Trine Bramsen om VUC-lukning: - Det er en katastrofe
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Den socialdemokratiske folketingspolitiker Trine Bramsen håber, at HF & VUC i Rudkøbing kan reddes.
- Det er altså utopi at tro, at en fra Bagenkop kommer til at bruge op til fire timer for at køre ind til VUC i Svendborg for at få et kompetenceløft.
Det siger den fynskvalgte folketingspolitiker Trine Bramsen (S), efter det fredag kom frem, at Langeland Kommune nedlægger HF & VUC i Rudkøbing, som en direkte konsekvens af prioriteringerne i den netop vedtagne finanslov.
- Jeg mener faktisk, at det er en katastrofe, siger Trine Bramsen.
Langeland Kommune meddelte fredag, at lukningen af den almen kompetencegivende uddannelse og kursusforløb er et udslag af manglende økonomi, og at de over 50 elever fra sommer skal tage turen til Svendborg for at færdiggøre de igangværende forløb.
- Det bliver vanskeligere at udbyde vores uddannelser, da vi på de mindre steder ikke har volumen til at opretholde et fagligt miljø. Sammen med besparelser på finansloven fører det nu konkret til, at vi desværre må nedlægge vores uddannelsestilbud i Rudkøbing, meddelte Stig Holmelund Jarbøl, der er rektor på HF & VUC Fyn.
Flere lukninger på vej
Trine Bramsen forventer, at der i de kommende år vil ske flere lukninger af VUC-uddannelser rundt om i landet.
- Når vi kigger bare et par år frem, betyder det lukninger af de mindste uddannelsesinsitutioner, som ligger i lokalområderne, siger Trine Bramsen.
Hun mener, der skal en redningspakke til og håber, at der er mulighed for at redde HF & VUC på Havnepladsen i Rudkøbing. Hun har derfor "sendt en byge af spørgsmål til ministeren" (Merete Riisager (LA), red.).
- Det er en så alvorlig en situation, at vi står overfor at tabe mange, mange tusind unge, som hvert år tager en uddannelse på VUC.
Studerende rammes: HF & VUC Fyn nedlægger afdeling
På grund af manglende økonomi får 55 studerende længere til skole. Borgmester på Langeland ærgrer sig.
Fra næste sommer er det ikke længere muligt at tilbyde almen kompetencegivende uddannelse og kursusforløb på Langeland.
Det oplyser Langeland Kommune. Årsagen er manglende økonomi til at opretholde uddannelsesstedet.
- Det bliver vanskeligere at udbyde vores uddannelser, da vi på de mindre steder ikke har volumen til at opretholde et fagligt miljø. Sammen med besparelser på finansloven fører det nu konkret til, at vi desværre må nedlægge vores uddannelsestilbud i Rudkøbing, siger Stig Holmelund Jarbøl, der er rektor på HF & VUC Fyn.
Borgmester: Det har Langeland ikke brug for
Det kommer til at berøre 55 studerende, der henvises til afdelingen i Svendborg. På Langeland beklager borgmester lukningen af afdelingen.
- Jeg er rigtig ærgerlig over beslutningen. Ikke mindst fordi det er det stik modsatte, vi har brug for på Langeland, nemlig så mange muligheder for efter- og videreuddannelse som muligt. Især for de borgere, som kun har grundskolen som højeste uddannelse, eller som har brug for efter- og videreuddannelse for at kunne komme videre med deres uddannelsesønsker eller arbejdsmuligheder, siger borgmester Tonni Hansen (SF).
- Jeg er allerede i færd med at undersøge, hvorvidt der kan skabes en ny eller anderledes mulighed for at kunne tage de uddannelser på Langeland, som VUC tilbyder i øjeblikket, tilføjer borgmesteren.
Konsekvensen ved lukning af uddannelsesudbuddet i Rudkøbing er, at kursisterne får længere i skole, da de fremover skal modtage undervisning på HF & VUC Fyns afdeling i Svendborg, som udbyder hf-enkeltfag, hf-søfart, almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning.