Blue Ocean Robotics fik overskud på fem millioner kroner trods store investeringer i vækst og udvikling.
Blue Ocean Robotics, der blandt andet har den fynske erhvervsmand Niels Thorborg i ejerkredsen, kom ud af 2018 med et overskud på fem millioner kroner før skat.
Ejerkredsen kalder overskuddet for pænt i et år, hvor der har været investeret kraftigt i vækst i omsætning, forhandlernetværk i flere lande samt udvikling.
Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
Blue Ocean Robotics fremstiller robotter til sundhedssektoren, rengøringsservice, byggeri og landbrug.
- Vi forventer en vækst i salget på mere end 500 procent over de næste år, så vi måler salget i hundreder for nogle robotter og tusinder for andre af vores robotter. Væksten inden for servicerobotter er på 26 procent om året og resulterer dermed i en fordobling af markedet på tre år, hvor der i dag sælges omkring 100.000 robotter årligt. Behovet er altså kæmpestort og stiger, ikke mindst på grund af den øgede opmærksomhed på produktivitet, kvalitet og arbejdsmiljø.
Nyborg: Langt mellem snapsene men gang i øllet
Underskud på 5,7 millioner kroner på Nyborg Destilleri sidste år. Men det er helt efter planen. Fuld gang i søsterselskabet Ørbæk Bryggeri.
Nyborg Destilleri, der producerer whisky, snaps, gin, rom og andre alkoholiske drikke, gav sidste år et underskud på 5,7 millioner kroner.
Det følger i kølvandet på forrige års underskud på 6,2 millioner kroner.
Det er dog helt efter planen for, at flere alkoholiske drikke har godt af at ligge på fade i årevis, inden de sælges.
- Årets resultat er som forventet og skal ses i sammenhæng med investeringer i organisationen samt produktudviklinger, hedder det i årets ledelsesberetning fra det netop offentliggjorte regnskab.
Destilleriet er en del af Naturfrisk-koncernen med familien Rømer som hovedaktionær. Koncernen havde i 2017 en egenkapital på 61 millioner kroner.
2018-regnskabet er lige på trapperne.
Naturfrisk ejer også Ørbæk Bryggeri, der i øjeblikket investerer kraftigt i en udvidelse af produktionen.
Antallet af produktionstimer og mandskabet er forøget fra 16 til 25 for at øge salget væsentligt, skriver Fødevarewatch.
Det indebærer, at medarbejderne nu starter klokken 4 om morgnen og fortsætter til 20.30 om aftenen fire dage om ugen. En ny brygmester er kommet til, og planen er at salget skal stige 20 procent i år.
- Ikke alle markeder vokser lige hurtigt, fx kan vi se, at UK, USA, Saudi Arabien blandt andre vokser ganske voldsomt lige nu. På baggrund af det gode resultat allerede nu, forventer vi en stor vækst i vores omsætning over de næste 2-3 år. Men da vi samtidig investerer kraftigt i at udbygge vores forhandlernet globalt, er det ikke sikkert, at vi kan gentage det flotte overskud før om et par år, siger administrerende direktør Claus Risager, der selv er medejer i virksomheden.
Selve regnskabet er ikke offentliggjort i CVR-registret endnu.