik midt på aftenen, så hvis man kan vente et par timer med at køre hjemmefra, kan man måske slippe for køen, siger Martin Rytoft, vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter.
Tre familier går ind i kendt bøfkæde: Jensens Bøfhus varsler nye menuer
Ny ejerstruktur, ny kapital og ny indretning af kendt fynsk bøfkæde.
Efter Corona-pandemien er aktionærerne bag Jensens Bøfhus klar til at genstarte den kendte kæde med fynsk hovedsæde.
Det sker med ny kapital, ny ejerstruktur, bæredygtighed, nye menuer og ny indretning af restauranten, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.
Størrelsen på kapitalindskuddet er ikke oplyst.
Fremover udgøres det primære ejerskab af tre hovedaktionærer, som hver ejer 25 procent af virksomheden.
Nye ejere
Hovedaktionærerne er fast repræsenteret i bestyrelsen via investeringsvirksomheden Selfinvest fra Østergaard Nielsen-familien, Habico Invest fra Bøgh-Sørensen-familien samt Gundersen-familien, der foruden formanden Jesper Rosener og to øvrige repræsentanter, udgør den fremtidige bestyrelse.
- At vi i ejerkredsen styrker vores position i koncernen med bestyrelsesposter, er et udtryk for en stærk tro på den fortsatte udvikling af Jensens Bøfhus og viser vores klare opbakning til både fremtiden for konceptet, vores ledelse samt vores mange dygtige medarbejdere, siger Mikkel Hammershøj, fra Selfinvest på vegne af de tre hovedaktionærer.
Bestyrelsesformand Jesper Rosener peger på en anden fordel for kæden.
- Omstruktureringen af bestyrelsesposterne betyder, at beslutningsprocesserne bliver mere agile og vil sætte fart på innovation og nye tiltag blandt kædens knap 30 restauranter, som i snart 40 år har opbygget en bred skandinavisk tilstedeværelse, siger Jesper Rosener.
Ejerne af Jensens Bøfhus har af flere omgange styrket kæden med frisk kapital, og den nye kapitalindspøjtning glæder administrerende direktør Anders Nikolaisen.
Modernisering af restauranter
Kæden er allerede i gang med at modernisere kædens restauranter.
- Første del på den rejse er gennemført i Rosengårdscentret i Odense, der vil danne forbillede for de fremtidige. Her er den gennemgående streg en lys og moderne indretning med blandt andet åbne køkkener og nye aktiviteter til de mindste i familien, siger Anders Nikolaisen.
Det nye look følges op med nye digitale løsninger, nye tiltag på bæredygtighed og nye menuer, der vil blive præsenteret senere.
Efter konsolideringen af hovedaktionærerne og beslutningen om repræsentation i bestyrelsen, består Jensens Bøfhus’ nye bestyrelse af formand Jesper Rosener, næstformand Christian Junker, Søren Bo, Peter Brink Madsen (Habico Invest), Mikkel Hammershøj (Selfinvest) og Alex Gundersen (Gundersen).
Bestyrelsen for Jensens gruppens andet ben, produktionsvirksomheden Jensen Foods i Struer, stiller ligeledes med en ny bestyrelse.
Den består af formand Christian Junker, næstformand Jesper Rosener samt Alex Gundersen.
I skrivende stund skal bilisterne på strækningen mellem afkørsel <54> Vissenbjerg og afkørsel <56> Ejby forvente en forlænget rejse på omkring halvanden time.
Ét spor åbent
I timevis er trafikken mod Jylland blevet afviklet i ét spor på strækningen.
Det skyldes to ting: Først på formiddagen blev man mellem rasteplads Ålsbo Nord og afkørsel <56> Ejby opmærksom på en sætningsskade, der siden er blevet arbejdet på at få udbedret.
Ved 13-tiden skete der så et uheld, som der nu er ryddet op efter, men der er hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen på grund af udbedringen af sætningsskaden.
Fyns Politi oplyser, at uheldet skete kort efter klokken 13.00. Her skete et harmonikasammenstød, hvor tre køretøjer var involveret.
