Hvad skal der ske på havnen i Kerteminde?
Sådan spørger de erhvervsdrivende i byen efter, at det politiske flertal for den nuværende havneplan smuldrede ved kommunalvalget.
Blandt andet Enhedslisten krævede havneplanen revideret for at kunne tiltræde konstitueringsaftalen.
- Vi har hele tiden været imod privatisering og luksusboliger på havnen. Så derfor var det en betingelse for at gå med i konstitueringen, siger Jutta Nielsen, der er Enhedslistens medlem af byrådet i Kerteminde.
Nu skal politkerne i det nye byråd så i gang med at finde ud af, hvad der skal ske på havnen i stedet for. Imens tripper de erhvervsdrivende for at få gang i udviklingen på havnen.
- Det er lidt ærgerligt, at vi igen går i stå. Vi har haft mange planer for vores havn og nu står vi igen stille og begynder forfra, lyder det fra Steen Sørensen, der er indehaver af Den Gamle Købmandsgaard i Kerteminde.
Frygter investorer bliver skræmt væk
Også formanden for Kerteminde Erhvervsforening, Jess Aagaard, ærgrer sig over, at planerne for havnen skal laves om igen. Han frygter, at de mulige investorer, der vil til Kerteminde, bliver skræmt væk
- Det skaber jo usikkerhed og ærgrelser og man skræmmer jo investorer væk, hvis man ikke kan stole på, at beslutninger, der bliver taget, de står ved magt, siger Jess Aagaard, formand for Kerteminde Erhvervsforening.
En bekymring, som den nyvalgte borgmester godt kan forstå.
Er du ikke bekymret for, at I kommer til at skræmme dem væk, når I bliver ved med at lave om på de politiske planer, I har vedtaget?
- Jo, det er jeg jo, for det er jo dem, vi skal bruge, når vi skal lave udvikling, så det er jeg rigtig bekymret for, siger Kerteminde Kommunes kommende borgmester, Kasper Olesen (S).
Erhvervslivet efterlyser en retning
Planerne for udvikling for havnen i Kerteminde har været mange år undervejs og den seneste havneplan er under et år gammel. I erhvervsforeningen efterlyser formanden nu stabilitet og en retning for havnen.
- Det er uheldigt for erhvervslivet, at man laver om på planerne. Vi kan godt lide stabilitet, og vi vil gerne kende retningen. Man sætter jo mange mennesker i gang, når man tager en beslutning om en udvidelse, og de kan nu se at de har arbejdet forgæves, siger formanden for Kerteminde Erhvervsforening.
Den kommende borgmester håber, at det nyvalgte byråd meget snart kan fremlægge en havneplan, der både betyder stabilitet, retning og få ændringer i forhold til den "gamle havneplan".
- Jeg vil rigtig gerne have, at vi holder fast i den havneplan, der er. Men at vi skalerer det godt og grundigt ned, så vi kan få en stor del af byrådet med til det, hvis ikke alle, lyder det fra Kasper Olesen.
Er vi lige vidt om fire år?
Men sporene skræmmer, og i Den Gamle Købmandsgård frygter ejeren, hvad der nu skal ske.
- Jeg er bange for at vi er lige vidt om fire år. Byen har taget en beslutning, og den bliver så omgjort igen, lyder det fra Steen Sørensen.