Hver torsdag plejer hospitalklovnen Lulu at dukke op for at sprede hygge i Blodbanken. Og det var hun også i dag, da TV 2/FYN troppede op.
- Der er faktisk en rigtig god stemning og hygge her. Og så får man Pepsi Max og chips. Og sygeplejerskerne er så søde. Det er en fornøjelse at være her, smiler Lulu.
- Nøj, det kan I ikke være bekendt...Wauw. Tusind tak.
Anledningen til interviewet var i første omgang at sætte fokus på manglen på bloddonorer på Fyn. Sidste år oplevede Blodbanken på OUH nemlig et fald i antallet af donorer.
Men kort tid inde i interviewet kom overraskelsen.
Nu har du fået at vide i dag, at du skulle herop, fordi vi skulle gøre lidt reklame for bloddonation. Men det er faktisk ikke helt rigtigt. Der er en anden grund til, at du er her. Det kan du jo lige sige lidt om Thomas?
- Det er fordi, at vi synes, Lulu gør et fantastisk stykke arbejde. Og derfor vil vi gerne overrække hende en lille check her, så hun kan fortsætte sit gode arbejde. Vi vil gerne støtte dig. Vi ved, at du er meget værdsat her og andre steder, fortæller Thomas Kaa, der er formand for Donorkorpset i Odense.
Lulu fik en check på 11.000 kroner og hendes første reaktion var at vende sig om til sygeplejerskerne på afdelingen.
- Nøj, det kan I ikke være bekendt...
- Wauw. Tusind tak.
Du bliver helt mundlam. Du plejer ikke at være den tavse type?
- Nej, det er rigtigt. Jeg er bare meget glad...Og.......Taknemlig for, lyder det fra Lulu med tårer i øjnene.
Er mænd nogle kyllinger?
- Vi er cirka 17.000 donorer her i Odense, men 10-12 procent forsvinder hvert år på grund af sygdom eller medicin, eller hvad det nu kan være. Derfor skal vi hele tiden have en tilgang af nye donorer, så vi kan opretholde forsyningen af blod, siger Thomas Kaa.
Der kommer tre gange så mange kvinder som mænd, når vi er ude at hverve. Jeg ved ikke, om mænd bare er nogle kyllinger eller hvorfor
Han understreger, at Blodbanken har brug for alle typer af blod.
- Der er nogle, der tror, at når de har en almindelig blodtype, så er det ikke nødvendigt, for så er der så mange andre, der giver. Men de almindelige er også dem, der er flest af, så procentvis er der lige meget brug for alle blodtyper.
Thomas Kaa fortæller, at den typiske bloddonor er en yngre kvinde eller en ældre mand.
Hvor er de unge mænd?
- Vi ved det ikke. Det er sværest at få de unge mænd i 20'erne og op til 30'erne. Der kommer tre gange så mange kvinder som mænd, når vi er ude at hverve. Jeg ved ikke, om mænd bare er nogle kyllinger eller hvorfor, siger Thomas Kaa.