- En personbil med campingvogn, en varebil og lastbil kørte sammen. Der skete heldigvis kun materiel skade, siger Ehm Christensen, vagtchef ved Fyns Politi.
Rock Nalle får museum:
- Der er en ting eller to, jeg kunne have undværet
Fynboen Rock Nalle fylder 79 år søndag, hvor en fan åbner et museum som en hyldest til manden bag "Go'e gamle fru Olsen" og "Amanda".
Et museum dedikeret til et ganske særligt stykke dansk musikhistorie åbnede søndag i Hørve, nemlig et museum om den fynske rock'n'roll-musiker Rock Nalle.
Manden, der i 1977 blev landskendt med sangen om "Go'e gamle fru Olsen" - i øvrigt en dansk version af Little Richards "Good Golly Miss Molly" fra 1958 - men hvis historie er meget mere end et enkelt hit.
Det fortæller initiativtageren til museet Stefan Broberg Hansen, der er mangeårig Rock Nalle-fan og samler:
- Jeg synes, han fortjener det. Nu har han trods alt været med fra starten af. Det er jo vores Little Richard herhjemme i Danmark, siger han med en henvisning til, at Rock Nalle var med til at bringe rock'n'roll-musikken til Danmark i 1950’erne.
Museet er indrettet i Stefan Broberg Hansens private hjem i en gammel slagterejendom på Søndergade i Hørve på Odsherred.
Selve udstillingen er indrettet i den gamle slagterforretning. Det i sig selv har også en finurlig kobling til den i dag 79-årige musiker og sanger, der i sin tid stod i lære som slagtersvend.
Det var inden de store hits i 1970’erne, hvor Rock Nalle, som lyder det borgerlige navn Roland Lyhr Sørensen, for alvor blev landskendt.
Rock Nalles 62 flyttekasser
Museets tilbliven er hjulpet godt på vej af Rock Nalle selv, idet han har doneret intet mindre end 62 flyttekasser med effekter, som Stefan Broberg Hansen drog til Odense for at hente. Her i blandt guld- og sølvplader, original-indspilninger og diverse prisstatuetter samt indspilninger, der aldrig er blevet udgivet.
Samlingen tæller - selvfølgelig - også et par af Rock Nalles guitarer, som er blevet sat i stand:
- Jeg har fået den lappet sammen og poleret op med nye strenge på. Men strengene (de originale strenge, red.), der er gemt, de ligger i kassen der, fortæller Stefan Broberg Hansen.
Sang i bytte for sko
Rock Nalle har været forbi og se museet inden åbningsdagen.
- Det er lidt underligt - men på den anden side er jeg glad ved, det bliver gjort, så folk kan følge med i sådan en historie. Altså Rock'n'Roll. For ellers er det jo andre ting, der kommer på museum, siger han til TV2 Øst.
Montren med priserne og statuetterne gemmer også på et par af musikerens gamle sko – eller rettere sagt, Kim Larsens sko, fortæller Rock Nalle. For under en optræden i Holstebro i 1970’erne kom Gasolin' forbi, og Kim Larsen henvendte sig:
- Han (Kim Larsen, red.) kom derned, og jeg havde de hvide sko på, og så siger han: De er smarte de sko. Giv mig dem, genfortæller Rock Nalle og tilføjer:
- Jeg sagde først nej. Så skulle jeg jo køre hjem i strømpesokker. Men det endte med, at han fik dem – for vi lavede en handel: En melodi per sko.
Kim Larsen fik skoene, og et halvt år efter kom der et kassettebånd retur med to sange på.
- Det blev til en guld- og en sølvplade for "Amanda", siger Rock Nalle og tilføjer med et skævt lille smil:
- Det var en god bytter. Jeg har også tit ærgret mig over, jeg ikke havde 12 par, så jeg kunne have fået til en hel LP.
Når han står der omgivet af minderne, er det svært ikke at være stolt, fortæller han:
- Jeg er stolt at det hele - der er selvfølgelig en ting eller to, jeg godt kunne have undværet – men ellers er jeg stolt af det hele.